Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Καλαντζής:  Σχέση εμπιστοσύνης, εκτίμησης και αγάπης με τους κατοίκους του Παγγαίου

Ημέρα:

spot_img

Στην ιδιαίτερη σχέση καταγωγής αλλά και την ξεχωριστή αγάπη που έχει με την περιοχή του Παγγαίου και τους κατοίκους, αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιώργος Καλαντζής, μιλώντας το απόγευμα της Κυριακής στην Ελευθερούπολη.

Απευθυνόμενος σε φίλους και συμπατριώτες της περιοχής ο κ. Καλαντζής τους ευχαρίστησε για την αθρόα παρουσία τους σημειώνοντας ότι ένιωσε την ανάγκη να τους μιλήσει και να μοιραστεί μαζί τους ορισμένες αλήθειες, ενώ τόνισε τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια ανάμεσα στον ίδιο και τους κατοίκους των περιοχών του σημερινού Δήμου Παγγαίου.

«Εδώ στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, στο Παγγαίο μας», τόνισε ο πρώην υπουργός, «εδώ δηλώνουμε σήμερα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε ελπίδα και προοπτική στην Ελλάδα μας, στο Παγγαίο μας, στην Καβάλα μας. Έχουμε κατακτήσει πια μεταξύ μας μια σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης και ξέρουμε καλά και τι έχουμε κάνει για τον τόπο μας, αλλά κυρίως τι μπορούμε να κάνουμε από δω και πέρα».

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα υπογράμμισε και θύμισε την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση που είχαν όλοι οι τοπικοί φορείς και σύλλογοι του Παγγαίου τα χρόνια της θητείας του ως υπουργός Μακεδονίας – Θράκης. Επισήμανε ότι ο ίδιος πρόσφερε κάθε δυνατή βοήθεια δίνοντας λύσεις σε προβλήματα και ενισχύοντας οικονομικά πολλές αξιόλογες πρωτοβουλίες που λαμβάνοντας από τους ανθρώπους του Παγγαίου.

Ο κ. Καλαντζής άσκησε ιδιαίτερα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά σον Αλέξη Τσίπρα υπογραμμίζοντας ότι «στα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε καμία συνέπεια λόγων και έργων. Ότι υπόσχονταν και δεσμεύονταν ο Αλέξης Τσίπρας λίγο αργότερα το αθετούσε. Θα μείνει στην ιστορία ως μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που κυβέρνησε την Ελλάδα. Υποσχέθηκε κατάργηση με ένα νόμο και σε ένα άρθρο, όλων των μέτρων λιτότητας και των μνημονίων που δημιουργούν οικονομική ύφεση και την ίδια στιγμή εφάρμοσε και ψήφισε νέα μνημόνια και οικονομικά μέτρα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Καλαντζής στο μείζον θέμα της ονομασίας του γειτονικού κρατιδίου των Σκοπίων σημειώνοντας με νόημα ότι «η  κυβέρνηση κατέληξε σε μια επαίσχυντη με τη γειτονική χώρα συμφωνία που δεν  παρέχει ουσιαστικά κανένα απολύτως κέρδος για την Ελλάδα, αντίθετα δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ όσο πιστεύουν στην κυβέρνηση ότι έλυσε».

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας ότι ο Κώστας Καραμανλής θα δέχονταν την ονομασία Μακεδονία για τη γειτονική χώρα, το χαρακτήρισε ως ένα μεγάλο ψέμα, τονίζοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο Κώστας Καραμανλής δέχθηκε όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό χωρίς όμως να συζητάει καθόλου το θέμα της Μακεδονικής ταυτότητας και της γλώσσας τα οποία δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, σημείωσε με έμφαση, ότι ο Καραμανλής είχε ασκήσει βέτο στον  τότε αμερικανό πρόεδρο για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ όταν διαπίστωσε ότι οι Σκοπιανοί δεν δέχονταν να απαλειφθεί από το σύνταγμα τους η Μακεδονική γλώσσα και η μακεδονική ταυτότητα.

Οι προτεραιότητες της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Παγγαίου, με στόχο τη βελτίωσης της ποιότητας ζωής των  κατοίκων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας του Γιώργου Καλαντζή στην Ελευθερούπολη.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε την ανάγκη της άμεσης αξιοποίησης και ανάπτυξη όλων των δυνατοτήτων του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου, την εκπόνηση και εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιχαλαζική προστασία των καλλιεργειών, την εύρεση οριστικής λύσης στο χρονίζον πρόβλημα των Τεναγών Φιλίππων και την προώθηση της αειφορικής τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Παγγαίου σε βουνό και θάλασσα.

Επίσης, επισήμανε ότι με τη συνεργασία του Δήμου Παγγαίου και της Μητρόπολης Ελευθερούπολης πρέπει και μπορεί να προχωρήσει η αναβάθμιση και αξιοποίηση των υποδομών του παλιού οικοτροφείου στη Νέα Πέραμο  και η μετατροπή του σ’ ένα σύγχρονο Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Τέλος, αναφέρθηκε στα οινοποιία της περιοχής και τα φημισμένα κρασιά του Παγγαίου, όπου ο Γιώργος Καλαντζής σημείωσε με έμφαση ότι αποτελούν μια σημαντική εμπορική δύναμη για την περιοχή που πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να συμπληρώσει αμέσως μετά ότι η σφραγίδα των κρασιών του Παγγαίου αποτελούν εμπιστοσύνη για τον καταναλωτή στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...

Απορρίφθηκε μία ακόμη αγωγή πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια

Το Πρωτοδικείο Καβάλας με την υπ’ αριθμ. 65/24 απόφασή...