Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΚΚΕ: Απαράδεκτη και γελοία η σύλληψη του Γραμματέα της Τ.Ε. Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Από την Τ.Ε. Καβάλας το ΚΚΕ εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Για ακόμη μια χρονιά εκατοντάδες λαού και νεολαίας της πόλης μας συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή, καθιστώντας το, το μεγαλύτερο πολιτικό – πολιτιστικό γεγονός στην Καβάλα.

Ο λαός και η νεολαία της πόλης είδαν όλες αυτές τις μέρες πώς μπορεί να στηθεί μια «πολιτεία» χωρίς χορηγούς και σκοπό το κέρδος, αλλά με εθελοντική προσφορά, την οποία εμπνέει «το ωραίο, το μεγάλο, το συγκλονιστικό, ο Σοσιαλισμός, που αποτελεί την απάντηση στον 21ο αιώνα», όπως είναι και το σύνθημα του φετινού φεστιβάλ.

Εργαζόμενοι όλων των κλάδων έσμιξαν με τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τους βιοπαλαιστές αγρότες και τους συνταξιούχους, τη νεολαία, δημιουργώντας ένα κράμα με την πολιτική του ΚΚΕ, με ιδιότητες: αντοχή, δύναμη, αλληλεγγύη, ελπίδα. Αυτές οι ιδιότητες δίνουν πνοή και προοπτική στους αγώνες του λαού και της νεολαίας.

Με την αισιοδοξία από τις πετυχημένες εκδηλώσεις μπορεί να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα ο κοινός βηματισμός, η συμπόρευση με το ΚΚΕ στους αγώνες που αποτελούν τη μοναδική ελπιδοφόρο διέξοδο για τον λαό. Το Φεστιβάλ έστειλε μήνυμα ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς, με οργάνωση, αγώνα, αλληλεγγύη, με ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Η συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών στο φεστιβάλ, το πλούσιο πολιτιστικό περιεχόμενο, έδωσε μια σημαντική ανάσα και πρόσφερε ουσιαστική ψυχαγωγία στο πλήθος των επισκεπτών.

Αυτό το πολιτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο του Φεστιβάλ, η επιτυχία του, η σημαντική συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των φοιτητών και μαθητών, την αντιιμπεριαλιστική δράση, φαίνεται ότι ενοχλεί κάποιους.

Η σύλληψη, το βράδυ του Σαββάτου 10/9, του γραμματέα της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ με αστεία δικαιολογία την διατάραξη της κοινής ησυχίας λόγω των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ είναι προκλητική και απαράδεκτη, την καταγγέλλουμε. Αποτελεί κλιμάκωση στην προσπάθεια να περιοριστεί η δράση και επιρροή του ΚΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά και τις ημέρες της προετοιμασίας των εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή.

Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές θα βάλουν εμπόδια στη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Συνεχίζουμε να δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται και διεκδικεί. Η κοινή μας πάλη δίνει την καλύτερη απάντηση και σε αυτές τις στοχεύσεις τους. Συνεχίζουμε να απευθύνουμε κάλεσμα στο λαό να τολμήσει στον αγώνα μαζί με το ΚΚΕ. Είναι ασπίδα στο σήμερα και ελπίδα για το αύριο!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...

Συναυλία της Άννας Βίσση στην Καβάλα

Οι θαυμαστές της Άννας Βίσση θα έχουν την ευκαιρία...

Μ. Λαζαρίδης προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του...

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...