Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_img

Μακάριος Λαζαρίδης: «Η Κυβέρνηση είναι ανεύθυνη, αλλά και επικίνδυνη»

Ημέρα:

«Δεν εμπιστευόμαστε την Κυβέρνηση. Ζητούμε πρωτ’ απ’ όλα να διαμορφώσει και να καταθέσει μια ενιαία θέση που να υποστηρίζεται από όλα τα μέλη και τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες που τη στηρίζουν. Και από τον κ. Καμμένο και από εκείνους – τα 200 και πλέον στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – που ζητούσαν να δοθεί στα Σκόπια το όνομα “Μακεδονία”».

Αυτό τονίζει ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και προσθέτει: «Θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός ότι η Κυβέρνηση αρνείται να ενημερώσει, εμπιστευτικά φυσικά, τα Κόμματα για τις θέσεις, τις προθέσεις και τις συζητήσεις που ήδη διεξάγει. Είναι προφανές ότι η επίλυση ενός εθνικού θέματος προϋποθέτει την ευρύτερη δυνατή εθνική συναίνεση. Η Βουλή, τα Κόμματα, οι Έλληνες φτάσαμε στο σημείο να πληροφορούμαστε τις κινήσεις και τις συζητήσεις στις οποίες προχωρά η Κυβέρνηση σαν αναγνώστες τους διεθνούς Τύπου. Και αυτό είναι ανεύθυνο, αλλά και επικίνδυνο».

«Η Νέα Δημοκρατία», σημειώνει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Λαζαρίδης, «έχει ξεκαθαρίσει τις προϋποθέσεις που θέτει για την εξεύρεση μιας αποδεκτής λύσης. Ζητούμε, πρωτ’ απ’ όλα, το όνομα που θα συμφωνηθεί να ισχύει έναντι όλων και για όλες τις χρήσεις (erga omnes). Δηλαδή, εντός και εκτός του γειτονικού Κράτους, στις διμερείς, αλλά και στις πολυμερείς σχέσεις του. Ζητούμε, επίσης, η πΓΔΜ να εγκαταλείψει δημόσια, ξεκάθαρα και απόλυτα κάθε ισχυρισμό, έργο ή δράση αλυτρωτικού χαρακτήρα. Να αποκηρύξει όλες τις αλυτρωτικές αναφορές που συνιστούν απόπειρα σφετερισμού της ιστορίας μας και της παρακαταθήκης της Μακεδονίας. Διότι η παρακαταθήκη της Μακεδονίας είναι ελληνική και – όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – είναι αδιαπραγμάτευτη. Ζητούμε, τέλος, να υπάρχουν όλα αυτά τα στοιχεία σε μια ενιαία και αδιαίρετη συμφωνία. Απόπειρα να τεμαχιστεί η συμφωνία και να μείνουν προς διαπραγμάτευση σε μεταγενέστερο χρόνο οποιεσδήποτε εκκρεμότητες δεν θα γίνει δεκτή από τη Νέα Δημοκρατία».

Σε ό,τι αφορά το τι μπορεί να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως αυριανός πρωθυπουργός της χώρας, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει: «Τα όσα λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μετρημένα και κοστολογημένα. Είναι τα λιγότερα που σίγουρα μπορεί να κάνει ως πρωθυπουργός της χώρας με δεδομένες τις περιοριστικές δεσμεύσεις που ισχύουν σήμερα. Σε ό,τι αφορά τους εταίρους μας, ας μην λησμονούμε ότι κατ’ επανάληψη έχουν δηλώσει ότι η αύξηση των φόρων συνιστούσε επιλογή της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Είμαστε, όμως, αποφασισμένοι – και μπορούμε με ένα δυναμικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο ελληνικής ιδιοκτησίας – να διεκδικήσουμε χαμηλότερα πλεονάσματα και να βρούμε δημοσιονομικό χώρο για πολύ μεγαλύτερες μειώσεις φόρων από αυτές που ήδη δεσμευτήκαμε».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Προτεραιότητα ο αθλητισμός για τη διοίκηση της Περιφέρειας

Στέλιος Ιγνατιάδης: Είμαστε δίπλα σε κάθε δήμο που ζητά...

Δεν είναι και στα καλύτερά της η κίνηση στον κλάδο της εστίασης

«Δεν θα έλεγα ότι είναι και στα καλύτερά της...

«ΑΜΛΕΤ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από την «5η Εποχή» στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο « Άμλετ», κορυφαίο έργο...

Εξώδικο της ΔΕΥΑΑΠ στον ΔΕΔΔΗΕ για τις συχνές διακοπές ρεύματος

Γιώργος Καλλινικίδης: Δεν λειτουργούν τα αντλιοστάσια, τεράστια η ζημία...

Ενοικίαση ακινήτου στην Καβάλα

ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ πρώην φαρμακείο σε κεντρικό σημείο της Καβάλας. Πληροφορίες τηλ:...

ΚΥΠΡΟΣ 1974: Μαύρη επέτειος 50 χρόνων από την τραγωδία

Γράφει ο Αθανάσιος Πάσχου Ξημέρωμα Σαββάτου 20 Ιουλίου 1974, γιορτή...

Διαμαρτυρία των επαγγελματιών της Περάμου για τις διακοπές ρεύματος

Την διαμαρτυρία του για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος εκφράζει...