Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Νίκος Χουντής: «Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι δεν βγήκαμε από τα μνημόνια»

Ακολούθησε μας

«Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, τόσο για τις ευρωεκλογές, όσο και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Θέλουμε να πούμε πρώτον ότι πρέπει να γίνει αντιπαράθεση σε ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο, στη βάση των προβλημάτων που δεν αντιμετωπίζονται. Επίσης, στη βάση προτάσεων και δυνατοτήτων που έχει ο καθένας για να κριθεί και να αναμετρηθεί με τα προβλήματα».

Τα παραπάνω τόνισε από την Καβάλα ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το μεσημέρι της Τετάρτης (20/3).

«Πολλά από τα προβλήματα που συναντάμε σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στη μνημονιακή περίοδο. Υπήρχαν και οξύνθηκαν λόγω των μνημονιακών πολιτικών»

«Κατά δεύτερο, βλέπουμε την προεκλογική ατμόσφαιρα να γίνεται τοξική, με έναν διπολισμό που κρύβει την ουσία των συμφωνιών που έχουν τα δυο μεγάλα κόμματα ή αλλιώς το μνημονιακό στρατόπεδο, αντί να υπάρχει επί της ουσίας η συζήτηση και το ενδιαφέρον για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου. Πολλά από τα προβλήματα που συναντάμε σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στη μνημονιακή περίοδο. Υπήρχαν και οξύνθηκαν λόγω των μνημονιακών πολιτικών. Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών», επισήμανε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Χουντής.

«Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι δεν βγήκαμε από τα μνημόνια…»

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής της ΛΑ.Ε. υπογράμμισε ότι «πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι δεν βγήκαμε από τα μνημόνια. Δεν μπορεί να τα βρει η κυβέρνηση με τους θεσμούς, με αυτούς που επιβάλλουν και ζητούν για παράδειγμα την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων. Κοιτάζουν μόνο τη σωτηρία των τραπεζών. Τα μνημόνια έγιναν και γίνονται για να σωθούν οι γερμανικές τράπεζες. Επομένως, δεν έχουμε βγει από τα μνημόνια, τα προβλήματα υπάρχουν και δεν θα αντιμετωπιστούν».

«Δεν θα πάψουμε να λέμε ότι χρειάζεται ένα γενικότερο αντιμνημονιακό και δημοκρατικό μέτωπο και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, που να δημιουργεί προϋποθέσεις ανατροπής αυτών των πολιτικών λιτότητας, εποπτείας και μνημονίων που κυριαρχούν στην Ε.Ε.»

«Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα, αρκεί να μας δώσει ο ελληνικός λαός τη δυνατότητα. Δεν θα πάψουμε να λέμε ότι χρειάζεται ένα γενικότερο αντιμνημονιακό και δημοκρατικό μέτωπο και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, που να δημιουργεί προϋποθέσεις ανατροπής αυτών των πολιτικών λιτότητας, εποπτείας και μνημονίων που κυριαρχούν στην Ε.Ε. Αξίζει τον κόπο να ενισχυθεί η Λαϊκή Ενότητα και σε εθνικό και σε επίπεδο ευρωπαϊκό, για να υπάρχει μια ισχυρή και αντιμνημονιακή αντιπολίτευση, με δυνάμεις συνεπείς, σταθερές και ανιδιοτελείς, όσον αφορά τον αγώνα και τις επιδιώξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χουντής.

«Απέναντι στα προβλήματα που έχει σήμερα η Ε.Ε. και τα οποία είναι μια πολύπλευρη κρίση, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που αποτελούν το θερμοκήπιο ανόδου της ακροδεξιάς»

«Μπήκαμε πλέον σε προεκλογική περίοδο και υπάρχει η ανάγκη να συσπειρωθούν δυνάμεις, κοινωνικές, πολιτικές και σε εκλογικό επίπεδο, ώστε να διεκδικηθεί με βάση και με τους σημερινούς συσχετισμούς μια ισχυρή αντιπολιτευτική φωνή σε όλα τα επίπεδα. Απέναντι στα προβλήματα που έχει σήμερα η Ε.Ε. και τα οποία είναι μια πολύπλευρη κρίση, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που αποτελούν το θερμοκήπιο ανόδου της ακροδεξιάς. Επομένως μπροστά στο δίλημμα αν θα συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές ή θα τις φρενάρει και θα δημιουργήσει προοπτικές ανατροπής η ΛΑ.Ε. και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο απαντά «ναι» ένα τέτοιο αντιμνημονιακό μέτωπο είναι εφικτό κι αυτό πρέπει να επιδιωχθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Νίκος Χουντής.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα