Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023

Το ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει υποψήφιους βουλευτές στο τέλος Νοεμβρίου

Ημέρα:

Στα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις μεγάλου μέρους των ψηφοδελτίων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τις εθνικές εκλογές, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», το τοπικό στέλεχος του κόμματος, Λεωνίδας Παππάς.

Παράλληλα, ο κ. Παππάς, αναφέρθηκε και στα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, όπως είναι «το καλάθι του νοικοκυριού», ενώ τοποθετήθηκε και για την πολύκροτη υπόθεση Πάτση.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πολίτες, νεότερους, αλλά και πιο έμπειρους, να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος μας…»

 «Είμαστε στην τελευταία στροφή πριν τις εκλογές. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ζύμωση, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από πολίτες, νεότερους, αλλά και πιο έμπειρους, να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος μας. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα πρωτοτυπήσει σ’ αυτό το κομμάτι. Η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι προς το τέλος Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί μεγάλο μέρος των ψηφοδελτίων, καθώς και οι νέοι τομεάρχες του Κινήματος και εκτιμώ ότι σε ένα ποσοστό 60 – 70% των ψηφοδελτίων στις περισσότερες Εκλογικές Περιφέρειες θα ανακοινωθεί. Βέβαια υπάρχουν τα ζητήματα της ποσόστωσης, τα βιογραφικά των υποψηφίων και της αποδοχής τους στην κοινωνία, αλλά και ο αστάθμητος παράγοντας της αλλαγής βάσει της απογραφής των εκλογικών εδρών κάθε Εκλογικής Περιφέρειας, άρα και του αριθμού των υποψηφίων. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο από τις αρχές Ιανουαρίου πάρα πολλές Περιφερειακές Ενότητες να έχουν νέο αριθμό βουλευτών που θα εκλέγουν. Θα μπούμε στη λογική ανακοίνωσης υποψηφίων με μια εγκράτεια, καθώς πολλοί μπορεί να έχουν προετοιμαστεί, αλλά να μην μπορέσουν, να συμμετέχουν στις εκλογές. Το ψηφοδέλτιο μας θα είναι ανανεωμένο, ενώ κάποιες θέσεις πρέπει να μείνουν για να ανακοινωθούν τις τελευταίες ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς, για το θέμα των εθνικών εκλογών και το επίπεδο προετοιμασίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

«Προφανώς «το καλάθι του νοικοκυριού» δεν είναι η λύση του προβλήματος, αλλά ένα επικοινωνιακό τρικ. Η ουσιαστική λύση είναι να λειτουργήσει η επιτροπή ανταγωνισμού και να ελέγξει τα καρτέλ που επιβάλλουν εναρμονισμένες πρακτικές»

Όσον αφορά το θέμα που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την επικαιρότητα και δεν είναι άλλο από «το καλάθι του νοικοκυριού», ο Λεωνίδας Παππάς σχολίασε αρχικά: «Προφανώς «το καλάθι του νοικοκυριού» δεν είναι η λύση του προβλήματος, αλλά ένα επικοινωνιακό τρικ. Η ουσιαστική λύση είναι να λειτουργήσει η επιτροπή ανταγωνισμού και να ελέγξει τα καρτέλ που επιβάλλουν εναρμονισμένες πρακτικές. «Το καλάθι του νοικοκυριού» είναι μια πρωτοβουλία, δεν είναι μια κακή πρωτοβουλία, αλλά δεν φτάνει για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια. Η επιτροπή ανταγωνισμού έχει να επιβάλει πρόστιμο πάνω από 6 μήνες, κάτι πρωτόγνωρο σε περίοδο αυξημένου πληθωρισμού. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει προτείνει τη μείωση του Φ.Π.Α. Ο πληθωρισμός μπορεί να είναι κοντά στο 10% αυτούς τους μήνες, αλλά το κόστος ζωής έχει αυξηθεί στο 30%. Αν προσθέσουμε την αύξηση στα καύσιμα και στην ενέργεια, η ζωή έχει γίνει πανάκριβη χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη αύξηση του εισοδήματος των πολιτών. Η κυβέρνηση μιλά για υπέρ απόδοση φόρων και Φ.Π.Α. Ε, δεν είναι λογικό αυτό όταν έχουν ακριβύνει τα είδη, άρα και αντίστοιχα ο Φ.Π.Α. που ακολουθεί την ανιούσα των τιμών; Υπάρχει άρα δημοσιονομικός χώρος, αλλά πρέπει να υπάρχει η βούληση από την κυβέρνηση να μειώσει τον Φ.Π.Α. Αυτό είναι βασικό εργαλείο που έχουν επιλέξει πολλά άλλα κράτη στην Ε.Ε. Εδώ υπάρχει θέμα ξεκάθαρα πολιτικής βούλησης. Θα μπορούσε να μειώσει τον Φ.Π.Α. και από την υπέρ απόδοση των φόρων να ελαφρύνει τους αδύναμους και τους μικρομεσαίους».

«Η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική βούληση να στηρίξει τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, αυτό δείχνει η πρακτική μέχρι στιγμής…»

 «Τι κάνει όμως η κυβέρνηση; Επιλέγει να μην δώσει αυτή τη λύση, χρηματοδοτεί από τον κεντρικό προϋπολογισμό τα κέρδη των εταιρειών ενέργειας. Οι πολίτες με τα λεφτά μας πριμοδοτούμε τα τιμολόγια των λογαριασμών ενέργειας, άρα τα κέρδη των μεγάλων παραγωγών ενέργειας. Άρα χρειάζεται πλαφόν στην λιανική τιμή της ενέργειας που περιορίζει ή μηδενίζει τα κέρδη των παραγωγών ενέργειας και από την άλλη μείωση του Φ.Π.Α. για να πέσουν οι τιμές και να μπορεί ο καταναλωτής πιο εύκολα να αγοράζει προϊόντα. Αν εξαιρέσουμε την μικρή αύξηση του κατώτατου μισθού, που δεν μας καλύπτει, δεν έχουμε αύξηση εισοδημάτων ίσα ίσα που από τον Ιανουάριο του 2023 οι εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών θα αυξηθούν επιπλέον. Το περιβάλλον είναι αρνητικό και γι’ αυτό η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες, με πλαφόν στη λιανική, μείωση Φ.Π.Α. και Ε.Φ.Κ. και συγκράτηση νομοθετικά των ασφαλιστικών εισφορών. Η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική βούληση να στηρίξει τα μικρά και μεσαία εισοδήματα, αυτό δείχνει η πρακτική μέχρι στιγμής», συμπλήρωσε σχετικά ο κ. Παππάς.

«Ο ίδιος ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι αυτός που νομοθετικά έκανε τις τράπεζες να μπορούν να μεταβιβάζουν στα funds τα «κόκκινα» δάνεια πολιτών και επιχειρηματιών – Με νόμο της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει ακαταδίωκτο για τους τραπεζίτες…»

Τέλος, όσον αφορά την πολύκροτη υπόθεση Πάτση, το στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Π.Ε. Καβάλας επισήμανε: «Ο ίδιος ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι αυτός που νομοθετικά έκανε τις τράπεζες να μπορούν να μεταβιβάζουν στα funds τα «κόκκινα» δάνεια πολιτών και επιχειρηματιών. Από την άλλη η Νέα Δημοκρατία δεν έλεγξε καν τους βουλευτές της. Θυμίζω ότι το 2020 υπεβλήθη καταγγελία στην επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής για τον συγκεκριμένο βουλευτή. Δεν βγήκε προβληματικό πόρισμα για τον ίδιο κι αυτός σήμερα λέει νόμιζα είμαι εντάξει, ενώ μετείχε σε offshore εταιρείες, κάτι που απαγορεύεται ρητά από σύνταγμα και νόμο. Ο άνθρωπος αυτός δανειοδοτήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς χωρίς καμία εγγύηση ή ενυπόθηκη ασφάλεια για να αγοράσει στη συνέχεια δάνεια 65 εκ. ευρώ. Άρα λαμβάνει δάνειο στον αέρα χωρίς εγγύηση και του λέει η τράπεζα με αυτά τα 4 εκ. ευρώ έλα να αγοράσεις δάνεια 65 εκ. ευρώ που εγώ δυσκολεύομαι ή δεν μπορώ να εισπράξω. Το 2019 ο κ. Μητσοτάκης ψηφίζει νόμο για την ποινική ασυλία των τραπεζιτών για να τους προστατεύσει. Θα μπορούσε ο κάθε πολίτης να υποβάλει μήνυση κατά της τράπεζας και να πει πουλάτε αυτά τα δάνεια 65 εκ. έναντι 4 εκ. ευρώ, ενώ μπορείτε να εισπράξετε 8, 10, 20 εκ. ευρώ, άρα ξεπουλάτε μια περιουσία. Όμως με νόμο της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει ακαταδίωκτο για τους τραπεζίτες. Άρα ο τραπεζίτης ξεπουλά αυτά τα δάνεια όπου θέλει με νόμο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το ακαταδίωκτο της Ν.Δ.».

«Πλέον πάνω από 700.000 συμπολίτες μας θα κινδυνέψουν να χάσουν με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό την α’ κατοικία τους…»

 «Δεν υπάρχει πλέον προστασία α’ κατοικίας, έχουν ξεκινήσει οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, που πάλι νομοθέτησε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και η Ν.Δ. ήρε κάθε περιορισμό σχεδόν προστασίας της α’ κατοικίας και κινδυνεύουν τα σπίτια των πολιτών. Και παίρνει η εισπρακτική εταιρεία του κ. Πάτση τηλέφωνο για δάνεια που δεν έχουν ενυπόθηκη ασφάλεια και πιέζει τηλεφωνικά. Για δε τα δάνεια με εγγυήσεις μπορεί να κάνει αναγκαστική εκτέλεση. Άρα υπάρχει καταρχήν ένα ηθικό ζήτημα πως ένας βουλευτής κάνει αυτή τη δράση. Υπάρχει νομικό ζήτημα γιατί ο βουλευτής απαγορεύεται να μετέχει σε offshore εταιρείες και το τεράστιο πολιτικό διακύβευμα ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ψήφισε νόμο, ώστε οι τράπεζες να μπορούν να πουλάνε τα δάνεια μας σε ξένα funds, στα «κοράκια» και η Ν.Δ. το ακαταδίωκτο στους τραπεζίτες όχι να τα πουλάνε, αλλά να τα ξεπουλάνε. Πλέον πάνω από 700.000 συμπολίτες μας θα κινδυνέψουν να χάσουν με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό την α’ κατοικία τους. Εδώ δημιουργείται πρόβλημα κοινωνικής συνοχής. Εμείς ως ΠΑ.ΣΟ.Κ. προτείνουμε προστασία α’ κατοικίας για όλους τους πολίτες, προφανώς με εισοδηματικά κριτήρια, απόλυτη και οριζόντια προστασία να μη μπορεί να χάσει ο δανειολήπτης το σπίτι του. Αυτό υπήρχε με τον «νόμο Κατσέλη» και σταδιακά καταργήθηκε από ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Νέα Δημοκρατία. Δεύτερον οι τράπεζες πριν πουλήσουν δάνεια σε ξένα funds να κάνουν πρόταση εξαγοράς του δανείου από τον δανειολήπτη, ώστε αν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει το δάνειο του στην εξευτελιστική τιμή και να τελειώνει», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Παππάς.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Πραγματικά έχουμε «τρέξει» την στήριξη των αγροτών

Μέσα στις επόμενες 15 μέρες θα ψηφιστεί νομοθετική ρύθμιση...

Τσουχτερό κρύο μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Σταύρος Κιβράκης: Το θετικό είναι ότι από το μεσημέρι...

frost.minagric.gr: Έγκαιρη προειδοποίηση των αγροτών για φαινόμενα παγετού

O παγετός αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες καταστροφής της φυτικής...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...