Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Ο Δημήτρης Πιπεργιάς κοντά σε όλους τους κοινωνικούς κλάδους

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Από την Ομοσπονδία Σχολικών Κυλικείων (ΠΟΚΔΙΣ) εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Ενώ ανακοινώθηκε η εκκίνηση των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, είναι ακόμα στον αέρα τι θα συμβεί με τις 8500 επιχειρήσεις της χώρας. Τα σχολικά κυλικεία, σε δημόσιες ή ιδιωτικές μονάδες της χώρας, παραμένουν κλειστά από τις 10 Μαρτίου, τα οποία ήταν από τις πρώτες επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω covid-19.

Oι ιδιοκτήτες τους παραμένουν σε απόγνωση και αγνοούν, ακόμα και σήμερα, τι τους περιμένει. Έχουν περάσει 6 μήνες από τότε και μέσα σε μία εβδομάδα θα παρθούν οι αποφάσεις για την λειτουργία τους!! Τα έσοδα των κυλικειαρχών μηδενίστηκαν από την μία στιγμή στην άλλη, ενώ τα έξοδα δεν σταμάτησαν να τρέχουν. Οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους, τους ανάγκασαν να διαγραφούν από το ΓΕΜΗ και να αναζητήσουν τρόπους να φέρουν έσοδα στις οικογένειές τους.

Η μόνη οικονομική βοήθεια που είχαν από το κράτος ήταν τα πρώτα 800 ευρώ, που τα πήραν τέλη Μαΐου και 534 στα τέλη Ιουνίου. Το επίδομα Ιουνίου και Ιουλίου, δεν έχει δοθεί ακόμα…!!!!

Την ίδια στιγμή όμως, υποχρεούνται να πληρώσουν κανονικά την ασφαλιστική εισφορά και τον φόρο εισοδήματος, μαζί με την προκαταβολή φόρου, από την οποία η ΑΑΔΕ περιέκοψε ελάχιστο ποσοστό. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι ο τζίρος των σχολικών κυλικείων το πρώτο εξάμηνο του έτους, έχει κυριολεκτικά εκμηδενιστεί. Με αβάσταχτες ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, πολλοί ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο του λουκέτου.

Οι συμβάσεις έχουν παραταθεί για έναν χρόνο από τις σχολικές επιτροπές, αλλά αυτή η παράταση είναι δώρο άδωρο αν δεν ξεκαθαριστεί αν, πως, και πότε θα λειτουργήσουν.

Επικοινωνήσαμε με τον Δημήτρη Πιπεργιά, ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ. Η απάντησή του ήταν αμεσότατη, φιλική και πολύ ουσιαστική. Μας έστειλε όλα τα έγγραφα, τις ερωτήσεις, αλλά και τις απαντήσεις, της Ελληνικής Λύσης προς την Βουλή των Ελλήνων και τους αρμόδιους υπουργούς. Φαίνεται ότι κάποιοι ακόμα πονούν τον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και θέλουν πραγματικά να επιβιώσουν κάποιοι κλάδοι και να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Τον ευχαριστούμε θερμά για την συνεισφορά του και την προθυμία του να αγκαλιάσει ένα κλάδο, που αν οι δάσκαλοι είναι οι δεύτεροι γονείς που περνούν τα παιδικά τους χρόνια τα μαθητούδια, τα κυλικεία είναι το δεύτερο καθημερινό τους τραπέζι, φαγητού.

Διαφημίσεις