Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Χαρά Κεφαλίδου: «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε νευρική κρίση…»

Ημέρα:

Την έντονη ανησυχία της για τις εξελίξεις στη χώρα, εκφράζει με δηλώσεις της στον «Ενήμερο», η βουλευτής Δράμας της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», Χαρά Κεφαλίδου. Παράλληλα, απεύχεται πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ με έμφαση υπογραμμίζει ότι η πρωτοβουλία για επίλυση του θέματος των αγροτών, είναι ξεκάθαρα στο χέρι του πρωθυπουργού.

«Ασφαλιστικό, αγροτικό, προσφυγικό και μεταναστευτικό είναι ανεβασμένα στην ατζέντα της καθημερινότητάς μας. Ιδίως τα δυο τελευταία, έχουν προεκτάσεις και στα εθνικά μας θέματα και ήδη δεχόμαστε προειδοποιήσεις για το θέμα της συνθήκης Σένγκεν. Είναι ένας ασφυκτικός, αδιέξοδος και άκρως ανησυχητικός κλοιός γύρω από τη χώρα κι αυτό έχει αντίκτυπο στην κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να κατασκευάσει εχθρούς για να φτιάξει την άμυνα στο εσωτερικό της», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις της η κ. Κεφαλίδου.

«Νομίζω ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε νευρική κρίση…»

Η βουλευτής Δράμας της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» σημείωσε στην συνέχεια ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να πολώσει το κλίμα, ενώ παράλληλα, για να μπορέσει να πάρει μια «ανάσα» αρχίζει και δίνει προτεραιότητα στον εθνικό διάλογο για την παιδεία και στην πάταξη της διαπλοκής, μέσα από το ζήτημα με τις τέσσερις άδειες των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας.

«Είναι απολύτως αποπροσανατολιστικό όλο αυτό. Νομίζω ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε νευρική κρίση, διότι δεν της βγήκε ούτε το πλάνο του σαββατοκύριακου, όπου περίμενε να υπάρχουν άλλες αντιδράσεις από τον αγροτικό κόσμο που διαδήλωσε στην Αθήνα. Όμως υπάρχει σοβαρότητα από τους αγρότες και ευτυχώς τα επεισόδια της Παρασκευής τερματίστηκαν γρήγορα. Ως «Δημοκρατική Συμπαράταξη» βέβαια είμαστε απόλυτα αρνητικοί σε οποιαδήποτε χρήση βίας και προπηλακισμό συναδέλφου βουλευτή. Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα. Μη ξεχνάμε ότι στο πρώτο μνημόνιο ζήσαμε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις και τότε συνάδελφοι από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν οι πρώτοι που προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τέτοιες συμπεριφορές», ανέφερε σχετικά η Χαρά Κεφαλίδου.

«Πρέπει να βρεθεί ένας κοινός τόπος μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών»

Η βουλευτής της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» υπογράμμισε ότι το αγροτικό ζήτημα θα είναι το θέμα των επόμενων ημερών.

«Πέρα από την επίκαιρη επερώτηση που καταθέσαμε την Παρασκευή και τις 15 προτάσεις που θα καταθέσουμε στο διάλογο, πιστεύουμε ότι οι αγρότες πρέπει να βοηθηθούν για να συνεχίσουν να παράγουν με μείωση του κόστους παραγωγής, ώστε να μπορεί η κάθε κυβέρνηση να έχει το περιθώριο να ζητά από τους αγρότες να συμβάλλουν κι αυτοί στα δημόσια βάρη στο μέτρο των δυνατοτήτων τους. Δεν μπορείς να βάζεις μια βαριά φορολογία κι απ’ την άλλη να μη δίνεις καμιά ελάφρυνση για να μπορεί να παράγει. Χρειάζεται σοβαρός διάλογος. Και οι αγρότες δεν μπορούν να μην προσέρχονται στο διάλογο όταν ο πρωθυπουργός τους καλεί. Πρέπει να βρεθεί ένας κοινός τόπος. Η πρωτοβουλία σίγουρα είναι στο χέρι του πρωθυπουργού, ο οποίος πρέπει με σοβαρότητα ν’ αντιμετωπίσει όλο αυτό τον κόσμο που δεν θα πάψει να είναι στο δρόμο», επισήμανε χαρακτηριστικά η κ. Κεφαλίδου.

«Ο ένας χρόνος της διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει φέρει πολλά αδιέξοδα»

Σχολιάζοντας τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη της εξουσίας από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η βουλευτής Δράμας, τόνισε: «Δυστυχώς ο ένας χρόνος διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει φέρει πολλά αδιέξοδα κι έχει δημιουργήσει νομίζω ένα ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο που κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι ευτυχής μ’ αυτά που ζούμε. Είναι η γνωστή λαϊκή ρήση «όποιος ανοίγει το λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα». Είπαν τόσα πολλά, έταξαν τα πάντα στους πάντες και τώρα δεν μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν όλη αυτή την έκρηξη που υπάρχει. Είμαι ανήσυχη γενικά, όχι μόνο για το τι χειρισμοί θα γίνουν εφεξής, αλλά και γι’ αυτά που ζούμε κάθε μέρα, αφού κάθε μέρα που περνά δεν έχει σχέση με την προηγούμενη. Ο κόσμος είναι εξοργισμένος κι απολύτως αποφασισμένος να το πάει στα άκρα. Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν έχει προσμετρήσει ακόμη ο κ. Τσίπρας».

«Απεύχομαι τις εκλογές – Δεν είναι λύση – Επιτέλους κυβερνήστε…»

Τέλος, ερωτηθείσα αναφορικά με το αν «βλέπει» πρόωρη προσφυγή σε εθνικές κάλπες, η κ. Κεφαλίδου απάντησε: «Οι εξελίξεις αρχίζουν και μπαίνουν σε μια λογική προσφυγής στο λαό, δηλαδή εκλογές. Τις απεύχομαι δεν είναι λύση κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε πρόβλημα να προστρέχουμε στο λαό. Όχι με τη συχνότητα που το κάνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Επιτέλους κυβερνήστε, λέμε από την αρχή αυτής της δεύτερης θητείας διότι έχει γίνει μια τεράστια κοιλιά αυτό το διάστημα. Άργησαν να πάρουν αποφάσεις και δυστυχώς τώρα βλέπουμε τ’ αποτελέσματα αυτής της ολιγωρίας, της ατολμίας θα έλεγα. Πριν φτάσουμε στις εκλογές θεωρώ ότι είναι ευθύνη του πολιτικού συστήματος συνολικά να βρει λύση, αλλά οι πρωτοβουλίες είναι στο χέρι του πρωθυπουργού. Χρειάζεται η συνεννόηση που τόσα χρόνια λείπει».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκδήλωση: «Καταπολέμηση της βίας και του εκφοβισμού»

Αλέξης Πολίτης: «Είναι μία δράση για την οποία είμαστε...

Γ. Εριφυλλίδης: Ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης αδέσποτου ζώου στην Καβάλα

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας Γιάννης Εριφυλλίδης, έκανε την παρακάτω...

Ανακοίνωση του 1ου ΕΠΑΛ Καβάλας για τον θάνατο του 17χρονου μαθητή σε τροχαίο

Από το 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Αγαπητοί...

Ο Γιώργος Βορίδης υποψήφιος με τον Γιάννη Εριφυλλίδη

Ο Γιώργος Βορίδης συστρατεύεται ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...