Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_img

Το ΠΑΣΟΚ αναζητά «συγχρονισμό» με το ΚΙΝΑΛ

Ημέρα:

Τον προβληματισμό του, αλλά και την αισιοδοξία του για το μέλλον της παράταξής, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Παπουτσής, μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών του εκτάκτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στο συνέδριο ξεχώρισαν οι αλλαγές στο καταστατικό, ο «συγχρονισμός» του ΠΑΣΟΚ με το ΚΙΝΑΛ, η επέκταση της θητείας της Φώφης Γεννηματά, αλλά και τα πυρά από τον Παύλο Γερουλάνο και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Θα πρέπει να διατηρήσουμε το δυνατό περισσότερο μια ελπίδα ζωντανή για να γίνουμε και πάλι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της χώρας»

«Θέλω να ελπίζω ότι μπορεί να ξεπεραστούν όλα αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν στην παράταξή μας. Νομίζω ότι η ηγεσία πρέπει να υποστηρίξει τις επιλογές της. Όλοι οι υπόλοιποι, λίγο ή πολύ, θα πρέπει να διατηρήσουμε το δυνατό περισσότερο μια ελπίδα ζωντανή για να γίνουμε και πάλι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της χώρας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο Δημήτρης Παπουτσής.

Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν

Πλήρης ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με το Κίνημα Αλλαγής, μέσω του «συγχρονισμού» της πολιτικής λειτουργίας των δύο πολιτικών φορέων. Αυτό θα ισχύει και για τα θεσμικά όργανα, όπως ο πρόεδρος, το Εθνικό Συμβούλιο, τα Κεντρικά Όργανα κ.α. Ειδικά για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, οι αλλαγές προβλέπουν ότι επικεφαλής της παράταξης θα είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, για όλη τη διάρκεια της θητείας του – εφόσον είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ». Κατά την ομιλία της, την πρώτη μέρα του συνεδρίου, η Φώφη Γεννηματά απάντησε στη κριτική που δέχεται για τον τρόπο σύγκλισης του συνεδρίου. «Όταν θες να συνθέσεις, να ενώσεις, να δημιουργήσεις κάτι μεγαλύτερο, αυτό σημαίνει και υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. Τους οποίους τόλμησα να κάνω, ώστε σήμερα το ΠΑΣΟΚ να παραμένει ζωντανό και να έχουν κάποιοι την πολυτέλεια να λένε λόγια του αέρα εκ του ασφαλούς», ανέφερε σχετικά η κ. Γεννηματά.

«Θα πρέπει να βρει η παράταξη τον βηματισμό της, μια παράταξη που έπαιξε θετικό ρόλο σε όλες τις προηγούμενες περιόδους πιστεύω ότι έχει χρέος και πάλι να αναγεννηθεί…»

«Όλα αυτά που συμβαίνουν στον χώρο μας, σίγουρα με προβληματίζουν. Θα πρέπει να βρει η παράταξη τον βηματισμό της, μια παράταξη που έπαιξε θετικό ρόλο σε όλες τις προηγούμενες περιόδους πιστεύω ότι έχει χρέος και πάλι να αναγεννηθεί μέσα από τις δυσκολίες που περνά και να συμβάλλει κατ’ αυτόν τον τρόπο θετικά στην πορεία της χώρας. Αυτός είναι ο ορισμός ιστορικά της παράταξής μας και γι’ αυτό πρέπει να εργαστούμε πολύ περισσότερο και φυσικά να πείσει η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τους ίδιους τους πολίτες», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Παπουτσής.

Οι τοποθετήσεις Γερουλάνου και Ανδρουλάκη

«Φωτιά» στο συνέδριο έβαλε ο Παύλος Γερουλάνος με την ομιλία του, στην οποία έθεσε θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. «Θέλουμε ηγεσία με αυτοπεποίθηση που συνθέτει και δεν διχάζει. Τέτοια ηγεσία δεν έχουμε. Ψηφίστε ό,τι θέλετε σήμερα. Ούτως ή άλλως δεν υπάρχει απαρτία» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε αυστηρό ύφος. Μάλιστα στην ομιλία του έθεσε και θέμα με την απαρτία των συνέδρων και αν μπορεί λόγω της χαμηλής συμμετοχής να πάρει το συνέδριο αποφάσεις. Αντίστοιχου ύφος και τόνου ήταν και η τοποθέτηση του ευρωβουλευτή, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος έκανε για ένα συνέδριο μη αντάξιο της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντας ευθύνες στην ηγεσία. (πηγή: in.gr)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Προτεραιότητα ο αθλητισμός για τη διοίκηση της Περιφέρειας

Στέλιος Ιγνατιάδης: Είμαστε δίπλα σε κάθε δήμο που ζητά...

Δεν είναι και στα καλύτερά της η κίνηση στον κλάδο της εστίασης

«Δεν θα έλεγα ότι είναι και στα καλύτερά της...

«ΑΜΛΕΤ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από την «5η Εποχή» στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο « Άμλετ», κορυφαίο έργο...

Εξώδικο της ΔΕΥΑΑΠ στον ΔΕΔΔΗΕ για τις συχνές διακοπές ρεύματος

Γιώργος Καλλινικίδης: Δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια, τεράστια η ζημία...

Ενοικίαση ακινήτου στην Καβάλα

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ πρώην φαρμακείο σε κεντρικό σημείο της Καβάλας. Πληροφορίες τηλ:...

ΚΥΠΡΟΣ 1974: Μαύρη επέτειος 50 χρόνων από την τραγωδία

Γράφει ο Αθανάσιος Πάσχου Ξημέρωμα Σαββάτου 20 Ιουλίου 1974, γιορτή...

Διαμαρτυρία των επαγγελματιών της Περάμου για τις διακοπές ρεύματος

Την διαμαρτυρία του για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος εκφράζει...