Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Τάνια Ελευθεριάδου: Η Κυβέρνηση γυρίζει την πλάτη στον Περιφερειακό Τύπο

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Απόφαση αντιπροσωπευτική της λογικής της ΝΔ σχετικά με την αντιμετώπιση του Τύπου που δεν είναι εμφανώς προσκείμενος σε ‘κείνη, έλαβε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Πρόκειται για την σιωπηρή ματαίωση του προγράμματος ενίσχυσης του περιφερειακού και τοπικού Τύπου, η οποία είχε αποφασιστεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2019.

Μάλιστα, στις 10 Δεκεμβρίου του 2019, καταθέσαμε με συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ ερώτηση σχετικά με την πορεία του προγράμματος, ρωτώντας ταυτόχρονα την Κυβέρνηση σχετικά με τις προθέσεις της για την ενίσχυση του περιφερειακού και τοπικού Τύπου. Αντί απάντησης, λάβαμε γνώση για την ανακοίνωση του ΣΥΠΕ η οποία αναφέρει τον αντιδημοκρατικό τρόπο που λήφθηκε η απόφαση ματαίωσης του προγράμματος ενίσχυσης και η οποία κάνει λόγο για «ελάχιστη ανταπόδοση πόρων, ουσιαστικά υπέρ της στον περιφερειακό και τοπικό Τύπο, για την εκτίναξη των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια με την επίκληση μνημονιακών προβλέψεων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές της Περιφέρειας θα επιμείνουμε στην ενίσχυση του τοπικού και περιφερειακού Τύπου, ο οποίος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενημέρωση των πολιτών, στην κριτική της εξουσίας, στην ανάπτυξη του πολιτισμού και των τεχνών, στην απασχόληση και στην ενίσχυση της δημοκρατίας. Ευελπιστούμε ότι η απάντηση του αρμόδιου Υπουργού θα είναι σε διαφορετική κατεύθυνση και θα ανατρέπει την τωρινή ντροπιαστική απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση. Ας ελπίσουμε ότι θα θέσουν σε ισχύ την ΚΥΑ του Μαΐου του 2019 και θα ενισχύσουν με 4 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για επόμενα 4 έτη τον πολύπαθο τοπικό και περιφερειακό Τύπο.

Η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ

Τάνια Ελευθεριάδου

Διαφημίσεις