Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Στην Καβάλα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Χ. Κέλλας και Β. Κικίλιας

Ημέρα:

Κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τους Χρήστο Κέλλα και Βασίλη Κικίλια, βρέθηκε σήμερα στην Καβάλα, στο πλαίσιο της εξόρμησης στελεχών του κόμματος, στην περιφέρεια, ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Πρώτος σταθμός των δυο πολιτικών το δημαρχείο Καβάλας, όπου τους περίμενε η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, οι πρώην βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης, Ντίνος Κλειτσιώτης, καθώς και η πολιτευτής της Ν.Δ., Βάσω Παπουτσή – Μήττα.

«Ο λαός πλέον μπορεί να συγκρίνει…»

Δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκανε αρχικά ο κ. Κέλλας, ο οποίος υπογράμμισε: «Μετά από επτά μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Τσίπρα και μπροστά στο αδιέξοδο που βρέθηκε στην προσπάθειά του να δραπετεύσει, αλλά και να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα, οδεύουμε προς τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Ο ελληνικός λαός μετά από αυτό το επτάμηνο διακυβέρνησης πλέον μπορεί να συγκρίνει και ελπίζω ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι τέτοιο, ώστε όλοι μαζί να αρχίσουμε μια σοβαρή προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας στο πλαίσιο μιας καλής συνεργασίας και διακυβέρνησης. Αυτά που η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου υπέγραψαν το 3ο μνημόνιο, το οποίο είναι και το χειρότερο από όλα όσα έχουν υπογραφεί ως σήμερα, περιέχει όρους δυσβάσταχτους, όμως είμαστε εδώ για να διαπραγματευτούμε, καθώς έχουμε αποδείξει ποιος διαπραγματεύεται και να βελτιώσουμε τις συνθήκες για όλους τους Έλληνες».

«Θα επιμείνουμε για την κατάργηση του Φ.Π.Α. 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση»

Ερωτηθείς σχετικά με το αλαλούμ που έχει προκύψει με το ζήτημα του Φ.Π.Α. στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο κ. Κέλλας απάντησε: «Η επιβολή φόρου 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι ένα μέτρο πραγματικά δυσβάσταχτο. Είμαι από αυτούς που μίλησαν στην επιτροπή πριν από την ψήφιση του μνημονίου κι είχα πει ότι δυστυχώς το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι κάτι που πρότεινε η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, αντίκειται στην κοινοτική οδηγία περί φορολογίας στην ιδιωτική εκπαίδευση και ήρθε ως ισοδύναμο για να μειωθεί ο Φ.Π.Α. στο μοσχαρίσιο κρέας. Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θεωρεί το φροντιστήριο, την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, πολυτέλεια και προνόμιο της πλουτοκρατίας. Εμείς θα το πολεμήσουμε. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ήδη έχει την απάντηση της Ε.Ε. και θα επιμείνουμε στην κατάργηση αυτού του άδικου μέτρου».

Έτοιμα τα ισοδύναμα της Νέας Δημοκρατίας για τους αγρότες

Σε ερώτηση του «Ενήμερου» αναφορικά με την φορολόγηση των αγροτών, ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε: «Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θυσιάζει τον πρωτογενή τομέα, τον έναν από τους δυο πυλώνες ανάπτυξης της χώρας, προκειμένου να διορίζει στον δημόσιο τομέα. Είδαμε όλοι τα πεπραγμένα της με τις επαναπροσλήψεις 8.000 δημοσίων υπαλλήλων, φορολογεί και καταστρέφει τον αγροτικό τομέα. Δεν είναι θέμα ψηφοθηρικό, αλλά εθνικό με όλα αυτά τα μέτρα δεν μπορεί να επιβιώσει ο αγροτικός τομέας. Έχουμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι η Νέα Δημοκρατία επέβαλε τα βιβλία εσόδων – εξόδων και συντελεστή 13%, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υποσχέθηκε ακριβώς τα αντίθετα και δυστυχώς επέβαλε πολλά περισσότερα. Εμείς έχουμε έτοιμα τα ισοδύναμα, με τα οποία θα είναι κλιμακωτή η φορολογία στον αγροτικό τομέα, δεν θα τετραπλασιαστούν από την μια μέρα στην άλλη οι εισφορές στον Ο.Γ.Α., δεν μπορεί να επιβληθεί προκαταβολή φόρου στο 75% και στη συνέχεια στο 100%, δεν είναι δυνατόν οι αγρότες να πληρώνουν ακριβό πετρέλαιο. Ο πρόεδρος μας θα εξαγγείλει από την Λάρισα τα ισοδύναμα μέτρα το Σάββατο».

«Για να ξεπεράσει η χώρα τις δυσκολίες πρέπει να συνεργαστούμε όλοι»

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπογράμμισε: «Ελπίζω μετά από πέντε χρόνια περιοριστικών πολιτικών, λιτότητας, χρεοκοπίας σχεδόν και προγραμμάτων λαϊκισμού και συνεχόμενων εκλογών, να μάθαμε κάτι. Παρόλο που η Νέα Δημοκρατία και το πιστώνεται αυτό ο αρχηγός μας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, βρίσκεται σε εξαιρετική ανοδική πορεία, παρόλο που δείχνει ότι ενδεχομένως θα μπορέσει να τερματίσει πρώτη, με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και σύνεση, έχουμε μια άλλη ρητορική. Πιστεύουμε ότι για να ξεπεράσει η χώρα τις δυσκολίες πρέπει να συνεργαστούμε όλοι. Πρέπει να υπάρχει το μέγιστο δυνατό των κοινοβουλευτικών συνεργασιών κι αυτό να αποτυπωθεί και στους πολίτες, για να καταλάβουν ότι είναι αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις, οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι τομές. Όσο πιο πολλές είναι οι επενδύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ανάπτυξη, τόσο πιο λίγοι θα είναι οι φόροι στους ίδιους και στους ίδιους. Όσοι πιο άτολμοι είμαστε σε νέες πολιτικές, σε βήματα εκσυγχρονισμού του ελληνικού δημοσίου, τόσο πιο πολύ το βάρος θα πέφτει στους ίδιους. Καλούμαστε εμείς να στηρίξουμε την χώρα έναντι ενός μνημονίου που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, το οποίο κανείς τους δεν θέλει να εφαρμόσει. Προσπαθούν να ξεφύγουν με ανορθόδοξο πολιτικά τρόπο. Εμείς είμαστε εδώ να πούμε ότι σε συνεργασία με όλους πρέπει να βρούμε μια κοινή περπατησιά στα βασικά για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Η ατζέντα μας σήμερα πρέπει να είναι μονάχα η Ελλάδα και οι πολίτες της».

Οι δυο βουλευτές, μετά το δημαρχείο, επισκέφθηκαν την Αστυνομική Διεύθυνση, το νοσοκομείο, το Επιμελητήριο, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την αντιπεριφέρεια.

ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σε χρόνιο πρόβλημα εξελίσσεται η έλλειψη φαρμάκων στα φαρμακεία

Σίσυ Ρακιντζή: Προσπαθούμε κάθε φορά να βρούμε μία λύση Σε...

Έργα εκσυγχρονισμού των υποδομών του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ,...

Απορρίπτει την συνεργασία ο συνδυασμός της Αναστασίας Ιωσηφίδου

Από τον συνδυασμό ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ της Αναστασίας Ιωσηφίδου, εκδόθηκε...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...