Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

Μακάριος Λαζαρίδης: «Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιουργεί μια Ελλάδα που μεγαλώνει και δυναμώνει»

Ημέρα:

Τους λόγους για τους οποίους ωφελείται η χώρα από τη σύσταση -χωρίς επιπλέον δαπάνη- της Mονάδας του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριών και Αδειοδότησης Ταξιδιού (ETIAS), εξήγησε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών «Οργάνωση και λειτουργία Εθνικής Μονάδας ETIAS και άλλες διατάξεις».

 Το ETIAS, όπως ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «προέκυψε από την ανάγκη προληπτικού ελέγχου του τεράστιου αριθμού ατόμων -1,4 δις υπολογίζεται – που έχουν δικαίωμα να ταξιδέψουν προς την Ευρώπη χωρίς υποχρέωση θεώρησης βίζα. Αποσκοπεί δε, στη βελτίωση της εσωτερικής ασφάλειας, την πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης, την προστασία της δημόσιας υγείας και τη μείωση των καθυστερήσεων στα σύνορα, καθώς θα εντοπίζει τα πρόσωπα που ενδέχεται να συνιστούν κίνδυνο σε έναν από τους προαναφερόμενους τομείς, προτού φτάσουν στα εξωτερικά σύνορα».

 Σε τεχνικό επίπεδο, τόνισε, το συγκεκριμένο Σύστημα «ενισχύει την αποτρεπτική ικανότητα αλλά και την προληπτική ασφάλεια των συνόρων Ελλάδας και Ευρώπης, καθώς οι έλεγχοι για δυνητικούς κινδύνους λαμβάνουν χώρα πριν το ταξίδι».

Αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, επεσήμανε ο κ. Λαζαρίδης, «εναρμονίζει το ελληνικό πλαίσιο με το ευρωπαϊκό, προστατεύει ζητήματα εθνικής κυριαρχίας αλλά και εμπεδώνει την αντίληψη των συνόρων της χώρας, ως ενιαίου Ευρωπαϊκού χώρου. Συμβάλλει στη διασφάλιση της ελεύθερης μετακίνηση ατόμων και ταυτόχρονα  στην πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης και της τρομοκρατίας. Ενισχύει τις εταιρικές σχέσεις με τρίτες χώρες».

Ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε ότι «εάν κάποιος έχει την ικανότητα της στρατηγικής θεώρησης, τότε θα διαπιστώσει ότι το παρόν σχέδιο νόμου εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο πολυεπίπεδης ενίσχυσης της πατρίδας μας. Γιατί με αυτό το πλαίσιο, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιουργεί μια Ελλάδα που ενισχύεται συνεχώς. Μια Ελλάδα σύγχρονη και τεχνολογικά άρτια. Μια Ελλάδα θωρακισμένη και ασφαλή. Μια Ελλάδα που – σε πείσμα των προκλήσεων της μεταβλητότητας και των παγκόσμιων ανατροπών – μεγαλώνει και δυναμώνει».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η οικογένεια του άτυχου κυνηγού ευχαριστεί όσους συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του

Η οικογένεια του 86χρονου Γεώργιου Ποταμιάνου, του κυνηγού ο οποίος...

Αναβαθμίζεται σε Ταξιαρχία η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας

Την αναβάθμιση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καβάλας είχαν...

Η πίτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παληού “Μέγας Αλέξανδρος”

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παληού “Μέγας...

Ματθαίος μέρος 3ο

της Αναστασίας Τερζόγλου Ο Ματθαίος, ανταποκρινόμενος απόλυτα στο όνομά που...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...