Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει την εθνική υποχώρηση

Ημέρα:

«Τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να μας ικανοποιούν, αλλά δεν πρέπει να μας δίνουν περιθώριο για εφησυχασμό. Πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά, ώστε να καταδειχθεί η επαναλαμβανόμενη απάτη της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα, αλλά και οι κακές επιδόσεις της», επισήμανε με δηλώσεις του στο Kavala Web News, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος σχολίασε τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που καταγράφουν μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τη Νέα Δημοκρατία. 

«Πάντα έλεγα ότι οι δημοσκοπήσεις δεν προσφέρονται για μόνιμα και διαρκή συμπεράσματα, αλλά είναι μια φωτογραφία της διάθεσης του εκλογικού σώματος, μια απεικόνιση στιγμιαία. Τα κόμματα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη αυτά τα στοιχεία και κυρίως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά είναι ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δείχνει να πληρώνει το κόστος της εθνικής υποχώρησης στο θέμα των Σκοπίων, ιδίως στη βόρεια Ελλάδα. Θα ήταν απορίας άξιο αν δεν είχε αυτό το κόστος, δεδομένης της ευαισθησίας των Μακεδόνων απέναντι στο εθνικό θέμα», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

«Πραγματικά δεν ξέρω σε ποιες ομάδες του εκλογικού σώματος οφείλεται αυτό το ποσοστό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Υποθέτω ότι έχει να κάνει με λήπτες επιδομάτων και κοινωνικών παροχών…»

«Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι είναι αξιοπρόσεκτο ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., παρά τη μεγάλη και διευρυνόμενη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία, διατηρείται στο 20% περίπου της προτίμησης των πολιτών. Αυτό σημαίνει προφανώς ότι ένας στους πέντε Έλληνες είναι περίπου ικανοποιημένος με τα πεπραγμένα αυτής της κυβέρνησης. Πραγματικά δεν ξέρω σε ποιες ομάδες του εκλογικού σώματος οφείλεται αυτό. Υποθέτω ότι έχει να κάνει με λήπτες επιδομάτων και κοινωνικών παροχών που χρηματοδοτούνται από την υπερβολική φορολόγηση των υπολοίπων, αλλά και την εσωτερική στάση πληρωμών του δημοσίου προς τρίτους με αποτέλεσμα τη δημιουργία πλεονασμάτων», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο βίος της κυβέρνησης αυτής δεν είναι μακρύς…»

«Παρά την έντονη οικονομική δραστηριότητα λόγω καλοκαιριού και τουρισμού, η οικονομία δεν έχει σταθεί ακόμη στα πόδια της κι εκτός από αυτό έχουμε να κάνουμε με μια ανερμάτιστη κυβέρνηση που είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί ακόμη και εθνικά θέματα που έχουν να κάνουν με ευνοϊκότερες ρυθμίσεις στο χρέος. Νομίζω ότι η προοπτική γίνεται όλο και χειρότερη όσο προχωρά ο χρόνος και τα βάρη γίνονται όλο και πιο δυσβάσταχτα. Ο βίος της κυβέρνησης αυτής δεν είναι μακρύς. Τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να μας ικανοποιούν, αλλά δεν πρέπει να μας δίνουν περιθώριο για εφησυχασμό. Πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά, ώστε να καταδειχθεί η επαναλαμβανόμενη απάτη της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα, αλλά και οι κακές επιδόσεις της. Το παραμύθι των επόμενων ημερών, εκτός από τα συμφέροντα και τους συνωμότες που απεργάζονται την πτώση της κυβέρνησης, θα είναι ότι καθαρίζουμε από τα μνημόνια και πετάμε τα βάρη πηγαίνοντας προς το καλύτερο. Όταν όμως η ελληνική οικονομία έχει ήδη δεσμευτεί από αυτή την κυβέρνηση να επιβαρύνεται για πάρα πολλά χρόνια ακόμη με πολιτικές σκληρής λιτότητας, δεν πρόκειται για καθόλου καθαρή έξοδο από το μνημόνιο. Αυτό θα πρέπει να το εξηγήσουμε στους πολίτες και γι’ αυτό μας περιμένει πολλή δουλειά», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Είμαστε ΧΟΡΗΓΟΙ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Την επιδότηση ενέργειας καλούνται να επιστρέψουν οι επαγγελματίες

Τα 800 εκατ. ευρώ που είχαν υπολογιστεί δεν εγκρίθηκαν...

«Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη / Πρεμιέρα στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Στις 11 σωζόμενες κωμωδίες του...

Το 25% του ΑΕΠ της Καβάλας καλύπτεται από τον τουρισμό

Κορίνα Γανίτου: Οι δυνατότητες που προσφέρει η πόλη μας...

86χρονος ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα στο Ραχώνι Θάσου

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Γιορτή Καλαμποκιού στους Αντιφιλίππους

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αντιφιλίππων σας προσκαλεί στην...

Έκαναν αγορές με πλαστά 50αρικα σε Καβάλα και Δράμα

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (11-7-2024) το μεσημέρι στη Δράμα, από...