Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Απάτη 18.000 ευρώ σε βάρος επιχείρησης στην περιοχή του Παγγαίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του...

Μπάμπης Δράκος: Η πλειοδοσία σε μέτρα δεν είναι πολιτική…

«Σε περίπτωση που ανασυγκροτηθούν δυνάμεις, όπως το Κίνημα Αλλαγής, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα έχει θέμα / Όσο διαρκεί η πανδημία ο πρωθυπουργός δεν θα ρισκάρει να κάνει εκλογές...»

Ακολούθησε μας

Στην απουσία πολιτικού λόγου από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και στην εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αποδίδει ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Καβάλας, Μπάμπης Δράκος, την σημαντική διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όπως αυτή προέκυψε από δυο πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Μάλιστα, ο κ. Δράκος, με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», προβλέπει ότι η «ψαλίδα» δεν πρόκειται να κλείσει, όσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν καταθέτει μια αξιόπιστη πολιτική πρόταση.

«Το μόνο που κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να πλειοδοτεί σε μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση. Αυτό όμως δεν είναι πολιτική…»

 «Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία, θεωρώ ότι οφείλεται στην απουσία πολιτικού λόγου εκ μέρους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και στην απουσία γενικότερα μιας εναλλακτικής πρότασης. Το άνοιγμα της «ψαλίδας» δεν θα κλείσει παρά μόνο με αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η οποία όμως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Το μόνο που κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να πλειοδοτεί σε μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση. Αυτό όμως δεν είναι πολιτική. Πολιτική είναι να δίνεις συγκεκριμένες λύσεις, σε συγκεκριμένα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες. Όσο δεν το κάνει αυτό, τόσο τα νούμερά του σε επίπεδο δημοσκοπήσεων θα παραμένουν χαμηλά», υπογράμμισε σχετικά ο Μπάμπης Δράκος.

«Σε περίπτωση που ανασυγκροτηθούν δυνάμεις, όπως το Κίνημα Αλλαγής, νομίζω ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα έχει θέμα»

 Μάλιστα, σημείωσε ακόμη ότι «σε περίπτωση που ανασυγκροτηθούν δυνάμεις, όπως για παράδειγμα το Κίνημα Αλλαγής, που «ψαρεύει» από τον ίδιο χώρο ψηφοφόρων, νομίζω ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα έχει θέμα».

Αναφορικά με την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Καβάλας, επισήμανε: «Οι πολίτες βλέπουν έναν άνθρωπο που διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μεταναστευτικό και την κρίση στα σύνορα το 2020, αλλά και τη διαχείριση της πανδημίας, καθώς και το ότι έχει καλύψει τις ανάγκες σε μεγάλο βαθμό και στην οικονομία σε όσους είχαν και έχουν πρόβλημα».

«Όσο διαρκεί η κατάσταση με την πανδημία, η οποία είναι ευμετάβλητη, νομίζω ότι δεν πρόκειται ο πρωθυπουργός να ρισκάρει να κάνει εκλογές…»

 Σε ερώτηση για το αν αυτή η διαφορά ανάμεσα στα δυο μεγάλα κόμματα, μπορεί να αποτελέσει «ευκαιρία» για προσφυγή στις κάλπες, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Καβάλας, απάντησε: «Όσο διαρκεί η κατάσταση με την πανδημία, η οποία είναι ευμετάβλητη, νομίζω ότι δεν πρόκειται ο πρωθυπουργός να ρισκάρει να κάνει εκλογές. Δεν είναι και πρέπον και δεν μπορείς να πείσεις τους πολίτες για την αναγκαιότητά τους. Ο Κ. Μητσοτάκης σέβεται πολύ το σύνταγμα και δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές με έναν λόγο που θα «εφευρέσει». Επιδίωξή του είναι να κάνει τις εκλογές στο τέλος της τετραετίας, χωρίς φυσικά να αποκλείεται τίποτα. Μπορεί ωστόσο να υπάρξουν λόγοι που θα επιβάλλουν τις εκλογές, όπως για παράδειγμα ένα εθνικό ή οικονομικό γεγονός. Οι βουλευτικές εκλογές πάντως θεωρώ ότι θα προηγηθούν των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega

 Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega, η Νέα Δημοκρατία προηγείται έναντι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με 16,4%, ποσοστό που είναι διευρυμένο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας τον Δεκέμβριο.
Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 36,1%, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 19,7%, το ΚΙΝ.ΑΛ. 6,4%, το Κ.Κ.Ε. 5,7%, η Ελληνική Λύση 3,6% και το ΜέΡΑ25 2,4%.

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά, συγκεντρώνοντας το 60% των θετικών γνωμών, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Φώφη Γεννηματά με 39% θετικές γνώμες και τρίτος ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 36% θετικές γνώμες.

Η απαισιοδοξία των πολιτών για την πορεία της χώρας έχει αρχίσει να αντιστρέφεται και η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί πλέον (48%) ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Σημαντικότερο πρόβλημα θεωρούν την πανδημία (42%) και ακολούθως την οικονομία (32%) και την ανεργία (8%). Αναφορικά με τον χρόνο εξόδου από την υγειονομική κρίση, το 55% των πολιτών την υπολογίζει μετά το 2021.

Η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ

Προβάδισμα 16 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σύμφωνα με την δημοσκόπηση της PULSE για τον ΣΚΑΪ.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 39% έναντι 23% του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Το Κίνημα Αλλαγής λαμβάνει 7,5%, το Κ.Κ.Ε. 6,5%, η Ελληνική Λύση 4,5%, ενώ το ΜέΡΑ 25, 3%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό  44%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 24% με τη διαφορά να παραμένει στις 20 ποσοστιαίες μονάδες.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα