Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Δεν θα λέμε καλό χειμώνα, αλλά ζεστό χειμώνα…­­

Ημέρα:

spot_img

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε στον «Ενήμερο» την πρόσφατη παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου στην Π.Ε. Καβάλας ενόψει της Δ.Ε.Θ., ο πρώην βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι επί της ουσίας δεν άλλαξε απολύτως τίποτα σε σχέση με όσα είχαν υποσχεθεί για την περιοχή μας πέρυσι τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

«Ρωτώ και θέλω μια ευθεία απάντηση από τους νεοδημοκράτες. Τι άλλαξε από πέρυσι μέχρι φέτος στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας; Τίποτα! Δεν έγινε το παραμικρό, παρά τις εξαγγελίες των κυβερνητικών στελεχών για ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Δεν μας απάντησαν τι γίνεται με τις υποσχέσεις για τους πληγέντες αγρότες από τις καταστροφές του καλοκαιριού, όταν μιλούσαν για άμεση ανακούφιση. Αυτήν την αμεσότητα ακόμη την περιμένουμε!»

«Δυστυχώς χρονίζουν αναπτυξιακές προοπτικές, οι οποίες παραπέμπονται κάθε χρόνο στις καλένδες. Θυμίζω τα Λουτρά Ελευθερών, το φράγμα Μαρμαρά, τις ενεργειακές κοινότητες, το γεωθερμικά πεδία κλπ. Επίσης δεν μας απάντησαν τι γίνεται με τις υποσχέσεις και το «πολιτικό μασάζ» που επιχείρησαν για τους πληγέντες αγρότες από τις καταστροφές του καλοκαιριού, όταν μιλούσαν για άμεση ανακούφιση. Αυτήν την αμεσότητα ακόμη την περιμένουμε! Να είναι προσεκτικοί οι αγρότες μας και να μην ικανοποιούνται με τα… καθρεφτάκια που ακόμη κι αυτά δεν έχουν φτάσει στους ίδιους», επισήμανε ακόμη σχετικά με την παρουσία του κυβερνητικού κλιμακίου στην Π.Ε. Καβάλας.

«Ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται. Και επειδή ακριβώς η Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνεται ότι όλα τα σχέδια αποδείχθηκαν πλάνες, καταφεύγει στην αναζήτηση μιας σωτήριας για αυτούς λύσης που είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου…»

 Ερωτηθείς αναφορικά με το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου κι αν «βλέπει» τελικά να γίνεται κάτι τέτοιο, ο κ. Εμμανουηλίδης απάντησε: «Ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται. Και επειδή ακριβώς η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη αντιλαμβάνεται ότι όλα τα σχέδια αποδείχθηκαν πλάνες, καταφεύγει στην αναζήτηση μιας σωτήριας για αυτούς λύσης που είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου. Όμως κι εκεί θα πέσουν έξω. Εφόσον ο λαός έχει αντιληφθεί ότι έχει εξαπατηθεί σε όλα τα πεδία της καθημερινής του ζωής, δεν μπορεί παρά όποιο εκλογικό σύστημα και να επινοήσει να είναι σε βάρος των ίδιων των σχεδίων που εξυφαίνονται από τη Νέα Δημοκρατία».

«Οι υποκλοπές που έχουν χαρακτηριστεί επισυνδέσεις, είναι μια κατάσταση που δεν συμβαδίζει με τη δημοκρατία…»

Αναφορικά με την υπόθεση των υποκλοπών, ο κ. Εμμανουηλίδης τόνισε: «Πράγματι πολλά νέφη έχουν συγκεντρωθεί και στο πολιτικό εσωτερικό στερέωμα, το οποίο έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση, παρά τα όσα λέει ότι αυτό το επιζήτησε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Κάτι τέτοιο είναι αστείο να το ισχυριστεί κανείς, δεδομένου ότι αυτός που ήρξατο χειρών αδίκων ήταν η ίδια η κυβέρνηση με πράξεις που σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να συνάδουν με τη δημοκρατία και την ευνομία σε μια πολιτεία. Οι υποκλοπές που έχουν χαρακτηριστεί επισυνδέσεις, είναι μια κατάσταση που δεν συμβαδίζει με τη δημοκρατία. Όμως δεν είναι μόνο αυτό το κακό. Βλέπουμε στην προσπάθεια να κουκουλωθεί το θέμα από τη μια να υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης και οι συν αυτώ «όλα στο φως» και από την άλλη να έχουμε μεθοδεύσεις που επιχειρούν μια συσκότιση της διαλεύκανσης αυτού του επαίσχυντου θέματος των υποκλοπών. Βλέπουμε πως κινήθηκαν και στην επιτροπή διαφάνειας, αλλά και στην επιτροπή που έχει συσταθεί. Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορείς να κρυφτείς από πράγματα που είναι φανερά με γυμνό μάτι».

«Τώρα πια δεν θα λέμε καλό χειμώνα, αλλά ζεστό χειμώνα, υπό την έννοια ότι θα βασιζόμαστε στις καιρικές συνθήκες – Η κατάσταση έχει ξεφύγει με την πολιτική που έχει ακολουθηθεί εδώ και έναν χρόνο περίπου από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» 

 Σε σχέση με την ακρίβεια και τον δύσκολο χειμώνα που ακολουθεί ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δήλωσε: «Αυτή η κυβέρνηση, πέρα από το θέμα των υποκλοπών, δεν έχει επιδείξει το παραμικρό δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας σε ζητήματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα των πολιτών. Η ακρίβεια που είναι βεβαίως αποτέλεσμα διεθνών συνθηκών, επιτείνεται όμως κυρίως από άστοχες για να μην πω προκλητικές συμπεριφορές της πολιτείας ως προς την κοινωνία. Αναφέρομαι σε όλα τα τερτίπια που έχουν σχέση με την ενεργειακή πολιτική, την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Είμαστε η μόνη χώρα όπου η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να διασφαλίσει και να τονώσει τα υπερκέρδη των παρόχων της ενέργειας. Θα πει κανείς, ναι αλλά δίνονται επιδόματα. Αυτά όμως είναι λεφτά από την ίδια την τσέπη του λαού, που σημαίνει ότι στερεύει ο δημόσιος κορβανάς.  Τώρα πια δεν θα λέμε καλό χειμώνα, αλλά ζεστό χειμώνα, υπό την έννοια ότι θα βασιζόμαστε στις καιρικές συνθήκες. Μόνο ένας ήπιος χειμώνας μπορεί να ανακουφίσει λίγο τα οικονομικά των οικογενειών. Όλες οι πηγές ενέργειας έχουν φτάσει σε απαγορευτικά ύψη, είτε πρόκειται για πετρέλαιο, είτε για ξύλα κλπ. Η κατάσταση έχει ξεφύγει με την πολιτική που έχει ακολουθηθεί εδώ και έναν χρόνο περίπου από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε η Κυβέρνηση της μείωσης των φόρων και της αύξησης μισθών και συντάξεων»

Τη σημαντικότητα του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας για τον...

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...

Επισκέψιμο από τον Μάιο το Αρχαίο θέατρο της Θάσου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από 13/5/2024 το...

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...