Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν εκλογές μέσα στο 2020

Κώστας Μορφίδης: Αυτό που ενδιαφέρει το κυβερνών κόμμα είναι να «κάψει» την απλή αναλογική

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

«Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουμε ότι το 2020 θα είναι μια χρονιά εκλογών, γιατί βλέπουμε ότι υπάρχει μια βιασύνη κι ένας πανικός από την πλευρά της κυβέρνησης».

Τα παραπάνω υπογράμμισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Καβάλα και πρώην βουλευτής, Κώστας Μορφίδης.

«Πέραν του ότι θέλουν να προλάβουν το όποιο κύμα δυσαρέσκειας θα υπάρξει από τους πολίτες για τα μέτρα που ψηφίζουν, πιθανόν βιάζονται και για να προλάβουν εξελίξεις στον χώρο της Δεξιάς…»

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει με τις εκκρεμότητες που αφορούν την προκήρυξη εκλογών, όπως τον νέο εκλογικό νόμο που τον περνάει με διαδικασία εξπρές, αλλά και την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας που την έφερε νωρίτερα, ώστε να έχει τη δυνατότητα οποιαδήποτε στιγμή θελήσει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Πιστεύουμε ότι , πέραν του ότι θέλουν να προλάβουν το όποιο κύμα δυσαρέσκειας θα υπάρξει από τους πολίτες για τα μέτρα που ψηφίζουν, πιθανόν βιάζονται και για να προλάβουν εξελίξεις στον χώρο της Δεξιάς, όπου υπάρχει κινητικότητα και η πιθανότητα να δημιουργηθούν κι άλλα σχήματα που θα «κόψουν» ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε αρχικά ο Κώστας Μορφίδης.

«Το κόμμα μας είναι ούτως ή άλλως σε ετοιμότητα, αφού και η διαδικασία διεύρυνσης, αλλά και αυτή του συνεδρίου, μας κρατάει σε μια εγρήγορση, άρα είμαστε πανέτοιμοι να πάμε σε εκλογές»

«Αυτό που ενδιαφέρει το κυβερνών κόμμα είναι το να «κάψει» επί της ουσίας την απλή αναλογική. Εκτιμώ ότι μετά από μερικές ημέρες από σήμερα, οποιαδήποτε στιγμή θα είναι έτοιμοι να προκηρύξουν εθνικές εκλογές. Είμαστε έτοιμοι στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Οι προηγούμενες εκλογές είναι σχετικά κοντά, το κόμμα μας είναι ούτως ή άλλως σε ετοιμότητα, αφού και η διαδικασία διεύρυνσης, αλλά και αυτή του συνεδρίου, μας κρατάει σε μια εγρήγορση, άρα είμαστε πανέτοιμοι να πάμε σε εκλογές και να αντιπαρατεθούμε με μια πολιτική, η οποία όπως εξελίσσεται και εξαγγέλλεται από τη Νέα Δημοκρατία, μας δίνει τη δυνατότητα να την αποδομήσουμε και να πείσουμε τους πολίτες ότι ούτε έτοιμοι ήταν να κυβερνήσουν, ούτε αυτά που υποσχέθηκαν προεκλογικά έχουν κάνει κι ότι υπάρχει δυνατότητα αλλαγής ενός μεγάλου αριθμού των ψηφοφόρων που στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία», τόνισε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Καβάλα.

«Νομίζω ότι με τη στάση μας έχουμε καταδείξει τις παλινωδίες και τις αδυναμίες, καθώς και τα λάθη που έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία γενικά σε όλη την πολιτική που έχει ασκήσει μέχρι σήμερα…»

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν θα πρέπει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους ακόμη περισσότερο, ο Κώστας Μορφίδης απάντησε: «Νομίζω ότι με τη στάση μας έχουμε καταδείξει τις παλινωδίες και τις αδυναμίες, καθώς και τα λάθη που έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία γενικά σε όλη την πολιτική που έχει ασκήσει μέχρι σήμερα. Αυτό φαίνεται και από τις εκδηλώσεις πολιτών που έγιναν αυτές τις ημέρες στα νησιά, όπου ένα κύμα, που δεν είναι απέναντι στους πρόσφυγες, ζητά να υπάρξει καλύτερη διαχείριση, πιο γρήγορη ταυτοποίηση, διαδικασία ασύλου, ώστε να μην επιβαρύνονται τα νησιά. Νομίζω ότι επιτέλους μετά από τόσο καιρό αρχίζουμε και καταλαβαίνουμε ότι ο εχθρός δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, ούτε το μίσος που καλλιέργησαν από τη Νέα Δημοκρατία έχει θέση στην πατρίδα μας, αλλά θα πρέπει εμείς να είμαστε πιο σοβαροί και να αντιμετωπίζουμε τέτοια θέματα δίνοντας λύσεις κι όχι να τα εκμεταλλευόμαστε για μικροκομματικά οφέλη».

Διαφημίσεις