Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Συζήτηση επιστημονικής φαντασίας η ανάπτυξη…

Ακολούθησε μας

«Το τέταρτο μνημόνιο χαρακτηρίζεται από τη μείωση κατά 18% των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου κάτω από τις 5.900 ευρώ. Αυτοί που υποτίθεται ότι λειτουργούν υπέρ των οικονομικά αδύνατων και των συνταξιούχων, στην ουσία φέρνουν χειρότερα μέτρα εναντίον αυτών των ανθρώπων. Μέσα σ’ όλα αυτά κάθε συζήτηση για επαναφορά της οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης και ανάκαμψη της, είναι συζήτηση επιστημονικής φαντασίας», επισημαίνει ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, το αποτέλεσμα της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών που επιτεύχθηκε ανήμερα της Πρωτομαγιάς.

«Πολλοί πανηγυρίζουν στην κυβέρνηση για το τέταρτο μνημόνιο που έφεραν μέσα σε δυο και κάτι χρόνια, μετά το τρίτο, το δικό τους, τον Αύγουστο του 2015. Μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους και την εισαγωγή στην ποσοτική χαλάρωση δεν υπάρχουν, παρά το ότι ήταν η σημαία της «σκληρής διαπραγμάτευσης». Το κόστος της καθυστέρησης ενός χρόνου είναι αυτός ο φουσκωμένος λογαριασμός. Και ο λαός πληρώνει και δεν πρέπει να διαμαρτύρεται, μας λένε, γιατί υπάρχουν τα αντίμετρα. Αντίμετρα που όμως εξαρτώνται άμεσα από την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος. Αν δεν υπάρξει αυτό σε ποσοστό πάνω από 3,5% του Α.Ε.Π., δεν θα υπάρξουν κι αντίμετρα. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχιστεί η άγρια υπερφορολόγηση των εισοδημάτων, θα συνεχίσουν τα μη επαναλαμβανόμενα έσοδα, τα μέτρα αναγκαστικής κατάσχεσης κατά οφειλετών του δημοσίου κι έτσι θα επιτυγχάνονται τα υψηλά πλεονάσματα που θα επιτρέπουν στα παιδιά των φτωχοποιημένων πολιτών να έχουν πρόσβαση σε συσσίτια στα σχολεία. Αν αυτό είναι όραμα για τη χώρα ή το τέλος της λιτότητας και αρχή της ανάπτυξης, τότε προφανώς εγώ τουλάχιστον ζω σε έναν άλλο κόσμο, το πιθανότερο όμως είναι ότι η κυβέρνηση ζει στο δικό της κόσμο», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

«Για να μείνουν στην εξουσία θα φέρουν όχι μόνο τέταρτο, αλλά και πέμπτο και έκτο μνημόνιο, αν χρειαστεί…»

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν «βλέπει» το ενδεχόμενο της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές να απομακρύνεται, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε: «Είναι προφανές ότι δεν είναι στις επιδιώξεις της κυβέρνησης να προκηρύξει εκλογές, οι οποίες θα σημάνουν και την απομάκρυνση της από την εξουσία. Αυτοί που μας κυβερνούν έχουν δείξει ότι τους αρέσει πάρα πολύ η εξουσία. Για την παραμονή τους σ’ αυτή θα φέρουν όχι μόνο τέταρτο, αλλά και πέμπτο και έκτο μνημόνιο, αν χρειαστεί και θα το ψηφίσουν με ανέπαφη κυριολεκτικά την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όσες φορές χρειαστεί στη Βουλή. Η κυβέρνηση με το κλείσιμο της συμφωνίας, όπως φαίνεται τώρα, κερδίζει πολιτικό χρόνο για να παραμείνει στα πράγματα όλο το 2017 και ίσως μέρος του 2018. Θεωρώ ότι αργά ή γρήγορα η κατάσταση θα οδηγηθεί σε τέτοια αδιέξοδα, ώστε να είναι αδύνατη η διακυβέρνηση της χώρας, τουλάχιστον με τον τρόπο που γίνεται τώρα. Ο λογαριασμός θα μεγαλώνει, στην πορεία θα απαιτούνται νέα μέτρα κι η διαχειριστική ικανότητα των κυβερνώντων δεν θα επιτρέπει τίποτα παραπάνω. Σαφώς και χρειάζεται ένα άλλο μείγμα πολιτικής με λιγότερους φόρους, αλλά και περικοπή των δαπανών στο δημόσιο, ιδίως με περιστολή της διόγκωσης του δημοσίου από τις προσλήψεις συμβασιούχων από το παράθυρο, όπως γίνεται μήνα με μήνα από αυτήν την κυβέρνηση. Αυτό το μείγμα συνεχίζει να το περιγράφει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από εκεί και πέρα πρέπει και ο κόσμος να έχει την δυνατότητα να συγκρίνει και να καταλάβει».

Σχετικά με τον ντόρο που δημιουργήθηκε με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των δηλώσεων του, αναφέρθηκε και στο ντόρο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

«Φιλοεπενδυτική πολιτική μιας κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι οι χαριστικές ρυθμίσεις σε πολύ συγκεκριμένους επιχειρηματίες, που έρχονται με τροπολογίες από την πίσω πόρτα, στα κρυφά, ακόμη κι αν στο τέλος έρχεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός για να τις υπερασπιστεί στη Βουλή. Μιλώ για την περίπτωση Ιβάν Σαββίδη, από την οποία δημιουργήθηκε μεγάλος ντόρος στο δημόσιο λόγο και οφείλεται ακριβώς σε μια τέτοια χαριστική ρύθμιση, η οποία δεν εξηγήθηκε καν σε αυτούς που έπρεπε να την ψηφίσουν. Θα μπορούσε να είχε εξηγηθεί από τον αρμόδιο υπουργό κι όχι από κάποιον βουλευτή, ο οποίος την έφερε στα κρυφά όπως το είχε κάνει και πέρυσι και θα μπορούσε να ήταν διαφορετική η μορφή και η έκβαση αυτής της συζήτησης. Με τον τρόπο που έγινε όμως δεν μπορούσε να περάσει από την αντιπολίτευση», σημείωσε σχετικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα