Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Σ. Παπαδόπουλος: Τυπικό πέρασμα χωρίς δεσμεύσεις η επίσκεψη του Β. Αποστόλου

Ημέρα:

«Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι ήταν μια τυπική επίσκεψη που έμεινε σε πολιτικό επίπεδο και δεν κατάφερε να εισέλθει σε ζωτικής σημασίας προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στην περιοχή μας και σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης», τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Α.Μ.Θ., Σωτήρης Παπαδόπουλος, στον απόηχο της επίσκεψης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, στην Καβάλα.

«Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι ο υπουργός άκουσε όλους τους φορείς, θεσμικούς, συνδικαλιστικούς, συλλόγους και τουλάχιστον σχημάτισε μια γνώμη ή κατάλαβε ότι με την εφαρμοζόμενη πολιτική στο υπουργείο του τα πράγματα δεν είναι ρόδινα, παρόλο που ο ίδιος προσπάθησε να δικαιολογήσει τις όποιες καθυστερήσεις υπάρχουν», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για ζητήματα αγροτικής ανάπτυξης.

«Αν σταματήσουν να μπερδεύονται στα πόδια των αγροτών και των επιχειρηματιών, τα πράγματα από μόνα τους θα έρθουν σε ισορροπία…»

«Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, τα οποία δημιουργούνται από τη μεγαλύτερη εμπλοκή που έχει το υπουργείο στην όλη δραστηριότητα. Αν σταματήσουν να μπερδεύονται στα πόδια των αγροτών και των επιχειρηματιών και δεν βάζουν «τρικλοποδιές», τα πράγματα από μόνα τους θα έρθουν σε ισορροπία για να μπορέσει επιτέλους να υπάρξει η πολυπόθητη ανάπτυξη, την οποία την ακούμε, αλλά δυστυχώς δεν τη βλέπουμε», υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο Σωτήρης Παπαδόπουλος.

Δεν υπήρξαν δεσμεύσεις για τα σταματημένα έργα του πρωτογενούς τομέα στην Π.Ε. Καβάλας

Ερωτηθείς τέλος για το αν υπήρξαν απαντήσεις εκ μέρους του υπουργού για τα σταματημένα έργα του πρωτογενούς τομέα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε: «Δεν αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε αυτά, ενώ τα σημείωσε, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να δεσμευτεί για τίποτα. Είπε ότι θα προσπαθήσουν να γίνουν «γέφυρες» αυτά τα έργα στο επόμενο Ε.Σ.Π.Α., καθώς δεν κατέστη δυνατό να απορροφηθούν από το υφιστάμενο πρόγραμμα. Άρα οι καθυστερήσεις θα συνεχιστούν και δεν πιστεύω ότι στο άμεσο μέλλον θα λυθεί το θέμα. Χρειάζεται ισχυρή πολιτική απόφαση και τεχνοκρατική λύση που για να μπορέσει να δρομολογηθεί χρειάζεται πολιτική βούληση κι απ’ ό,τι μας άφησε να καταλάβουμε ο κ. υπουργός, δεν υπάρχει για το άμεσο μέλλον γι’ αυτά τα έργα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Κωνσταντίνος Γερακίνης υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Γιάννη Εριφυλλίδη

Ο Κωνσταντίνος Γερακίνης συστρατεύεται ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με...

Οι πρώτοι 30 υποψήφιοι του Χαράλαμπου Χρυσανίδη

Από τον συνδυασμό «ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ» του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας...

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων (23/6 – 10/9/2023)

Με σκηνικό το εμβληματικό κτήριο του δημαρχείου, το βράδυ...

ΔΕΥΑΚ: Ξεκίνησε ο καθαρισμός των δεξαμενών της Καβάλας

Με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ. η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, ξεκίνησε τον...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...