Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Νίκος Παναγιωτόπουλος: “Δύσκολη άσκηση για την κυβέρνηση ο προϋπολογισμός”

Ημέρα:

Λάβρος κατά της κυβέρνησης για την ψήφιση του νομοσχεδίου σχετικά με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, εμφανίστηκε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

«Η ψήφιση του τρίτου πακέτου προαπαιτούμενων, έγινε πάλι με τις ίδιες διαδικασίες του εξαιρετικά κατεπείγοντος, όπως έχουν έρθει όλα τα νομοσχέδια, τα οποία όταν ήταν αντιπολίτευση κι ερχόταν που και που κανένα ως κατεπείγον από εμάς, ήταν στα κάγκελα και ούρλιαζαν. Αυτά όμως είναι πταίσματα μπροστά σε όλα αυτά που νομοθετούνται από μια κυβέρνηση που επίσης όταν ήταν αντιπολίτευση διαμαρτύρονταν για πράγματα πολύ ελαφρύτερα από αυτά που φέρνει η ίδια ως κυβέρνηση. Εμείς οι κακοί, οι δωσίλογοι κλπ., για δυόμιση χρόνια είχαμε κρατήσει «παγωμένο» το καθεστώς ως προς τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας. Τώρα με την κυβέρνηση των…υπερήφανων διαπραγματευτών, αυτό το «πάγωμα» σταματά κι έστω για ένα κομμάτι των δανειοληπτών απελευθερώνεται ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

«Τώρα έχουν αρχίσει οι «ψεκασμοί» και μάλιστα εντείνονται…»

Παράλληλα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να πάει μακριά, ενώ εξέφρασε και την απορία του για το ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις από τους πολίτες για το θέμα των πλειστηριασμών, λέγοντας: «Πραγματικά απορώ για την ηπιότητα των αντιδράσεων. Αφού υποπτεύομαι ότι τώρα μας «ψεκάζουν», τώρα έχουν αρχίσει οι «ψεκασμοί» και μάλιστα εντείνονται. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση αυτή θεωρώ ότι δεν μπορεί να πάει μακριά. Διότι με ότι καταπιάνεται τα κάνει μούσκεμα. Δεν μιλώ μόνο με αυτά που διαπραγματεύονται στο πλαίσιο του δικού τους μνημονίου, καθώς όλα αυτά να θυμίσω θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει. Σε σύγκριση με το τέλος του 2014 είναι προφανές ότι σήμερα είμαστε πολύ χειρότερα. Φυσικά έρχονται και τα δυσκολότερα που είναι το ασφαλιστικό και τα θέματα της φορολόγησης των αγροτών. Για αυτούς που λένε όμως ότι κι εμείς τα έχουμε ψηφίσει, άρα τι μιλάμε, εγώ θα αντιπαραβάλω το επιχείρημα που λέει ότι αν τα έχουμε ψηφίσει, τότε γιατί τα φέρνουν ξανά στην Βουλή για να τα ψηφίσουμε εκ νέου; Εμείς είχαμε ψηφίσει το πλαίσιο της συμφωνίας που έβαζε στόχους και χρονοδιαγράμματα. Οι ειδικοί όροι ψηφίζονται τώρα και δεν είναι άλλοι από τα συγκεκριμένα μέτρα που κατά την κυβέρνηση θα φέρουν συγκεκριμένα έσοδα».

Δύσκολη άσκηση για την κυβέρνηση ο προϋπολογισμός

«Είχαμε ξεκαθαρίσει ότι κάθε φόρο γενικότερα δεν θα τον ψηφίσουμε και θα είμαστε αντίθετοι. Σε αυτό επιμένουμε και σήμερα. Όχι γιατί δεν πρέπει να φορολογούνται για παράδειγμα οι αγρότες. Πρέπει να φορολογούνται, όπως όλοι. Αλλά ο φόρος πρέπει να είναι εύλογος και δίκαιος. Αυτή την στιγμή λοιπόν ο αγροτικός κόσμος δεν πρέπει να φορολογηθεί οριζοντίως και αδίκως. Έτσι δεν θα υπάρχουν έσοδα με αποτέλεσμα στον επόμενο γύρο διαπραγμάτευσης να ζητηθούν άλλα μέτρα, και θα πηγαίνουμε έτσι με μια φθορά γρήγορη και δραματική, μέχρις ότου να μην μπορεί να πάει άλλο το πράγμα. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει πολλές αντοχές. Ιδίως μετά τις πρόσφατες διαρροές. Ο προϋπολογισμός που έρχεται θα είναι μια δύσκολη άσκηση για την κυβέρνηση, θα δούμε υστερήσεις, επιστροφή στην ύφεση κλπ. Το 2013 και το 2014 πιάναμε τα νούμερα του προϋπολογισμού, μέχρις ότου που ήρθε ο κ. Τσίπρας, που τον ήθελαν όλοι για να τα αλλάξει όλα. Φέτος θα είναι δύσκολο να πιαστούν τα νούμερα του προϋπολογισμού. Το δύσκολο τεστ για την κυβέρνηση θα είναι στις αρχές του νέου χρόνου μέχρι την άνοιξη, όταν θα πρέπει να αρχίσει να βγαίνει ο προϋπολογισμός», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σε χρόνιο πρόβλημα εξελίσσεται η έλλειψη φαρμάκων στα φαρμακεία

Σίσυ Ρακιντζή: Προσπαθούμε κάθε φορά να βρούμε μία λύση Σε...

Έργα εκσυγχρονισμού των υποδομών του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ,...

Απορρίπτει την συνεργασία ο συνδυασμός της Αναστασίας Ιωσηφίδου

Από τον συνδυασμό ΩΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ της Αναστασίας Ιωσηφίδου, εκδόθηκε...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...