Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Με αλλαγές, ελέω κορωνοϊού το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Με αλλαγές, ελέω κορωνοϊού, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (13/9) στην Καβάλα, το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ, όπως έγινε γνωστό σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από τα μέλη του ΚΚΕ.

«Φέτος θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές. Το Φεστιβάλ θα γίνει φέτος στην Πλατεία Ομονοίας την Κυριακή στις 8 το βράδυ και θα υποδεχτεί τους Καβαλιώτες κρατώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα», τόνισε ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης.

Θερμομέτρηση, αντισηπτικά και καθίσματα με αποστάσεις

«Ο κόσμος θα εισέρχεται άνετα και από τις τέσσερις πλευρές της πλατείας, θα γίνεται θερμομέτρηση και θα κάθεται σε καθίσματα που θα τοποθετηθούν σε αποστάσεις, ενώ δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένας όρθιος για αποφυγή του συγχρωτισμού. Κατά την προσέλευσή του κόσμου θα υπάρχουν αντισηπτικά σε διάφορα σημεία. Λόγω της πανδημίας φέτος στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ δεν θα γίνει η μεγάλη συναυλία που γίνεται συνήθως, παρά αφιερώματα και ομιλίες. Κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση θα είναι η Ελένη Μπέλλου, μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος η οποία θα αναπτύξει το θέμα «Σοσιαλισμός για να μπορούμε να ανασαίνουμε για να νικήσει η ζωή». Παράλληλα θα γίνει μουσικό αφιέρωμα στον «Λαϊκό Θάνο Μικρούτσικο» καθώς και ομιλία για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον ΕΛΑΣ», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης.

«Ως ΚΚΕ εκφράζουμε την ανησυχία μας με τους όρους που ανοίγουν τα σχολεία…»

Από την πλευρά του ο Βασίλης Ποιμενίδης, στέλεχος του τοπικού ΚΚΕ και εκπαιδευτικός, αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων.

«Πήραμε πρωτοβουλία ως τομεακή οργάνωση και συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους των σχολικών επιτροπών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας για να συζητήσουμε την υπάρχουσα κατάσταση. Ως ΚΚΕ εκφράζουμε την ανησυχία μας με τους όρους που ανοίγουν τα σχολεία. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση έχασε κάθε προσπάθεια που έκανε ο ελληνικός λαός στην διάρκεια της καραντίνας γεμίζοντας αεροπλάνα και μη κάνοντας τα απαραίτητα τέστ covid 19. Εμείς ζητάμε να υπάρχουν 15 παιδιά ανά τμήμα, να γίνουν προσλήψεις καθαριστριών αλλά και εκπαιδευτικών, να υπάρχουν επαναλαμβανόμενα τεστ και να δημιουργηθεί απαραίτητα για κάθε σχολείο μια σχολιατρική υπηρεσία. Πρέπει να καλυφθούν όλα τα εκπαιδευτικά κενά που υπάρχουν και να αποκατασταθούν τα κτιριακά προβλήματα που σημειώνονται σε πολλά σχολικά κτίρια σε όλο τον Νομό. Να δοθεί μια απάντηση για το πώς θα μετακινηθούν με τα μέσα μεταφοράς οι μαθητές, γιατί αν η μεταφορά τους γίνει με τον ίδιο περυσινό τρόπο, αυτό θα είναι εγκληματικό για την υγεία όλων. Εμείς από την θέση του κόμματός μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανατραπεί η επικρατούσα κατάσταση», σημείωσε σχετικά ο κ. Ποιμενίδης.

spot_img

Διαφημίσεις