Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας υπερασπίζεται το όνομα του Βασίλη Βασιλικού

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Την αντίθεσή του στην αφαίρεση του ονόματος του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, εκφράζει το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ με το παρακάτω δελτίο τύπου:

Ο Καβαλιώτης συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για τα Γράμματα, τον Πολιτισμό και τον νομό Καβάλας. Πολυμεταφρασμένος, πολυδιαβασμένος, πολυβραβευμένος αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους λογοτέχνες που έβγαλε η χώρα μας. Η δωρεά των 15 χιλ. τόμων βιβλίων στη δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης, η συνεισφορά του στον πολιτισμό της περιοχής και η αγάπη του για τον τόπο του είναι δεδομένα.

Δυστυχώς, για κάποιους γαλάζιους αυτοδιοικητικούς, δεν θεωρούνται δεδομένα ούτε η πορεία του, ούτε οι αγώνες του για τη δημοκρατία, ούτε η θέση του στο παγκόσμιο λογοτεχνικό γίγνεσθαι. Ακόμα χειρότερα, δεν είναι δεδομένη η ελευθερία της έκφρασης του πολίτη, η υποχρέωση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του ανθρώπου, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των κρατουμένων.

Η προσπάθεια αφαίρεσης του ονόματος του μεγάλου μας λογοτέχνη από τη δημοτική βιβλιοθήκη της πόλης είναι μία συντηρητική, ακραία και πολιτικά στοχευμένη κίνηση. Αν νομίζουν οι γαλάζιοι αιρετοί ότι απαξιώνοντας τον Βασίλη Βασιλικό θα απαξιώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, του οποίου είναι βουλευτής επικρατείας, είναι γελασμένοι. Λογοτέχνες του βεληνεκούς του δεν μπαίνουν σε μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις. Ας το ξανασκεφτούν πριν συνεχίσουν την πολιτική δίωξη του Βασιλικού, γιατί απέναντι τους δεν θα βρουν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τους δημοκράτες πολίτες όλης της Ευρώπης.

Γραφείο τύπου

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

spot_img

Διαφημίσεις