Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Το έγκλημα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού δεν έχει παραγραφεί»

Ακολούθησε μας

Τη μουσικο-αφηγηματική παράσταση «Ο ήχος της σιωπής», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Νέστου για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, παρακολούθησε χθες, Κυριακή 15 Μαΐου, στη Χρυσούπολη, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Παρά τις αδιάψευστες μαρτυρίες για το ειδεχθές έγκλημα, όπως είπε κατά το χαιρετισμό του, «ακόμα και σήμερα η Τουρκία, όχι μόνο δεν έχει ζητήσει συγγνώμη, αλλά σε κάθε ευκαιρία προκαλεί περαιτέρω, ισχυριζόμενη ότι “είναι αναπόφευκτες οι ακρότητες στον πόλεμο”»!

Μια γενοκτονία, σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, «μπορεί να συντελεστεί δύο φορές, η πρώτη με τη διενέργειά της ως πράξη και η δεύτερη με την λήθη της και την αποσιώπηση της αλήθειας. Δεν μιλάμε για εκδίκηση, αλλά για την αυτονόητη δικαίωση των προγόνων μας, με την αναγνώριση από την παγκόσμια κοινότητα της Γενοκτονίας. Το διαπραχθέν αυτό έγκλημα δεν έχει παραγραφεί και οι αξιώσεις επανόρθωσης παραμένουν ενεργές. Χρέος όλων μας είναι να αντισταθούμε στην προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας, σε εξυπηρέτηση των δραστών», και, «ως Πόντιος στην καταγωγή», κάλεσε όλους σε εγρήγορση «προκειμένου μια μεγάλη αδικία να αποκατασταθεί».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα