Σάββατο, 22 Μαρτίου, 2025
Σάββατο, 22 Μαρτίου, 2025
Περισσότερα

    ΝΟΔΕ ΚΑΒΑΛΑΣ: Στόχος οι 5.000 ψηφοφόροι στην ΠΕ Καβάλας

    Ημέρα:

    spot_img
    spot_img
    spot_img

    Η προσέλευση 5.000 ψηφοφόρων στις κάλπες που θα στηθούν στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, είναι ο στόχος της τοπικής ΝΟ.Δ.Ε. για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, από όπου και θα προκύψει ο νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Αυτό τόνισε σήμερα, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε., ο συντονιστής της νομαρχιακής εφορευτικής επιτροπής, Χαράλαμπος Δράκος, ο οποίος παράλληλα εκτίμησε ότι ο στόχος αυτός όχι μόνο θα επιτευχθεί, αλλά και θα ξεπεραστεί.

    Πως θα ψηφίσουν οι πολίτες τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

    Παρουσιάζοντας αναλυτικά την διαδικασία της ψηφοφορίας, τόνισε ότι αυτή θα αρχίσει στις 7 το πρωί της Κυριακής και θα ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ μπορούν να ψηφίσουν προσερχόμενοι στα 20 συνολικά εκλογικά τμήματα της Π.Ε. Καβάλας με την ταυτότητα, το διαβατήριο, το βιβλιάριο ή την άδεια οδήγησης. Εκεί, ο κάθε ψηφοφόρος θα λαμβάνει έναν εκλογικό αριθμό, θα υπογράφει την αίτηση εγγραφής ή επαναβεβαίωσης, αν έχει ψηφίσει παλιότερα σε εσωτερική εκλογική διαδικασία και θα καταβάλει το ποσό των 3 ευρώ. Να σημειωθεί ότι τις αιτήσεις εγγραφής ή επαναβεβαίωσης μπορούν οι ψηφοφόροι να τις συμπληρώσουν και από το διαδίκτυο και να τις έχουν μαζί τους, όταν πάνε να ψηφίσουν.

    Μόνο όσοι ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή θα μπορούν να ψηφίσουν και στην δεύτερη, αν αυτή χρειαστεί

    Όπως υπογράμμισε ο κ. Δράκος, την εκλογική διαδικασία θα παρακολουθούν αντιπρόσωποι και των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων σε όλα τα εκλογικά τμήματα, ενώ τόνισε ότι στόχος είναι να μην μπορεί να ψηφίσει κανένας δυο φορές, κάτι που θα τσεκάρεται άμεσα από το κεντρικό σύστημα της Συγγρού. Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα εκλεγεί ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει το 50% συν μια ψήφο των ψηφοφόρων, ενώ αν απαιτηθεί και δεύτερη Κυριακή, στις εκλογές θα συμμετέχουν μόνο όσοι ψήφισαν την πρώτη, στα ίδια ακριβώς εκλογικά τμήματα.

    Κ. Ευθυμιάδης: «Όλα βαίνουν καλώς…»

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας, Κώστας Ευθυμιάδης, στις δηλώσεις του επισήμανε ότι μόλις τρεις ημέρες πριν από τις εσωκομματικές εκλογές, όλα βαίνουν καλώς, αφού γενικά δεν υπήρξαν και δεν φαίνεται ότι θα υπάρξουν μεγάλες εντάσεις. Όπως σημείωσε ο κ. Ευθυμιάδης, η χώρα περνάει δύσκολες στιγμές και για αυτό ο νέος αρχηγός πρέπει να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση, με στόχο η Νέα Δημοκρατία να επανέλθει στην εξουσία, ώστε και η χώρα να κερδίσει από αυτήν την εξέλιξη.

    Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

    Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. ο Μακάριος Λαζαρίδης

    Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει με απόφαση του...

    Συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας

    Στη μεγάλη σημασία της υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας ανάμεσα στον...

    Εγκαινιάστηκε το «Ουκρανικό Ράφι» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας

    Εγκαινιάστηκε το πρωί της Παρασκευής 21 Μαρτίου 2025, στον...

    Αποκατάσταση και βελτίωση δρόμων στην Κοινότητα Ποταμιάς Θάσου

    Σήμερα, Παρασκευή 21 Μαρτίου 2025, υπογράφηκε από τον Δήμαρχο...

    Ημερίδα για την διαχείριση φυσικών καταστροφών στο Νοσοκομείο

    Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Ο...

    Περισσότεροι επισκέπτες σημαίνει μεγαλύτερη ευθύνη

    Κώστας Μανίτσας: Είμαστε μαθημένοι σε τέτοιες καταστάσεις / Στο...

    Εξοπλιστικά: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει δυο απαντήσεις

    Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Στις 27 Μαρτίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος...