Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Μάρκος Δέμπας: Πρώτα οι επιχειρήσεις και μετά η υποψηφιότητα

Ημέρα:

«Καλά είναι τα δημοσιεύματα, αλλά προτεραιότητά μου δεν είναι τι θα γίνει με την όποια πιθανή υποψηφιότητα μου για βουλευτής, αλλά το πως οι επιχειρήσεις μας θα αντέξουν στις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε και πως θα μπορέσουμε κι εμείς να τις βοηθήσουμε».

Τα παραπάνω τόνισε, στο πλαίσιο δηλώσεων του στον  «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, το όνομα του οποίου, σύμφωνα με δημοσίευμα, περιλαμβάνεται στο τοπικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές που θα γίνουν τους επόμενους μήνες.

«Με τιμά το γεγονός ότι μια μεγάλη παράταξη όπως είναι η Νέα Δημοκρατία συζητά το όνομα μου για το τοπικό ψηφοδέλτιο – Υπάρχει σίγουρα ενδιαφέρον από πλευράς μου, αλλά είναι κάτι που θα ανακοινωθεί όπως πρέπει, δηλαδή κεντρικά…»

«Δεν ξέρω αν είναι για καλό ή για κακό το ότι γράφονται κάποια δημοσιεύματα. Θα έλεγα καταρχήν ότι με τιμά το γεγονός ότι μια μεγάλη παράταξη όπως είναι η Νέα Δημοκρατία συζητά το όνομα μου για το τοπικό ψηφοδέλτιο στις εθνικές εκλογές. Υπάρχει σίγουρα ενδιαφέρον από πλευράς μου, αλλά είναι κάτι που θα ανακοινωθεί όπως πρέπει, δηλαδή κεντρικά, εφόσον καταλήξουν ότι το όνομα του προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας θα δώσει μια δυναμική στο τοπικό ψηφοδέλτιο. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι αυτό είναι το λιγότερο που αυτή τη στιγμή απασχολεί όλους μας», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Δέμπας.

«Ναι, υπάρχει επαφή, έχουν γίνει συζητήσεις. Από εκεί και πέρα είμαι στη διάθεση της παράταξης…»

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν έχουν γίνει επαφές ή συζητήσεις του ιδίου με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στο ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας απάντησε:  «Ναι, υπάρχει επαφή, έχουν γίνει συζητήσεις. Από εκεί και πέρα είμαι στη διάθεση της παράταξης κι επαναλαμβάνω πως ό,τι θα αποφασιστεί θα αφορά σε κεντρικό επίπεδο, όπως επιτάσσει το πρωτόκολλο. Είναι όμως τόσες πολλές οι ανάγκες και τα προβλήματα των επιχειρήσεων, που νομίζω το λιγότερο που ενδιαφέρει κάποιον είναι το ποιος θα είναι σε αυτή τη φάση υποψήφιος βουλευτής και πόσο μάλλον το δικό μου πρόσωπο. Άρα, θα έλεγα, ναι, είναι ευχάριστο να υπάρχει μια τέτοια εξέλιξη, αλλά θα δούμε στη συνέχεια τι θα γίνει».

«Ως Επιμελητήριο έχουμε αναλάβει μια σειρά δράσεων για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας – Είμαστε συνεχώς δίπλα σε όσα γίνονται κι όποιος κλάδος παρουσιάζει πρόβλημα και ζητά τη στήριξη μας, την έχει άμεσα»

 Αναφερόμενος στη συνέχεια στις δράσεις του Επιμελητηρίου Καβάλας για τη στήριξη των επιχειρήσεων, ο Μάρκος Δέμπας επισήμανε:  «Ως Επιμελητήριο έχουμε αναλάβει μια σειρά δράσεων για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας και θα σταθώ περισσότερο σε αυτό το κομμάτι. Επειδή έχουμε έναν γεμάτο χρόνο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 που θα είναι οι εκλογές των Επιμελητηρίων, έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά και κόπο. Υπάρχει αγωνία και ανησυχία των επιχειρήσεων κι εκεί ακριβώς κι εγώ και η διοικούσα του Επιμελητηρίου επικεντρωνόμαστε. Προσπαθούμε με συνεχείς παρεμβάσεις και δράσεις, δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω. Είμαστε συνεχώς δίπλα σε όσα γίνονται κι όποιος κλάδος παρουσιάζει πρόβλημα και ζητά τη στήριξη μας, την έχει άμεσα και με την μεγαλύτερη δύναμη που έχουμε. Το ενεργειακό κόστος, οι πιέσεις από τον πλήθωρισμό και η μείωση της κατανάλωσης, είναι αυτά που ανησυχούν καθημερινά τον επιχειρηματία. Κι εμείς δεν σταματάμε να προσπαθούμε με παρεμβάσεις, όχι μόνο με επιστολές, αλλά με τηλεφωνήματα, με μέηλ, με προσωπικές συναντήσεις και συνεχή πίεση και συνεργασίες με όλα τα Επιμελητήρια πιέζουμε την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία με προτάσεις. Αυτό είναι το σημαντικό για εμάς. Όχι μόνο γκρίνια, αλλά προτάσεις. Όλα αυτά τα δύσκολα πέντε χρόνια έχουμε αποδείξει ως Επιμελητήριο Καβάλας ότι είμαστε από τα πιο δυναμικά και ενεργά της χώρας. Όπου μας έχει ζητηθεί να παρέμβουμε το κάνουμε και δεν μασάμε τα λόγια μας».

«Δεν είμαστε τουρίστες, ούτε κάνουμε τουρισμό! Τρέχουμε και διεκδικούμε καθημερινά. Πρέπει να ξεχάσουμε ότι απλά είμαστε μια όμορφη περιοχή κι όλα θα έρθουν εξ ουρανού. Οι μεγάλες επενδύσεις, όταν ολοκληρωθούν, ευελπιστώ ότι θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής και της χώρας μας»

 Τέλος, αναφερόμενος στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ίδιος και η διοικούσα του Επιμελητηρίου για την προσέλκυση επενδύσεων, ο κ. Δέμπας σημείωσε:  «Πώς μπορεί να αντιστραφεί ένα κακό κλίμα; Φέρνοντας επενδύσεις. Όταν βλέπουμε μεγάλα επενδυτικά σχέδια και δυναμικές επενδύσεις με παγκόσμια εμβέλεια, να επιλέγουν την Καβάλα για να επενδύσουν, αυτό θέλει κόπο. Δεν καθόμαστε στο γραφείο κι όλα γίνονται ως δια μαγείας! Αν δεν τρέξεις, αν δεν αγωνιστείς κι αν δεν διεκδικήσεις, τότε μένεις στη μιζέρια. Όχι, δεν είναι έτσι. Είδαμε την επιτυχία με τον τουρισμό κρουαζιέρας φέτος, ο αναπτυξιακός νόμος είναι πιο ευνοϊκός για την Καβάλα, έρχεται ο σιδηρόδρομος, προχωρά η παραχώρηση του εμπορικού λιμανιού, διεκδικούμε τη βελτίωση των κάθετων αξόνων, κλπ. Αυτά πως γίνονται; Μόνο με το να καθόμαστε στο γραφείο μας; Όχι φυσικά. Δεν είμαστε τουρίστες, ούτε κάνουμε τουρισμό! Τρέχουμε και διεκδικούμε καθημερινά. Πρέπει να ξεχάσουμε ότι απλά είμαστε μια όμορφη περιοχή κι όλα θα έρθουν εξ ουρανού. Οι μεγάλες επενδύσεις, όταν ολοκληρωθούν, ευελπιστώ ότι θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής και της χώρας μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Επιτυχημένη η ημερίδα του φροντιστηρίου “Πυρήνας”

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023,...

Η οικογένεια του άτυχου κυνηγού ευχαριστεί όσους συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του

Η οικογένεια του 86χρονου Γεώργιου Ποταμιάνου, του κυνηγού ο οποίος...

Αναβαθμίζεται σε Ταξιαρχία η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας

Την αναβάθμιση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καβάλας είχαν...

Η πίτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παληού “Μέγας Αλέξανδρος”

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παληού “Μέγας...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...