Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Τα… όνειρα για την «μητέρα πατρίδα» και τα… πρότζεκτ του Οντέρ Μουμίν

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ο Οντέρ Μουμίν, δήμαρχος του Ιάσμου Ροδόπης και πρώην θεματικός αντιπεριφερειάρχης Διοικητικού – Οικονομικού της Περιφέρειας ΑΜΘ, δήλωσε πως «η καινούργια αποστολή, το καινούργιο όραμα του Δήμου Ιάσμου, θα είναι να αγκαλιάσει τη μητέρα πατρίδα από εδώ και πέρα», δηλαδή την Τουρκία.

Η δήλωση έγινε το περασμένο Σάββατο στη διάρκεια ομιλίας του στην ετήσια γενική συνέλευση του παραρτήματος Προύσας του αλυτρωτικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΒΤΤDD), με φόντο σημαίες της … Ανεξάρτητης Θράκης.

Ο Οντέρ Μουμίν δήλωσε επίσης, πως αν και είναι απόφοιτος ελληνικού γυμνασίου, λυκείου και πανεπιστημίου, «δόξα τω θεώ μέχρι σήμερα δεν έχασα τίποτα από την πίστη μου στο μουσουλμανισμό και στον τουρκισμό μου».

Ανακοίνωσε ακόμη ένα καινούργιο… πρότζεκτ της νέας διοίκησης του Δήμου Ιάσμου. Όπως είπε «την 1η Σεπτεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, θα διοργανώσουμε ένα Φεστιβάλ Ειρήνης. Έχουμε πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους Δήμους Mestanli και Smolen από τη Βουλγαρία, αυτοί οι δύο Δήμοι θα συμμετέχουν σε αυτό το Φεστιβάλ, από την Ελλάδα θα συμμετέχουν οι Δήμοι Ορεστιάδας και Θάσου. Έχουμε συμφωνήσει και είναι πολύ πιθανό να συμμετέχει και ο Δήμος Αθηναίων…».

Τέλος, παραπονέθηκε επειδή έχει μόνο 11 δημοτικούς συμβούλους ενώ θυμήθηκε να μνημονεύσει και τον Αχμέτ Σαδίκ. Είπε συγκεκριμένα:

«Επειδή το σύστημα στις τοπικές εκλογές στην Ελλάδα είναι η απλή αναλογική, αν και ο Δήμος μας κέρδισε με το μεγαλύτερο ποσοστό στο σύνολο της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εξέλεξε 11 δημοτικούς συμβούλους και η τουρκική λίστα της αντιπολίτευσης συνεργάζεται με την ελληνική λίστα και προσπαθεί να μας βάλει εμπόδια. Καλά να είναι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να δώσουμε ένα τέλος σε αυτούς που πεισμώνουν μαζί μας.
Υπάρχουν και κάποιοι νεαροί φίλοι μας εδώ, θέλω να απευθυνθώ σε αυτούς λέγοντας ότι θα μείνουμε όρθιοι και ότι θα πάντα θα μνημονεύουμε τον Αχμετ Σαδίκ».

H ιστοσελίδα της Ροδόπης fonirodopis.gr, δημοσιοποίησε το βίντεο με την προκλητική ομιλία του δημάρχου Ιάσμου, σημειώνοντας πως προκάλεσε προβληματισμό ακόμη και σε πολιτικούς της μειονότητας καθώς, όπως λένε, ο Οντέρ Μουμίν που δεν κρύβει τη φιλοδοξία του να γίνει βουλευτής στο μέλλον επιδιώκει να καταστεί ο νέος Αχμέτ Σαδίκ.

Ανακοίνωση της «Ελληνικής Λύσης»

Με αφορμή τις προκλητικές και αλυτρωτικές δηλώσεις του μειονοτικού δημάρχου Ιάσμου Ροδόπης η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επισημαίνει τα εξής:

Εάν υπήρχε σοβαρή κυβέρνηση, σε αυτόν τον Τουρκολάγνο “δήμαρχο” Ιάσμου Ροδόπης, θα έπρεπε να απαντήσει ως εξής:

Έκπτωτος από το αξίωμά του, αφαίρεση ιθαγένειας και “πακέτο” στη “μανούλα” που αγαπά … την Τουρκία. Αυτό είναι το σωστό!

Αλλά ποιος θα το κάνει; Η Νέα Δημοκρατία;

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαφημίσεις