Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Χρήστος Ποτόλιας: “Κατά γράμμα εφαρμογή των κατευθύνσεων της κεντρικής διοίκησης”

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Συνέντευξη Τύπου για τον προς ψήφιση προϋπολογισμό του δήμου Καβάλας, παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Χρήστος Ποτόλιας.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, ο προϋπολογισμός για το 2016, θα είναι λιτός και πενιχρός, ενώ σημείωσε ότι οι προϋπολογισμοί των δήμων από το 2014, ευθυγραμμίζονται με τους κρατικούς, που είναι προσαρμοσμένοι στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, με κύριο άξονα τους, την μείωση της χρηματοδότησής τους από το κράτος.

Κατά γράμμα εφαρμογή των κατευθύνσεων της κεντρικής διοίκησης

«Ο προϋπολογισμός που μας φέρνει η διοίκηση του δήμου Καβάλας, εφαρμόζει κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της κεντρικής διοίκησης και η φιλοσοφία του δείχνει ότι όλοι οι δήμοι έχουν παραδοθεί, πετώντας «λευκή πετσέτα», προτιμώντας να μην κάνουν το παραμικρό από το να διεκδικήσουν και να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της κατάστασης», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Ποτόλιας, εκφράζοντας συνάμα την απαισιοδοξία του για τον βαθμό υλοποίησής του.

Παράλληλα, επισήμανε ότι στόχος είναι η προώθηση αναδιαρθρώσεων στους δήμους, όπως οι δραματικές περικοπές πόρων, η συρρίκνωση των κοινωνικών υποδομών, η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και έργων, η ώθηση των δήμων στον τραπεζικό δανεισμό, η ένταση στην υπερφορολόγηση των δημοτών, η αντικατάσταση του μόνιμου προσωπικού με εργαζομένους που θα έχουν ελαστικές και κακοπληρωμένες εργασιακές σχέσεις.

Πετσοκομμένα κατά 83,75% τα κονδύλια της Σ.Α.Τ.Α.

Σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα, ο Χρήστος Ποτόλιας ανέφερε ότι τα κονδύλια της Σ.Α.Τ.Α. είναι πετσοκομμένα κατά 83,75% στο διάστημα 2009-2013 και σημείωσε πως αυτό είχε ως αποτέλεσμα την παρουσίαση ενός τραγικού τεχνικού προγράμματος.

«Η διοίκηση του δήμου Καβάλας και όλες ανά τη χώρα, δε φροντίζουν να διεκδικήσουν επιχορηγήσεις για επενδύσεις – από 21,5 εκατ. ευρώ το 2015 στα 6,2 εκατ. το 2016- ή μηδενίζουν την χρηματοδότηση από κεντρικούς φορείς από 1,9 εκ. ευρώ που ήταν στον περυσινό προϋπολογισμό ή ακόμη για τα έργα που πρόκειται να γίνουν, με το ύψος του προϋπολογισμού του 2016 να είναι στα 8,5 εκατ. ευρώ, μειωμένο αισθητά σε σχέση με τα 20,1 εκατ. ευρώ που υπολογίστηκαν για το 2015», τόνισε σχετικά.

Την μείωση των δημοτικών τελών ζήτησε ο κ. Ποτόλιας

Τέλος, αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, ο Χ. Ποτόλιας σημείωσε ότι βάσει του περιφερειακού σχεδιασμού, επιχειρείται η τοποθέτηση μιας περιβαλλοντικής βόμβας πάνω από το κεφάλι της Καβάλας, υπογραμμίζοντας ότι ο Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων μεταφέρει τα βάρη στους δήμους και κατ’ επέκταση στις τσέπες των δημοτών.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ζήτησε επίσης να υπάρξει μείωση των δημοτικών τελών και αύξηση της φορολογίας των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων επιχειρήσεων, την αξιοποίηση των κονδυλίων του Ε.Σ.Π.Α. για βασικές υποδομές, την αναβάθμιση των παιδικών σταθμών, αλλά και των υπηρεσιών καθαριότητας με μόνιμο προσωπικό.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις