Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Χρήστος Ορφανίδης: Να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να ανορθώσουμε την Ελλάδα

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Συνέντευξη παραχώρησε στον δημοσιογράφο Γιάννη Μάλλιο ο πρόεδρος της Βόρειας Λέγκας κ. Χρήστος Ορφανίδης. Αναφέρθηκε στην ίδρυση και τις θέσεις του κόμματός του και σχολίασε θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Πείτε μας δυο λόγια για την Βόρεια Λέγκα κ. Ορφανίδη. Ποιο είναι το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα του κόμματός σας; Πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιο κενό στην γεωγραφία του πολιτικού φάσματος το οποίο θα καλύψετε με την παρουσία σας;

Η Βόρεια Λέγκα ιδρύθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2019. Τότε που ο κ. Tσίπρας και όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας αποφάσιζε να παραχωρήσει στους Σκοπιανούς το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας. Αποφασίσαμε να ιδρύσουμε τον πολιτικό φορέα «Βόρεια Λέγκα» ως μέσον έκφρασης και αντίστασης σε όλα τα παράλογα, αντεθνικά και αντισυνταγματικά μετρά που λαμβάνονταν ήδη από το 2009 και μετά από όλες τις κυβερνήσεις των ξενόφερτων μαριονέτων των Βρυξελλών.

Όσον αφορά το πολιτικό μας στίγμα, είμαι της άποψης ότι από το 2009, μετά την υπογραφή των μνημονίων, δηλαδή της ιδιότυπης κατοχής στην οποία ενέπλεξαν την χώρα μας οι κατοχικοί κυβερνώντες, δεν υπάρχει πλέον πολιτική γεωγραφία. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ανήκουμε στον τάδε ή στον δείνα πολιτικό χώρο. Πρώτα πρέπει να απαλλαγεί η χώρα από την εξάρτηση των ευρωπαϊκών μνημονίων και μετά έχουμε όλον τον χρόνο να δημιουργήσουμε ξανά τα πολιτικά μαντριά που μας έφεραν στην καταστροφική πορεία που έχει πάρει η χώρα μας την τελευταία δεκαετία.

Ποιες είναι οι θέσεις της Βόρειας Λέγκας για την μεταναστευτική κρίση, σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο;

Η θέση του κόμματός μας είναι απόλυτη. Δεν υπάρχει μεταναστευτική κρίση, διότι δεν υπάρχει μετανάστευση με την ακριβή έννοια του όρου! Υπάρχουν λαθραία εισερχόμενοι από τα αφύλακτα σύνορα της χώρας. Η θέση μας λοιπόν είναι μία και σταθερή. Όσοι εισέρχονται παράνομα στην χώρα μας θα πρέπει να συλλαμβάνονται και να απελαύνονται αμέσως. Όσοι βρίσκονται ήδη εδώ και έχουν έρθει παράνομα χρήζουν άμεσης απέλασης. Όσοι από αυτούς χρειάζονται στην χώρα ως εργατικά χέρια θα πρέπει να αναλάβουν οι επιχειρηματίες που θα τους χρειαστούν για πλήρη απασχόληση με ιδανικές ευρωπαϊκές συνθήκες. Αναθεώρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών Σέγκεν – Δουβλίνου βάσει των οποίων εγκλωβίζονται εκατομμύρια λαθραίων στη χωρά μας.

Ποιες είναι οι θέσεις της Βόρειας Λέγκας για την Παιδεία; Πώς κρίνετε την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας;

Η θέση του κόμματος για την πανεπιστημιακή κοινότητα είναι σταθερή και μοναδική. Απαγορεύονται δια ροπάλου οι καταστροφές εντός του πανεπιστημιακού χώρου. Απαγορεύεται η κακή χρήση του πανεπιστημιακού ασύλου. Είμαστε η χώρα των Επιστημών και του Πολιτισμού. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε τέτοιες συνθήκες ούτως ώστε να αναγνωριστούμε διεθνώς ως κέντρο παγκόσμιας Παιδείας.

Πώς κρίνετε την διαχείριση της πανδημικής κρίσης;

Η διαχείριση της λεγόμενης πανδημίας έγινε κάτω από συνθήκες φόβου και τρόμου. Με δικτατορικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, προστίμων και φυλακίσεων κατόρθωσαν να εγκλωβίσουν τον ελληνικό λαό με περιορισμούς αμφιβόλου αποτελέσματος. Η χρήση της λέξεως “πανδημία” ως ιερής αγελάδας δημιούργησε πλούτο για τον κλάδο της Υγείας, από τις φαρμακευτικές εταιρείες έως και τον τελευταίο τροχό της αμάξης. Παράλληλα με όλο αυτό τον εγκλωβισμό και τον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών έχουν τελειώσει άπειρες δουλειές. Για το κόμμα μας λοιπόν, η πανδημία ήταν μια μπίζνα και πιστεύουμε ότι όπως όλα τα πράγματα έχουν μια αρχή και ένα τέλος, έτσι πιστεύουμε ότι σύντομα θα τελειώσει και αυτή η ταλαιπωρία των ανθρώπων.

Πώς κρίνετε την διακυβέρνηση της Ν.Δ.;

Η Ν.Δ. είναι το κόμμα που ψήφισε όλα τα μνημόνια, δηλαδή την κατοχή της χώρας μας. Είναι το κόμμα που διαχειρίστηκε μαζί με το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ την κατοχή, την φτώχεια, την εξαθλίωση, την φτωχοποίηση και τον διωγμό της νεολαίας μας στο εξωτερικό. Είναι το κόμμα που μαζί με την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα βοήθησε την εισαγωγή λαθραίων εποίκων στη χώρα. Είναι το κόμμα που στήριξε δια της απουσίας του την επιλογή του κ. Τσίπρα για την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στους γείτονές μας. Είναι το κόμμα που διαχειρίστηκε την λεγομένη πανδημία βάσει των εντολών της κ. Μέρκελ και των αφεντικών της Ευρώπης. Η σημερινή διακυβέρνηση της Ν.Δ. είναι η συνεχεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήταν η συνέχεια της Ν.Δ., η οποία ήταν και είναι η συνέχεια του ΠΑΣΟΚ του κ. Σημίτη. Άρα, δεξιοί και αριστεροί ίδιοι είναι στο φαΐ.

Πώς βλέπετε τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις;

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ήταν, είναι και θα είναι πάντα τεταμένες λόγω της σκλαβιάς των προγόνων μας για 400 χρόνια. Και βεβαίως, επειδή οι εγγυήτριες δυνάμεις από την απελευθέρωσή μας και μετά ενέσπειραν την διχόνοια μεταξύ των δύο χωρών για τα δικά τους οικονομικά οφέλη. Σήμερα επειδή ως χώρα οικονομικά, ηθικά και γενικώς εξοπλιστικά είμαστε σε πολύ δυσχερή θέση, ανεχόμαστε όλες τις απαράδεκτες οχλήσεις των γειτόνων μας. Εμείς σαν κόμμα προτείνουμε την άμεση έναρξη των παραγωγικών μονάδων του στρατού που οι κατοχικές κυβερνήσεις έθεσαν σε αδράνεια, για την παραγωγή όλων των αναγκαίων εξοπλιστικών προγραμμάτων και των τριών Σωμάτων Στρατού. Άμεση ενίσχυση του δυναμικού της άμυνας της χώρας. Έχοντας επαρκείς αμυντικές δυνάμεις και υψηλό ηθικό και εθνικό φρόνημα να είστε σίγουροι ότι οι γείτονες μας θα καθίσουν φρόνιμα. Επίσης, άμεση κατάργηση του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής με αντίστοιχη κατάργηση του προξενείου της Αδριανούπολης. Ένα θεωρούμε σίγουρο. Εάν θέλουμε ως χώρα να μας σέβονται, πρέπει πρωτίστως να γίνουμε ισχυροί και να μας φοβούνται.

Πώς βλέπετε την Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Ορφανίδη;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και πολλά χρόνια δεν αντιπροσωπεύει αυτά που οραματιστήκαν οι ηγέτες της το 1955 που αποφάσισαν να την ιδρύσουν. Η Ε.Ε. δεν είναι πλέον μια ένωση εθνών με κοινά σύνορα, μια τελωνειακή ένωση και κοινά συμφέροντα. Είναι πλέον μια κοινότητα, στην οποία το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Δεν είναι δυνατόν, η χώρα μας, θεωρητικά μια ευρωπαϊκή χώρα, να είναι ο φτωχός συγγενής, άνευ προστασίας των συνόρων και να είμαστε ήδη εδώ και δέκα έτη σε ελεγχόμενη κατοχή από τους πλούσιους βόρειους εταίρους μας. Οι θέσεις μας ως Βόρεια Λέγκα είναι: Άμεση κατάργηση των (περίπου 2900) μνημονιακών νόμων, άμεση κατάργηση των (περίπου 75.000) κατοχικών ευρωπαϊκών οδηγιών (ντιρεκτίβων), καθώς και άμεση κατάργηση των (περίπου 430.000) Πράξεων Νομοθετικού Περιεχόμενου. Όλα αυτά τα νομοθετήματα είναι η θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού. Με αυτά οι συνέταιροι και φίλοι μας Ευρωπαίοι μας έφεραν στα πρόθυρα της καταστροφής. Μας φτωχοποιήσαν και οδήγησαν την χώρα μας στην άβυσσο του χρέους.

Για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ποια η θέση της Βόρειας Λέγκας;

Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αυτό το εργαλείο που υποτίθεται θα χρησιμοποιήσουμε για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας μας έχει δύο όψεις. Η θετική προσέγγιση είναι ότι θα δοθούν κάποια ευρωπαϊκά πακέτα για την δημιουργία έργων υποδομής και θα νιώσουμε ότι κάτι γίνεται γύρω μας. Όμως, υπάρχει και η άλλη προσέγγιση. Όλα αυτά τα έργα υποδομών τα οποία για την υλοποίηση τους θα πρέπει να υπάρχουν και ίδια κεφάλαια της χωράς δηλαδή κεφάλαια που δεν υπάρχουν. Όμως στην τελική τα έργα υποδομών γίνονται για την διευκόλυνση του πρωτογενή τομέα δηλαδή της παραγωγής που δημιουργεί την πραγματική οικονομία. Υπάρχουν και εδώ δύο εκδοχές. Ή θα γίνουν τα έργα υποδομής και δεν θα τα χρειαστούμε πότε ή αυτοί που μας κατέχουν και έχουν πάρει το οικόπεδο Ελλάδα έχουν ήδη προαποφασίσει να βάλουν το οικόπεδο στην παραγωγική διαδικασία και για αυτό γέμισαν τον κατεχόμενο χώρο με νεαρούς μουσουλμάνους που αποτελούν τα αυριανά φτηνά εργατικά χέρια. Ίδωμεν.

Μετά την πολυετή οικονομική κρίση και τα μνημόνια, η πανδημία έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας μας. Μετά το πέρας της πανδημίας του κορωνοϊού πιστεύετε ότι θα οδηγηθούμε εκ νέου σε οικονομική επιτήρηση και νέα μνημόνια;

Τα δέκα χρόνια μνημονίων άφησαν στη χώρα μας πληγές και ζημιές ανυπολόγιστης αξίας. Οι δέκα πληγές του φαραώ ήταν παιδική χαρά. Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε με μαθηματικούς όρους αν θα κατορθώσουμε ποτέ η οικονομία μας να επανέλθει στην προ μνημονίων εποχή. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και η λεγόμενη πανδημία για να αποτελειώσει ότι , απέμεινε από τα μνημόνια. Μετά το πέρας λοιπόν της λεγόμενης και στηριζόμενης από το σύστημα πανδημίας θα χρειαστούν πολλές δεκαετίες και ριζοσπαστικές αποφάσεις από τον ελληνικό λαό και τους κυβερνώντες για την ανασυγκρότηση της χώρας και εν γένει της οικονομικής αναγέννησης σε νέες βάσεις στηριζόμενοι στις νέες τεχνολογίες και στην ανάπτυξη του πρωτόγεννη τομέα. Η χώρα μας αν είχε Έλληνες κυβερνώντες, που αγαπούσαν την χώρα θα μπορούσε ο λαός να ζει σε χλιδή και όχι σαν φτωχός συγγενής της Ευρώπης. Η χώρα μας είναι μια από της πιο πλούσιες χώρες του κόσμου και κατορθώσαμε με τις επιλογές μας διαχρονικά να την κάνουμε την ζητιάνα του κόσμου. Ας αποφασίσουμε λοιπόν να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να ανορθώσουμε την Ελλάδα.

spot_img

Διαφημίσεις