Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
spot_img

“Να δώσει ο λαός δύναμη στο ”ΠΟΤΑΜΙ”” ζητούν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος

Ημέρα:

Το ψηφοδέλτιο του ”Ποταμιού” στην Καβάλα παρουσίασε στο περίπτερο που διατηρεί η τοπική οργάνωση του κόμματος στην πλατεία Κονσουλίδη, ο πρώην βουλευτής Δράμας, Κυριάκος Χαρακίδης. Οι έξι υποψήφιοι βουλευτές είναι οι Γιώργος Γκαϊντατζής, Γιάννης Εριφυλλίδης, Μαρία Λύκου-Τσικολίτη, Δημήτρης Στεργιόπουλος, Φάνης Κασσούλας και Ανέστης Κοκκάκης.

«Το ”Ποτάμι” είναι μόλις επτά μήνες στο εθνικό κοινοβούλιο κι απέδειξε ότι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα μπορεί να επιτευχθούν πολλά πράγματα. Μακάρι να την επιδείκνυαν αυτή κι άλλα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Αποδείξαμε ότι όσα λέγαμε από την πρώτη στιγμή, θα τα βρίσκαμε μπροστά μας. Δυστυχώς, η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., αλλά και η προηγούμενη αμετανόητη Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. ακολούθησαν τους δρόμους του πελατειακού κράτους και του παλιού. Σύνθημά μας ήταν ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα, χωρίς να την γκρεμίσουμε, όμως η χώρα γκρεμίστηκε χωρίς να αλλάξει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακίδης.

Το ”ΠΟΤΑΜΙ” είχε προειδοποιήσει…

Ο υποψήφιος βουλευτής του ”Ποταμιού” άσκησε κριτική στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς και στα παραδοσιακά κόμματα, Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ., για το ότι ενίσχυσαν, όλα αυτά τα χρόνια, το πελατειακό κράτος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι έγιναν λανθασμένοι χειρισμοί στην διάρκεια της διαπραγμάτευσης, με συνέπεια να οδηγηθούμε σε ένα ακόμη πιο σκληρό μνημόνιο, ενώ υπογράμμισε ότι το κόμμα του είχε προειδοποιήσει για αυτές τις εξελίξεις πριν τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους.

«Λέγαμε από την πρώτη μέρα των εκλογών και μετά τις 20 Φεβρουαρίου, να μας φέρουν τη συμφωνία και ότι θα τη στηρίζαμε και οι 17 βουλευτές του “Ποταμιού”. Θυμάστε ότι περιλάμβανε μέτρα 3,7 δις, όμως υπό τον φόβο των εσωτερικών προβλημάτων της συγκυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας δεν τόλμησε τότε να τη φέρει στη Βουλή. Το ίδιο λέγαμε πριν το τέλος του προγράμματος στις 30 Ιουνίου, όταν και λήφθηκε η ολέθρια απόφαση για δημοψήφισμα. Δυστυχώς όμως τα άλλα κόμματα και τα Μ.Μ.Ε. μας λέγανε ότι είμαστε “γερμανοτσολιάδες”, “προσκυνημένοι” και ότι υπηρετούμε μεγάλα συμφέροντα», τόνισε σχετικά ο κ. Χαρακίδης.

Να δώσει ο λαός δύναμη στο ”ΠΟΤΑΜΙ”

Ο υποψήφιος βουλευτής του ”Ποταμιού” υπογράμμισε ότι το κόμμα του δεν υπηρετεί κανένα μεγάλο συμφέρον, παρά μόνο αυτό της χώρας και ότι σε όλη τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού βίου μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας.

«Είπαμε πράγματα που ίσως σε ορισμένους δεν αρέσουν, ακόμη και σ’ αυτούς που μας ψήφισαν. Δυστυχώς, όταν η αλήθεια μας ακουμπάει, τη λοξοκοιτάμε. Οποιαδήποτε συμφωνία έπρεπε να έκλεινε εντός του προηγούμενου προγράμματος, να μην πηγαίναμε σε δημοψήφισμα και φυσικά σε νέες εκλογές που τώρα γίνονται. Δεν υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που διαφωνούν με όσα έλεγε το ”Ποτάμι”. Αυτό που μένει, είναι να το δείξουν στην κάλπη. Όχι να τιμωρήσουν το παλιό, αλλά να επιλέξουν το καινούργιο, την αλήθεια. Θέλουμε από τον λαό να δώσει δύναμη στο ”Ποτάμι”, ψαλιδίζοντας τα μεγάλα κόμματα, τα οποία την επόμενη μέρα δε θα θέλουν να αναλάβουν τη διακυβέρνηση, δε θα θέλουν να συγκυβερνήσουν, προσδοκώντας στις επόμενες εκλογές, από δεύτερα να γίνουν πρώτα. Από το 2010, όλες οι κυβερνήσεις που αναδείχθηκαν, έχουν παραιτηθεί. Ο Έλληνας ψηφοφόρος τους τίμησε κι εκείνοι δεν τίμησαν την ψήφο, προτιμώντας να δραπετεύσουν και κυρίως ο κ. Τσίπρας 7-8 μήνες μετά τις εκλογές», δήλωσε σχετικά ο υποψήφιος βουλευτής Δράμας, απευθύνοντας καταληκτικά κάλεσμα στον λαό της Καβάλας να στηρίξει το τοπικό ψηφοδέλτιο του ”Ποταμιού”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργασίες δασικής οδοποιίας και υλοτόμησης στα δάση της Καβάλας

Το Δασαρχείο Καβάλας ενημερώνει όλους τους πολίτες, επαγγελματίες, περιπατητές...

Εγγραφές βρεφών και νηπίων στο «Κιτσικοπούλειο» της ΙΜΦΝΘ

Aπό την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανα­κοινώνεται,...

Στους ρυθμούς του Cosmopolis μπαίνει η Καβάλα

 Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, η πόλη της...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Να μπορούν τα ΑμεΑ να ταξιδέψουν άνετα και χωρίς εμπόδια με επιβατηγά πλοία»

Συγκεκριμένες προτάσεις σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Να...

Αντώνης και Παύλος Δερμιτζάκης στο ρόστερ του ΑΟΚ

Η ΠΑΕ Α.Ο. Καβάλα καλωσορίζει στις τάξεις της τον...

Ψήφισμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας

Ύστερα από τη  σύσκεψη   φορέων , την οποία συγκάλεσε...

Πολλά τα περιστατικά πνιγμών στη θάλασσα

Κώστας Τσιτσιλικάκης: «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπερεκτιμούμε...

Προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα λειψυδρίας στον δήμο Καβάλας

Στέρεψαν εδώ και αρκετό καιρό όλες οι πηγές του...