Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δ. Εμμανουηλίδης: Σε εκλογική ετοιμότητα βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Ημέρα:

spot_img

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για τη διαχείριση της ακρίβειας, εξαπέλυσε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Μάλιστα εκτίμησε ότι οι εθνικές εκλογές είναι κοντά, καθώς όπως ανέφερε, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ψάχνει να βρει τον χρόνο της απόδρασής του, ενώ συμπλήρωσε ότι η κοινωνία είναι πια έτοιμη να απαλλαγεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι επιδοματικές κινήσεις της κυβέρνησης λειτουργούν σαν ασπιρίνη σε… καρκίνο»

«Βλέπουμε μια εμμονή και μια άρνηση εκ μέρους της κυβέρνησης, να καταφύγει σε μεθόδους που έχουν υιοθετηθεί από πολλές χώρες της Ε.Ε. Όμως η ιδεοληψία της, δεν της επιτρέπει να λάβει μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης, που είναι η μείωση του Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα και του Φ.Π.Α. σε μια σειρά αγαθών πρώτης ανάγκης», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Εμμανουηλίδης, αναφορικά με τις εφιαλτικές τιμές των υγρών καυσίμων, αλλά και τις ανατιμήσεις στις τιμές των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

«Οι επιδοματικές κινήσεις της κυβέρνησης λειτουργούν σαν ασπιρίνη σε… καρκίνο», συμπλήρωσε δηκτικά ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Ο εφιάλτης των 3 ευρώ το λίτρο στην αμόλυβδη είναι η επόμενη ανάρτηση στους πίνακες των πρατηρίων. Δεν είναι μια εκτίμηση, αλλά η πραγματικότητα. Δεν μπορεί έτσι να λειτουργήσει ούτε η αγορά, πολύ δε περισσότερο η ίδια η κοινωνία…»

 «Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να προχωρήσει σε μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης. Το fuel pass ή η επιδότηση στην αντλία, δεν αρκούν και το βλέπουμε αυτό στην πράξη. Τα 13 ευρώ τον μήνα της προηγούμενης ανακουφιστικής προσπάθειας δεν φάνηκαν καν ούτε σαν σταγόνα στις μάνικες των πρατηρίων. Είναι αστείες αυτές οι λύσεις και δεν μπορούν να δώσουν απάντηση στα ουσιαστικά προβλήματα. Ο εφιάλτης των 3 ευρώ το λίτρο στην αμόλυβδη είναι η επόμενη ανάρτηση στους πίνακες των πρατηρίων. Δεν είναι μια εκτίμηση, αλλά η πραγματικότητα που διαμορφώνεται μέρα με τη μέρα. Δεν μπορεί έτσι να λειτουργήσει ούτε η αγορά, πολύ δε περισσότερο η ίδια η κοινωνία», υπογράμμισε ακόμη για το θέμα στα όσα είπε στον «Ε» ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Για το power pass: «Σκοπός τους δεν είναι να ανακουφίσουν την κοινωνία, αλλά να εξυπηρετήσουν την κάστα ελαχίστων ανθρώπων που είναι η πολιτική τους παρέα…»

Σε σχέση με το την επιστροφή χρημάτων για τους υπέρογκους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος μέσω του power pass, το οποίο «ανοίγει» την ερχόμενη Παρασκευή (17/6) κι για το αν θα υπάρξει κάποια ανακούφιση στους πολίτες, ο κ. Εμμανουηλίδης σημείωσε: «Έγιναν και γίνονται πολλές αδικίες. Σκοπός τους δεν είναι να ανακουφίσουν την κοινωνία, αλλά να εξυπηρετήσουν την κάστα ελαχίστων ανθρώπων που είναι η πολιτική τους παρέα, γιατί σε αυτούς στηρίζουν την πολιτική τους επιβίωση. Κάνουν ένα λάθος όμως, καθώς νομίζουν ότι αν το σύστημα, πολιτικό, οικονομικό ή των Μ.Μ.Ε. το έχουν με το μέρος τους, έχουν μαζί τους και την κοινωνία. Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική. Μια κοινωνία που ζει σε δύσκολες συνθήκες δεν μπορεί να ακουμπήσει σε αυτήν την κυβέρνηση κι αυτό το ξέρουν πολύ καλά».

«Δεν υπάρχει λοιπόν περίπτωση να «βγει» χειμώνας, γι’ αυτό και ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει να βρει τον χρόνο απόδρασης…»

Όσον αφορά το πότε εκτιμά ότι θα γίνουν εθνικές εκλογές, ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επισήμανε: «Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί η κυβέρνηση αυτή να «βγάλει» χειμώνα, γιατί εκείνη η περίοδος έχει και το βάρος της θέρμανσης. Δεν υπάρχει λοιπόν περίπτωση να «βγει» χειμώνας, γι’ αυτό και ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει να βρει τον χρόνο απόδρασης. Αυτό είναι βαθιά εκτίμησή μου, αλλά νομίζω ότι εκφράζω την άποψη της κοινωνίας. Κι ερωτώ, τι είναι αλήθεια πιο επικίνδυνο; Τα καθημερινά φαινόμενα σήψης, παρακμής και διαφθοράς ή ότι η πλειοψηφία ενός λαού παγιδευμένη από τη μονοφωνία των μεγάλων Μ.Μ.Ε. δεν μαθαίνει τίποτα για όλα αυτά;».

«Πάντοτε οι δημοσκοπήσεις τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τον έχουν υποβαθμισμένο στις εκτιμήσεις, αλλά η πραγματικότητα της κάλπης ανατρέπει όλες αυτές τις προβλέψεις τους…»

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν φαίνεται να καρπώνεται την όποια φθορά της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Εμμανουηλίδης τόνισε: «Οι δημοσκοπήσεις πέφτουν τραγικά έξω εκτός ελαχίστων περιπτώσεων. Πάντοτε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τον έχουν υποβαθμισμένο στις εκτιμήσεις, αλλά η πραγματικότητα της κάλπης ανατρέπει όλες αυτές τις προβλέψεις τους. Εκεί στις κάλπες πραγματικά θα αποδεχθούμε την όποια πραγματικότητα επιβάλει η λαϊκή βούληση. Αν οι πολίτες είναι ευχαριστημένοι με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, βεβαίως και θα υποκλιθούμε στην νίκη του. Όμως αυτό δεν μπορώ να το φανταστώ ως μια επικείμενη εξέλιξη. Οι πολίτες θέλουν να απαλλαγούν το συντομότερο από μια κυβέρνηση των ολιγαρχών, που στηρίζουν ένα αδειανό πουκάμισο, επειδή εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους».

«Δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει εκλογική ετοιμότητα από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Εκείνο που θα τόνιζα όμως, είναι ότι υπάρχει ετοιμότητα εκ μέρους της κοινωνίας.

Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με τον βαθμό προεκλογικής ετοιμότητας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.,  ο πρώην βουλευτής Καβάλας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «Δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει εκλογική ετοιμότητα από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Εκείνο που θα τόνιζα όμως, είναι ότι υπάρχει ετοιμότητα εκ μέρους της κοινωνίας. Αυτή είναι πια έτοιμη να απαλλαγεί από μια κυβέρνηση που λειτουργεί ως συντεχνία Μαξίμου, κάνοντας την διακυβέρνηση της χώρας οικογενειακή υπόθεση».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...