Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Καβάλα: Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο ανατράπηκε στην περιοχή της...

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Ξεκίνησαν τα έργα του φυσικού αερίου με τη σφραγίδα Μακάριου

Κομβικός ο ρόλος του γαλάζιου βουλευτή, ο οποίος εντόπισε το τελματωμένο έργο πριν από σχεδόν δύο χρόνια και το ξεμπλόκαρε με άμεσες πρωτοβουλίες και συντονισμένες ενέργειες

Ακολούθησε μας

Σε φάση υλοποίησης βρίσκεται το σχέδιο κατασκευής του δικτύου οικιακού φυσικού αερίου για την πόλη της Καβάλας. Η αρχή έγινε από το Χαλκερό και το βαλβιδοστάσιο του ΔΕΣΦΑ, αυτή τη στιγμή τοποθετείται ο κεντρικός αγωγός και ακολούθως, με νέα εργολαβία, θα εγκατασταθούν οι διακλαδώσεις που θα φθάσουν σε κατοικίες και καταστήματα.
Κομβικός στην όλη υπόθεση είναι ο ρόλος του γαλάζιου βουλευτή Μακάριου Λαζαρίδη, ο οποίος εντόπισε το τελματωμένο έργο πριν από σχεδόν δύο χρόνια, το ξεμπλόκαρε και πλέον η διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2020 αποκάλυψε για πρώτη φορά τις ευθύνες των τριών πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και της προηγούμενης διοίκησης του ΔΕΣΦΑ.

Συγκεκριμένα, τους κατήγγειλε ότι δεν είχαν δημοπρατήσει την κατασκευή του αγωγού υψηλής πίεσης στο Χαλκερό-ήταν προγραμματισμένο να γίνει το 2023, αναγκαστική προϋπόθεση για τη σύνδεση της Καβάλας με το φυσικό αέριο.
Με άμεσες πρωτοβουλίες που έλαβε για τη διευθέτηση του θέματος, είχε τις απαιτούμενες  επαφές με τις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
Ταυτόχρονα, έγιναν συντονισμένες ενέργειες για να λυθεί το πρόβλημα με την επίσκεψη του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΔΑ, Μ. Τσάκα στην Κομοτηνή. Το νερό είχε μπει πια στο… αυλάκι, όπως διαβεβαίωσε ο ίδιος τον κ. Λαζαρίδη, με επόμενη πράξη τη δημοπράτηση του έργου, εξέλιξη την οποία ο Βουλευτής είχε κοινοποιήσει στην τοπική κοινωνία.
Μερικούς μήνες αργότερα, οι διάφοροι σκόπελοι ξεπεράστηκαν, ο κ. Λαζαρίδης έχει κάθε λόγο για να νιώθει ικανοποιημένος και το φυσικό αέριο βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη χρήση του από τους Καβαλιώτες.

Σύμφωνα με τη ΔΕΔΑ ΑΕ που έχει την ευθύνη του έργου σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ, οι εργασίες κατασκευής του δικτύου στην Καβάλα θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το 2023. Το έργο στην πόλη της Καβάλας είναι προϋπολογισμού 6,5 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από ίδια κεφάλαια, δανειακά κεφάλαια, καθώς και από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα