Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κώστας Μορφίδης: Ελπίζω να ξεκινήσει διάλογος με τους αγρότες

Ημέρα:

spot_img

«Οι κινητοποιήσεις των αγροτών είναι θεμιτές και πρέπει να γίνονται και να παλεύουν για τα αιτήματα τα οποία θέτουν. Βοηθά και εμάς, βοηθά και την κυβέρνηση, καθώς της δίνει την ευκαιρία να συζητά μαζί τους και να προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για τα προβλήματα αυτά», δήλωσε το πρωί της Παρασκευής (27/1) στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστας Μορφίδης, κληθείς να σχολιάσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις.  «Βέβαια πρέπει να υπάρχει διάλογος, καλή διάθεση και από τις δυο πλευρές. Νομίζω αυτό το δείξαμε και πέρυσι, αλλά και στη διάρκεια αυτής της χρονιάς, καθώς ικανοποιήσαμε αρκετά από τα αιτήματα που θέσανε στην περσινή περίοδο. Ελπίζω ότι θα ξεκινήσει ο διάλογος και θα έχει και θετικά αποτελέσματα», συμπλήρωσε σχετικά με το θέμα ο Κώστας Μορφίδης.

Δηλώσεις για την συνάντηση με την ΕΤ.Α.Δ. στην Αθήνα

Ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα της συνάντησης που έγινε την Πέμπτη στην Αθήνα ανάμεσα στο δήμο Καβάλας και την ΕΤ.Α.Δ.

«Ήταν μια σύσκεψη που κράτησε πολλές ώρες. Η συζήτηση στράφηκε κυρίως στα νομικά θέματα και στην αντιδικία που έχει δημιουργηθεί με τα πρόστιμα με το δήμο και την ΕΤ.Α.Δ. Νομίζω ότι στο τέλος βρέθηκε μια λύση για να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο κι έγινε μια συζήτηση για το πώς οι διεκδικήσεις του δήμου θα γίνουν πραγματικότητα το επόμενο διάστημα. Δόθηκαν σαφείς οδηγίες από την ΕΤ.Α.Δ., αρκεί ο δήμος Καβάλας να τις ακολουθήσει. Νομίζω ότι θα πάνε καλά όλες αυτές οι διεκδικήσεις, για το παλιό νοσοκομείο, το πρώην δικαστικό μέγαρο και την ακτή της Καλαμίτσας. Θεωρώ ότι μέσα σε ένα μήνα μπορεί να ξεπεραστεί το πρόβλημα με το πρόστιμο κι από εκεί και πέρα η διεκδίκηση να μπει σε μια σειρά, ώστε η Καλαμίτσα να είναι έτοιμη για το καλοκαίρι και οι υπόλοιπες διεκδικήσεις να μπουν σε μια επίσης σε μια σειρά. Το πιο άμεσο είναι το θέμα του πρώην δικαστικού μεγάρου. Εξαρτάται πότε ο δήμος θα καταθέσει την προκαταρκτική μελέτη για το τι ακριβώς θέλει να κάνει το κτήριο και πόσο θα κοστίσει η αλλαγή αυτή», τόνισε ο κ. Μορφίδης.

Αποκλείονται νέα μέτρα – 4ο μνημόνιο

Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με την αξιολόγηση κι αν στο βάθος φαίνεται 4ο μνημόνιο, αλλά και νέα μέτρα, ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απάντησε: «Αυτό αποκλείεται. Τα μνημόνια τελειώσανε, άλλα μέτρα εμείς δεν πρόκειται να πάρουμε. Νομίζω το έχουν καταλάβει και οι εταίροι μας, οι οποίοι μας δίνουν συγχαρητήρια ως χώρα γι’ αυτά που έχουμε πετύχει όλον αυτόν τον καιρό. Νομίζω ότι στις 20 Φεβρουαρίου, που είναι το επόμενο eurogroup, θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο των συνομιλιών και θα πάμε πραγματικά σε μια λύση του προβλήματος».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...