Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

«Πόθεν έσχες»: Ο Μακάριος στις αρχές Απριλίου, η Βουλή χθες

«Η συγκεκριμένη δημόσια λογοδοσία αποτελεί την αυτονόητη υποχρέωση του κάθε πολιτικού, ώστε η κοινωνία να έχει την πλήρη εικόνα γι’ αυτόν», δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των «300» της Βουλής, καθώς και των υπόλοιπων πολιτικών προσώπων, όπως οι ευρωβουλευτές, οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι, δημοσιοποίησε χθες το πρωί η Επιτροπή του Κοινοβουλίου που είναι αρμόδια για τον έλεγχο των ετήσιων δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Πρόκειται για τις δηλώσεις οι οποίες υποβλήθηκαν το 2020 και αναφέρονται στα εισοδήματα και την περιουσιακή κατάσταση των πολιτικών κατά την οικονομική χρήση του 2019, με τη μνήμη μας να γυρνά σχεδόν τέσσερις μήνες πίσω, στις 5 Απριλίου, όταν ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, πιστός στην προεκλογική του δέσμευση, δημοσιοποιούσε μόνος του, όπως κάνει κάθε χρόνο, το «πόθεν έσχες» του.

Όπως είχε δηλώσει, «σε συνέχεια των αντίστοιχων πρωτοβουλιών μου τα προηγούμενα δύο χρόνια, έτσι και φέτος δίνω στη δημοσιότητα τη δήλωση πόθεν έσχες, ανεξάρτητα από τη συνολική δημοσίευση που πραγματοποιείται σε κεντρικό επίπεδο από το Κοινοβούλιο για όλους τους Βουλευτές, προκειμένου να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες την οικονομική μου κατάσταση και να τη συγκρίνουν με αυτή των προηγούμενων χρόνων».

Η συγκεκριμένη δημόσια λογοδοσία, κατά τον κ. Λαζαρίδη, «αποτελεί την αυτονόητη υποχρέωση του κάθε πολιτικού, ώστε η κοινωνία να έχει την πλήρη εικόνα γι’ αυτόν και ειδικά όσον αφορά το πρόσωπό μου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κάνω αυτό το οποίο είχα δεσμευτεί πριν καν με τιμήσουν οι πολίτες της Π.Ε. Καβάλας και με εκλέξουν Βουλευτή».

Στη δημοσιότητα τα 1.114 «πόθεν έσχες» της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα «πόθεν έσχες» για την οικονομική χρήση του 2019 όσων είναι υπόχρεοι κατάθεσης στην Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής.
Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που κατατέθηκαν στην Επιτροπή το 2020 και αφορούν την οικονομική χρήση του 2019, συνολικά, ανέρχονται σε 1.114.
Οι δηλώσεις που αναρτώνται και στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων είναι ανέλεγκτες όπως τις κατέθεσαν οι υπόχρεοι.
Η Επιτροπή, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι «η δημοσίευση των δημοσιοποιούμενων στοιχείων στα ΜΜΕ επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το περιεχόμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων», βάση του νόμου 3213/2003.

spot_img

Διαφημίσεις