Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κώστας Μορφίδης: «Το μεγάλο στοίχημα για όλους μας η ρύθμιση του χρέους…»

Ημέρα:

spot_img

Δύσκολο χαρακτηρίζει, με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστας Μορφίδης, το πρώτο εξάμηνο του 2016, καθώς όπως επισημαίνει, η ολοκλήρωση του θα αποτελέσει την αρχή μιας άλλης πορείας για την χώρα.

«Μπροστά μας έχουμε μεγάλα θέματα που σίγουρα είναι και δύσκολα ταυτόχρονα, όπως είναι το ασφαλιστικό. Η πρόταση της κυβέρνησης συζητείται με τους φορείς, αλλά και τους δανειστές. Είναι μια πολύ σημαντική ρύθμιση αυτή του ασφαλιστικού και νομίζω ότι θα καταλήξουμε μέσα από αυτές τις συζητήσεις για ένα βιώσιμο σύστημα που να δίνει τη δυνατότητα στις επόμενες γενιές να έχουν σύνταξη», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Το μεγάλο στοίχημα για όλους μας η ρύθμιση του χρέους…»

Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια ο Κώστας Μορφίδης το σημαντικότερο θέμα από όλα είναι αυτό της ρύθμισης του χρέους, το οποίο θα κρίνει και την πορεία της χώρας στο μέλλον.

«Είναι το μεγάλο στοίχημα συνολικά για όλους μας, διότι αν ρυθμίσουμε το χρέος μπαίνουμε σε μια άλλη περίοδο, στην οποία η σταθερότητα μπορεί να δώσει τη σκυτάλη στην ανάπτυξη. Επίσης φορολογικό και αγροτικό έρχονται στη συνέχεια.

Θα έχουμε ένα δύσκολο εξάμηνο, το οποίο αν καταφέρουμε να πάει καλά, θα είναι η αρχή μιας άλλης πορείας. Αυτές οι συζητήσεις θέλουν και τον χρόνο τους είναι αρκετά δύσκολες, άρα ας βάλουμε ένα εξάμηνο μπροστά για να είμαστε ακριβείς. Νομίζω ότι και η αξιολόγηση πηγαίνει καλά, καθώς οι συζητήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου έχουν θετικά αποτελέσματα κι αυτό το βλέπουμε στις δηλώσεις που κάνουν και οι ξένοι αξιωματούχοι, για την πορεία και το μέλλον της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσει συνολικά ο κ. Μητσοτάκης – Λογικές και χρήσιμες οι αντιδράσεις των πολιτών για ασφαλιστικό και αγροτικό»

Κληθείς να σχολιάσει την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μορφίδης, σημείωσε: «Περιμένουμε να δούμε πως θα λειτουργήσει συνολικά ο κ. Μητσοτάκης και ποιες θα είναι οι θέσεις που θα πάρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και το πως θα τοποθετηθεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας».

Τέλος, σε σχέση με τις αντιδράσεις των πολιτών που ήδη καταγράφονται για το ασφαλιστικό και το αγροτικό, ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απάντησε: «Εμείς συνεχίζουμε να διεκδικούμε. Είναι λογικές οι αντιδράσεις των πολιτών και είναι μάλιστα και χρήσιμες. Η πίεση από τους πολίτες και προς εμάς και συνολικά προς το πολιτικό σύστημα, μόνο καλά μπορεί να αποφέρει».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...