Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Μπάμπης Δράκος: Μεγάλος πονοκέφαλος για την κυβέρνηση το μεταναστευτικό

Στην Καβάλα ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θόδωρος Καράογλου

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Στην Καβάλα θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θόδωρος Καράογλου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας, Μπάμπης Δράκος.

Ήδη η ΝΟ.Δ.Ε. προετοιμάζει το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο υφυπουργός κατά τη διάρκεια της έλευσής του στην περιοχή μας, ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δράκος, ο κ. Καράογλου θα ενημερωθεί για σημαντικά τοπικά ζητήματα, για τα οποία θα αναζητηθούν τρόποι επίλυσής τους.

Διαρκής προσπάθεια για επίλυση των τοπικών προβλημάτων

«Προσπαθούμε διαρκώς να αναδεικνύουμε τα ζητήματα της Π.Ε. Καβάλας. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια έντονη κινητικότητα στον Π.Ε. Καβάλας κι έτσι μετά τον κ. Σκρέκα και τη διαβούλευση που είχαμε για τον πρωτογενή τομέα, ακολουθεί η επίσκεψη στην περιοχή μας του υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Δράκος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. μίλησε και για το μεταναστευτικό, το οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση, επισημαίνοντας αρχικά: «Μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, όταν τα πράγματα φαινόταν τόσο ρόδινα και υπήρχε ενθουσιασμός, ειδικά στις τάξεις των νεοδημοκρατών, είχα πει ότι όλα αυτά έχουν μια βασική προϋπόθεση κι αυτή μέχρι εκείνη την εποχή ήταν να υπάρχει μια σταθερή εξωτερική πολιτική, μη τυχόν δημιουργηθεί έστω κάποιο ατυχές περιστατικό με τη γείτονα Τουρκία. Δυστυχώς, σε αυτό έχει προστεθεί και το μεταναστευτικό και οι αυξημένες ροές των λαθρομεταναστών, γιατί στην ουσία είναι λαθρομετανάστες, ροές που αγγίζουν τον διπλασιασμό τους τελευταίους μήνες».

«Η κυβέρνηση έκανε ένα σημαντικό βήμα, να κλείσουν οι σημερινές άναρχες δομές και να δημιουργηθούν ελεγχόμενες κλειστές δομές. Αυτό νομίζω ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση»

«Έχει δημιουργήσει αυτή η κατάσταση ένα σημαντικό πρόβλημα κι αυτό πρέπει να λυθεί. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει αναγνωριστεί από την κυβέρνηση το πρόβλημα και γι’ αυτό δημιουργήθηκε νέο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και θεωρώ ότι θα δοθεί μια λύση. Όλα αυτά φυσικά έχουν μεταφερθεί στην αγορά και στους πολίτες με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτό το σφίξιμο της αγοράς. Θέλω να πιστεύω ότι το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι οι διαδικασίες του ασύλου να προχωρήσουν πιο γρήγορα, να καταπολεμηθεί η λαθρομετανάστευση στην πηγή, δηλαδή στον διακινητή και τέλος να υπάρχει συνεννόηση της εκάστοτε κυβέρνησης με τις τοπικές κοινωνίες που δέχονται τους μετανάστες», συμπλήρωσε σχετικά ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας.

«Η κυβέρνηση έκανε ένα σημαντικό βήμα, να κλείσουν οι σημερινές άναρχες δομές και να δημιουργηθούν ύστερα από την έκδοση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, ελεγχόμενες κλειστές δομές. Αυτό νομίζω ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ενδεχομένως να δούμε μια καλυτέρευση όσον αφορά το πρόβλημα, διότι εξελίσσεται σε πολύ σοβαρό», είπε ακόμη αναφορικά με το θέμα ο κ. Δράκος.

«Για πρώτη φορά τόσο μεγάλη ισορροπία όσον αφορά την επίτευξη στόχων με τις προεκλογικές δεσμεύσεις…»

Σχολιάζοντας τέλος, το πρώτο 7μηνο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. υπογράμμισε: «Υπάρχει όντως για πρώτη φορά τόσο μεγάλη ισορροπία όσον αφορά την επίτευξη στόχων με τις προεκλογικές δεσμεύσεις. Όλα αυτά το 7μηνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που νομίζω ότι έχει δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα. Τα πάντα ελέγχονται από τον πρωθυπουργό γι’ αυτό και μέρα παρά μέρα βρίσκεται και σε διαφορετικό υπουργείο. Στο θέμα της τοπικής αυτοδιοίκησης στοχεύει στην ενίσχυσή της, ώστε να αποτελέσουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες έναν πυλώνα ανάπτυξης κοινωνικής, συνοχής και εξυπηρέτησης του πολίτη. Πρέπει να ξεχάσουμε τον «Κλεισθένη», έχει καταργηθεί κι από εκεί και πέρα να προγραμματιστούν νομοθετικές πρωτοβουλίες και κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που να ενισχύσουν με πόρους την αυτοδιοίκηση, ώστε να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση των κοινωνιών».

Διαφημίσεις