Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Παροδικές και σύντομες θα είναι οι ανατιμήσεις

Βασίλης Φεύγας: «Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μειώσεις στη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές στην ομιλία του στη Δ.Ε.Θ» Δημήτρης Βαρτζόπουλος: «Αν δεν προκύψει η «στραβή» κι έρθει ξανά η Αριστερά στη χώρα, η αναπτυξιακή πορεία θα συνεχιστεί...»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Την εκτίμησή του, ότι οι ανατιμήσεις στα προϊόντα θα διαρκέσουν για λίγο, καθώς η αγορά θα καταφέρει σύντομα να επιστρέψει και πάλι στην κανονικότητα, εξέφρασε από την Καβάλα, ο γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Φεύγας.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε την Πέμπτη (9/9) στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε.Π.) Καβάλας, εκτός από τον κ. Φεύγα, παρών ήταν και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος με τη σειρά του εκτίμησε ότι το 2022 θα είναι μια σημαδιακή χρονιά για το μέλλον της χώρας, λόγω της σημαντικής ανάπτυξης που θα καταγραφεί.

Συναντήσεις με τοπικά στελέχη του κόμματος, καθώς και με φορείς και συλλόγους ενόψει Δ.Ε.Θ. η επίσκεψη Φεύγα – Βαρτζόπουλου στην Καβάλα

Τόσο ο γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, όσο και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν στην Π.Ε. Καβάλας, στο πλαίσιο περιοδείας τους στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με στόχο τις συναντήσεις με τοπικά στελέχη του κόμματος, καθώς και με φορείς και συλλόγους για την αποτύπωση των προβλημάτων κάθε περιοχής, στο πλαίσιο της ενημέρωσης με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στα γραφεία της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π., Μπάμπης Δράκος, καθώς και το στέλεχος της Ν.Δ., Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου.

«Η εκτίμηση μας είναι ότι οι ανατιμήσεις θα είναι κάτι παροδικό και σύντομο – Δεν θα έχουμε ανατιμήσεις μεγάλου χρονικού διαστήματος…»

«Πάντα, μετά από μεγάλες κρίσεις, υπάρχουν ανατιμήσεις στα προϊόντα. Αυτές δεν θα διαρκέσουν για πολύ. Στην ομιλία του πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ. θα υπάρξουν σχετικά μέτρα με τις ανατιμήσεις. Η εκτίμηση μας είναι ότι οι ανατιμήσεις θα είναι κάτι παροδικό και σύντομο και η αγορά θα καταφέρει να ρυθμιστεί από μόνη της επιστρέφοντας στην κανονικότητα. Δεν θα έχουμε ανατιμήσεις μεγάλου χρονικού διαστήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας.

«Αν δεν προκύψει η «στραβή» κι έρθει ξανά η Αριστερά στη χώρα, η αναπτυξιακή πορεία θα συνεχιστεί…»

Από τη μεριά του ο κ. Βαρτζόπουλος τόνισε ότι η αναπτυξιακή πορεία της χώρας θα συνεχιστεί αν δεν προκύψει η «στραβή» κι έρθει ξανά η Αριστερά στη χώρα.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε μόλις σε δυο χρόνια, με τεράστια θέματα που έχει αντιμετωπίσει και με αντιξοότητες, να επιδείξει ανάπτυξη της τάξης του 16% για το τρίτο τρίμηνο του έτους. Οι προβλέψεις μας για ανάπτυξη φέτος μπορεί να βελτιωθούν και να φτάσουν το 5% κάτι που μπορεί να κάνει το 2022 να είναι μια σημαδιακή χρονιά για το μέλλον της χώρας», ανέφερε σχετικά.

Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μειώσεις στη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές στο πλαίσιο της ομιλίας του στη Δ.Ε.Θ.

Ακολούθως ο Βασίλης Φεύγας υπογράμμισε ότι οι στόχοι που έχει θέσει ο πρωθυπουργός στους τομείς της ανάπτυξης και ασφάλειας έχουν επιτευχθεί. «Παρά την πανδημία η ανάπτυξη είναι στα καλύτερά της, ενώ έχουν διασφαλιστεί τα σύνορα από τις μεταναστευτικές ροές», επισήμανε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μειώσεις στη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές στο πλαίσιο της ομιλίας του στη Δ.Ε.Θ.

Ο κλάδος της εστίασης δεν θα χρειαστεί νέα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση…

Μάλιστα, προέβλεψε ότι ο κλάδος της εστίασης δεν θα χρειαστεί νέα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση, καθώς οι πολίτες θα σπεύσουν να εμβολιαστούν κι άρα δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με την είσοδό τους στα καταστήματα.

«Το πρόγραμμα εμβολιασμού θα κινηθεί θετικά μετά την κάμψη του Αυγούστου και θα πετύχουμε στα μέσα του φθινοπώρου το τείχος ανοσίας. Η εστίαση δεν θα πληγεί σε σημαντικό βαθμό για να χρειαστεί στηριχθεί από την κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Φεύγας.

Ο κ. Βαρτζόπουλος τέλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι τρίτη στον κόσμο σε αναλογία του Α.Ε.Π. και στην κορυφή της Ευρώπης, όσον αφορά τη στήριξη της ιδιωτικής οικονομίας λόγω της πανδημίας.

spot_img

Διαφημίσεις