Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Διάλυση του καταυλισμού στο Εσκί Καπού ζητά το τοπικό Κ.Κ.Ε.

Ημέρα:

spot_img

Τη διάλυση του καταυλισμού στο Εσκί Καπού και την μεταφορά των προσφύγων σε στεγασμένους και με κατάλληλες υποδομές χώρους, ζητά το τοπικό Κ.Κ.Ε., όπως έγινε γνωστό από τα μέλη του στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το πρωί της Πέμπτης, αλλά και μέσω επιστολής προς τις τοπικές αρχές.

Την Τετάρτη, όπως αναφέρεται στην επιστολή, υπήρξε νέα επίσκεψη κλιμακίου της Τ.Ε. Καβάλας του Κ.Κ.Ε. στον χώρο καταυλισμού προσφύγων που δημιουργήθηκε πρόσφατα στο εγκαταλειμμένο νταμάρι στην ανατολική είσοδο στην πόλη, τα οποία διαπίστωσαν ότι ο χώρος αυτός είναι πράγματι παντελώς ακατάλληλος για φιλοξενία προσφύγων.

Οι προτάσεις του τοπικού Κ.Κ.Ε. όπως περιγράφονται στην επιστολή

«Ο χώρος δεν επιδέχεται καμιά περαιτέρω σημαντική βελτίωση, όσες προσπάθειες και αν καταβάλλει ο στρατός. Το λιγότερο που μπορεί κανείς να πει είναι ότι μπαίνοντας στο καλοκαίρι η στέγαση και διαβίωση σε σκηνές θα γίνεται ολοένα και πιο αφόρητη και επικίνδυνη από άποψη υγείας. Επιβάλλεται συνεπώς η διάλυση του καταυλισμού και μεταφορά των προσφύγων σε στεγασμένους και με κατάλληλες υποδομές χώρους. Εν πάση περιπτώσει και για το εξαιρετικά σύντομο διάστημα που ο εν λόγω καταυλισμός θα λειτουργεί, πρέπει επειγόντως:

1) Να εξασφαλιστεί περισσότερη και καλύτερη τροφοδοσία, αρχής γενομένης με την παροχή παιδικών τροφών. Επίσης καλοκαιρινός ρουχισμός.

2) Να εγκατασταθεί ιατρείο με προσωπικό και ανάλογη υποδομή, με ευθύνη του αντίστοιχου Υπουργείου.

3) Να δημιουργηθεί στην πόλη μία δημόσια υποδομή συγκέντρωσης και διανομής στους πρόσφυγες της κάθε είδους υλικής βοήθειας.

4) Σε συνεργασία με τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους συλλόγους των εκπαιδευτικών και άλλες οργανώσεις που έχουν αντικείμενο την απασχόληση παιδιών, να διαμορφωθεί υποδομή κα  πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών».

Το θέμα θα φτάσει στη Βουλή

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο Χρήστος Ποτόλιας τόνισε ότι το θέμα θα το φέρουν οι βουλευτές του κόμματος στη Βουλή, ενώ σημείωσε ότι την επιλογή του χώρου την έκανε η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι ο δήμος κακώς δέχτηκε να γίνει εκεί η εγκατάσταση των προσφύγων. Επίσης, έκανε λόγο για έναν απαράδεκτο καταυλισμό, παραλληλίζοντας τον με μια νέα Ειδομένη!

Από την πλευρά του ο Τάκης Βελισσάρης, μίλησε τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει στο χώρο μια ισχυρή βροχή, αλλά και ο ήλιος, ενώ επισήμανε ότι οι άνθρωποι εκεί δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν φυλακισμένοι, αλλά να έχουν πρόσβαση και στην Καβάλα.

Ο Βασίλης Καταπόδης απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία να δείξουν την αλληλεγγύη τους βοηθώντας τους πρόσφυγες, ειδικά με καλοκαιρινό ρουχισμό και υπόδηση, ενώ μιλώντας για τους τοπικούς βουλευτές, είπε ότι κρύβονται και ότι ήρθε η ώρα να δώσουν λύσεις εδώ και τώρα.

Δριμεία κριτική σε κυβέρνηση και τοπικούς βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Στην αρχή της συνέντευξης Τύπου, ο Βασίλης Καταπόδης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., καλώντας τους να τελειώσουν το κακόγουστο έργο – παρωδία, ότι δήθεν κόπτονται για τα προβλήματα, ενώ ετοιμάζουν  για το λαό νέα σκληρά μέτρα.

«Πανηγυρίζουν χωρίς ντροπή για βασικά θέματα σε βάρος του λαού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καταπόδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη φωτογραφική διάταξη, όπως τη χαρακτήρισε, για την κατάργηση του Ε.Φ.Κ. στην λιπασματοβιομηχανία της Νέας Καρβάλης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα «πασχαλινό δώρο» στους βιομηχάνους και στον Λαυρεντιάδη. Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να περάσει κι άλλα τέτοια «δώρα» με τροπολογίες που θα χαρίζουν χρέη σε επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιούνται.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...