Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Ένα δυνατό «χαρτί» της ελληνικής πολιτικής σκηνής

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Δεν ήταν έκπληξη η παραμονή του Νίκου Παναγιωτόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όλα τα σενάρια που κυκλοφόρησαν σχετικά με τον κυβερνητικό ανασχηματισμό τον ήθελαν «αμετακίνητο». Και φυσικά επιβεβαιώθηκαν.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος στα δύο χρόνια της θητείας του στο κρίσιμο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κέρδισε δίκαια τον τίτλο του ικανού και επιτυχημένου υπουργού. Δεν είναι τυχαίο πως σε όλες τις δημοσκοπήσεις βρισκόταν πάντα στις πρώτες θέσεις της προτίμησης των πολιτών με υψηλό ποσοστό θετικών γνωμών. Η επιτυχής διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, η καθαρή και πατριωτική στάση του στα ελληνοτουρκικά, το έμπρακτο, διαρκές και ειλικρινές ενδιαφέρον του για το στράτευμα, είναι μερικά από τα «μυστικά» της επιτυχημένης του πορείας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πέρα από το εσωτερικό όμως, ο κ. Παναγιωτόπουλος φαίνεται ότι απολαμβάνει της εμποστοσύνης των ξένων ηγετών που τον θεωρούν αξιόπιστο και έμπιστο συνομιλητή. Η προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών Rafale φέρει την «σφραγίδα» του και είναι αποτέλεσμα των διαπραγματευτικών του ικανοτήτων και της εμπιστοσύνης των ξένων ηγετών στο πρόσωπό του.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αποτελεί πλέον πολύτιμο κεφάλαιο της ελληνικής πολιτικής σκηνής και ένα δυνατό της «χαρτί» εντός και εκτός συνόρων. Ήταν ευτυχής συγκυρία που τον «εντόπισε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης και του έδωσε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει τις ικανότητές του. Αποτελεί μία από τις πλέον επιτυχημένες επιλογές του πρωθυπουργού, ο οποίος φυσικά δεν είχε λόγους να τον αντικαταστήσει…

spot_img

Διαφημίσεις