Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Τα προβλήματα της κοινωνίας στη σύνοδο των προέδρων ΔΕΕΠ

Ημέρα:

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία από την ακρίβεια λόγω του μεγάλου πληθωρισμού, αλλά και η προετοιμασία για τις εθνικές εκλογές του 2023, κυριάρχησαν στην 4η σύνοδο προέδρων των Δ.Ε.Ε.Π. της χώρας που πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών.

Εκεί βρέθηκε και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Καβάλας, Μπάμπης Δράκος, ο οποίος στο πλαίσιο δηλώσεων του στον «Ενήμερο», αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν στην πρωτεύουσα στη διάρκεια του περασμένου σαββατοκύριακου, ενώ μίλησε και για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην Π.Ε. Καβάλας, το οποίο όπως εκτίμησε θα είναι ανανεωμένο κατά το 1/3 τουλάχιστον.

«Κεντρική ιδέα της συνόδου ήταν να δώσουμε ξανά στον πολίτη την αξιοπρέπεια
στην καθημερινότητά του και τη δυνατότητα να απολαμβάνει τα αποτελέσματα των κόπων του…»

«Πράγματι για ένα διήμερο τέθηκαν επί τάπητος η επικαιρότητα και όλα όσα πρέπει να γίνουν, κομματικά και μη. Η 4η σύνοδος των προέδρων των Δ.Ε.Ε.Π. διεξήχθη σε ένα πολύ καλό κλίμα, μετά από αρκετό καιρό. Μας ενημέρωσαν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως και τα κομματικά στελέχη για τα μείζονα θέματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, όπως η ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια και ο πληθωρισμός γενικότερα. Επίσης, συζητήσαμε την λειτουργία των κομματικών οργανώσεων, με σκοπό την καλύτερη οργάνωση και την προετοιμασία μας για τις εκλογές που έρχονται. Κεντρική ιδέα της συνόδου ήταν να δώσουμε ξανά στον πολίτη την αξιοπρέπεια στην καθημερινότητά του και τη δυνατότητα να απολαμβάνει τα αποτελέσματα των κόπων του», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Δράκος.

«Προς Θεού μη ξεφύγουμε από τις αντοχές της οικονομίας και πιάσουμε άλλα μονοπάτια – Αυτή η κυβέρνηση εδώ και τρεισήμισι χρόνια κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολλά και έκτακτα προβλήματα, τις μεγαλύτερες προκλήσεις»

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας σημείωσε ειδικότερα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ότι στην Ε.Ε. γίνονται αρκετές προσπάθειες ώστε να λυθεί το πρόβλημα της ενεργειακής επάρκειας, για να τιθασευτεί η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.
«Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Ένα τεράστιο ποσό έχει ήδη διατεθεί για την ενέργεια. Αν προσθέσουμε την πανδημία κι όλα τα άλλα ξεπερνάμε τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ. Ένα τεράστιο νούμερο. Η αντιπολίτευση ζητά ακόμη περισσότερα, αλλά μη ξεχνάμε ότι αυτός που διαχειρίζεται την κατάσταση, αυτός που έχει το ταμείο, βλέπει και τις αντοχές. Προς Θεού μη ξεφύγουμε από τις αντοχές της οικονομίας και πιάσουμε άλλα μονοπάτια. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί οποιαδήποτε κυβέρνηση. Αυτή η κυβέρνηση εδώ και τρεισήμισι χρόνια κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολλά και έκτακτα προβλήματα, τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Πανδημία, μεταναστευτικό, εθνικά θέματα με την Τουρκία επί καθημερινής βάσης, κλιματική αλλαγή και φυσικές καταστροφές και ενεργειακή κρίση με ακρίβεια», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Μπάμπης Δράκος.

«Το σύνθημα το έδωσε ο πρωθυπουργός και τα οργανωτικά μέλη και φυσικά όλοι
οι υπουργοί, οι οποίοι έδωσαν κατευθύνσεις…»

Μιλώντας για τις εθνικές εκλογές του 2023 και για το πότε θα αρχίσουν να «ζεσταίνονται» οι κομματικές μηχανές, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας ανέφερε: «Οι κομματικές οργανώσεις πιέζουν την κεντρική διοίκηση και μεταφέρουν παράλληλα στην κοινωνία τις προσπάθειες της κυβέρνησης για το τι έχει κάνει με δεδομένο ότι έρχονται οι εκλογές που πιστεύω ότι είναι εκλογές μιας κάλπης, της πρώτης κι όχι δεύτερης και τρίτης. Η αρχή έγινε το σαββατοκύριακο από το Ο.Α.Κ.Α. Το σύνθημα το έδωσε ο πρωθυπουργός και τα οργανωτικά μέλη και φυσικά όλοι οι υπουργοί, οι οποίοι έδωσαν κατευθύνσεις και τη βάση ώστε να επικοινωνήσουμε με τους πολίτες και να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση».

«Τα ψηφοδέλτια μας πρέπει να αγγίξουν την κοινωνία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα…»

Τέλος, ο κ. Δράκος επισήμανε ότι για την Π.Ε. Καβάλας επίκειται μια επίσκεψη που είχε αναβληθεί από τον Ιούνιο, αυτή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής, της Νέας Δημοκρατίας.
«Θέλω να πιστεύω ότι αν αυτή γίνει θα σηματοδοτήσει και την αρχή της προεκλογικής μας πορείας στην Π.Ε. Καβάλας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Όσο δε για το τοπικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και πως αυτό θα στελεχωθεί ο κ. Δράκος είπε: «Ελάχιστες φορές είχαμε «λειψανδρία», δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Τα ψηφοδέλτια μας πρέπει να αγγίξουν την κοινωνία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι θα είναι και ανανεωμένα, τουλάχιστον κατά το 1/3».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΠΕ Καβάλας στο πλευρό των πληγέντων από τους σεισμούς της Τουρκίας

Σε συνέχεια προηγούμενου Δελτίου Τύπου, με το οποίο ο...

Ν. Μπαλατσούκας: Αναβάθμιση σημαίνει περισσότερο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή

Η σημαντική ενίσχυση του προσωπικού των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της...

Το «δίλημμα Μαλάκκα»

Γράφει ο Θάνος Σεραλίδης Η Ασία, εδώ και μερικές δεκαετίες,...

Τα προβλήματα του Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσοχωρίου εξέτασε ο Αλέξης Πολίτης

Στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Τοπικού Οργανισμού...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...