Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Οι Σύλλογοι Εβριτών της ΠΑΜΘ ανησυχούν για το ΚΥΤ του Έβρου

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Οι Σύλλογοι Εβριτών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Σερρών εξέδωσαν την παρακάτω κοινή ανακοίνωση:

Εκφράζοντας τη σκέψη όλων των μελών των συλλόγων μας, μεταφέρουμε τη στήριξη και την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλους τους φορείς του Έβρου που αυτές τις ώρες, βγήκαν μπροστά για να εκφράσουν την ανησυχία τους και την αντίθεσή τους για την επέκταση του ΚΥΤ Ορεστιάδας, και την αύξηση του αριθμού των προσφύγων-μεταναστών, που αυτό θα εξυπηρετεί σε μια ευαίσθητη από κάθε άποψη περιοχή, μόλις 15 χιλιόμετρα από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα.
Επιβάλλεται αυτές τις στιγμές η ελληνική κυβέρνηση, οι εκπρόσωποι του λαού και των αρχών, οι εκπρόσωποι θεσμών και φορέων να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων για να αναθεωρηθεί ο παραπάνω σχεδιασμός, καθόσον οι συνθήκες αλλά και όλα όσα βιώνει η πατρίδα μας εδώ και ένα περίπου χρόνο, δεν επιτρέπουν πειραματισμούς στην πλάτη των Εβριτών, αλλά και της Θράκης, γενικότερα.
Καθίσταται λοιπόν αναγκαίο να στρατευτούμε όλοι και για μια ακόμα φορά, προκειμένου να ξεπεραστεί το κλίμα δυσφορίας και ανησυχίας, ώστε να βρεθεί μια μόνιμη λύση και οι κάτοικοι του Έβρου να μπορούν να αισθάνονται μόνιμα ασφαλείς. Μια λύση που δεν είναι άλλη από το κλείσιμο του ΚΥΤ στον Έβρο.

Για το Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων Εβριτών ΠΑΜΘ
Χρήστος Χατζηπέμου, πρόεδρος Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης
Νικόλαος Καφετζόπουλος, πρόεδρος Συλλόγου Εβριτών Ν. Καβάλας
Απόστολος Πολυμένης, πρόεδρος Συλλόγου Εβριτών Ν. Ξάνθης
Αθανάσιος Καραθανάσης, πρόεδρος Συλλόγου Εβριτών Ν. Σερρών
Γεώργιος Μαζαράκης, πρόεδρος Συλλόγου Εβριτών Ν. Δράμας

spot_img

Διαφημίσεις