Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Λεωνίδας Παππάς: Υγιής αντίδραση απέναντι σε ένα σάπιο πολιτικό κατεστημένο

Ημέρα:

“Δικαίωση των νεκρών θα υπάρξει αν βελτιωθούν οι συνθήκες λειτουργίας του ελληνικού κράτους / Όλοι όσοι έχουν διαχειριστεί συμβάσεις των συστημάτων τηλεδιοίκησης έχουν μια ευθύνη / Σε αυτό το κλίμα δεν μπορούν να προκηρυχθούν εκλογές”

 «Δικαίωση των νεκρών και των συγγενών τους, θα υπάρξει αν βελτιωθούν οι συνθήκες, όχι μόνο στην ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών, αλλά γενικά στον τρόπο λειτουργίας του ελληνικού κράτους. Αυτό που συνέβη ήταν μια καθολική ήττα και του παλιού πολιτικού συστήματος, αλλά και του τρόπου που εδώ και χρόνια πορευόμαστε».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ., Λεωνίδας Παππάς, αναφορικά με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Είχαμε μια σωρεία λαθών και πολιτικών, γιατί δεν μπορεί μόνο ένα ανθρώπινο λάθος να οδηγεί σε ένα μοιραίο αποτέλεσμα. Οι πολίτες είναι εξοργισμένοι κι όλοι φέρνουν τον εαυτό τους στη θέση των γονέων των θυμάτων…»

 «Για να δικαιωθούν αυτοί οι άνθρωποι και να μετριαστεί, αν αυτό μπορεί να γίνει, ο πόνος των συγγενών, θα πρέπει να γίνουν βήματα μπροστά, χωρίς να μετράμε το πολιτικό κόστος για να αλλάξει όλο αυτό το σκηνικό. Είχαμε μια σωρεία λαθών και πολιτικών, γιατί δεν μπορεί μόνο ένα ανθρώπινο λάθος να οδηγεί σε ένα μοιραίο αποτέλεσμα. Έπρεπε να υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας. Οι πολίτες είναι εξοργισμένοι κι όλοι φέρνουν τον εαυτό τους στη θέση των γονέων των θυμάτων, γιατί πολλές φορές τα παιδιά τους ταξίδευαν με αυτό το μέσο, το οποίο είναι ένα από τα ασφαλέστερα και σκέφτονται τι θα μπορούσε να είχε συμβεί. Άρα, από τύχη όλα αυτά τα χρόνια δεν προκλήθηκαν κι άλλα αντίστοιχα δυστυχήματα. Μεγαλύτερη δικαίωση λοιπόν για τη μνήμη των νεκρών, που με τόσο άδικο και βάναυσο τρόπο χάθηκαν, θα είναι επιτέλους να συνεννοηθούμε και να κάνουμε ως κοινωνία βήματα μπροστά και σε αυτό το κομμάτι και γενικά στη δημόσια διοίκηση», επισήμανε σχετικά ο κ. Παππάς.

«Όλοι όσοι έχουν διαχειριστεί συμβάσεις των συστημάτων τηλεδιοίκησης έχουν μια ευθύνη»

 Ερωτηθείς αναφορικά με το από ποιούς θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και πόσο πίσω πρέπει να πάει η έρευνα, ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ., απάντησε: «Κατά την άποψη μου όλοι όσοι έχουν διαχειριστεί συμβάσεις των συστημάτων τηλεδιοίκησης έχουν μια ευθύνη. Προφανώς τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει αυτός που διοικεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αλλά όλοι όσοι διοίκησαν έχουν μια μικρή ή μεγαλύτερη ευθύνη. Όσο περνάνε τα χρόνια και εξελίσσεται η τεχνολογία, τόσο πιο απαράδεκτο και ανεύθυνο είναι να μην εγκαθιστάς και να μην λειτουργείς όλα αυτά τα συστήματα που έχεις αγοράσει και πληρώσει. Δικαιολογίες ότι ρομά κλέβουν τα δίκτυα και τα καλώδια και δεν μπορεί η ελληνική πολιτεία να τους εντοπίσει, δεν πρέπει και δεν μπορεί να μας πείθουν το 2023. Το εξοργιστικό έχει δυο παραμέτρους. Η μια είναι ότι αν δούμε ποιοι μπαίνουν στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων να διερευνήσουν και να καταλογίσουν ευθύνες, είναι αυτοί που διοίκησαν τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ επί σειρά ετών, η δεύτερη είναι ότι μπαίνει υπουργός Μεταφορών ο κ. Γεραπετρίτης, του οποίου ο πεθερός έχει τη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία και εμπλέκεται στις συμβάσεις τηλεδιοίκησης. Είναι το γεγονός ότι από το «φταίει ο σταθμάρχης και είναι ανθρώπινο λάθος» που είπε ο πρωθυπουργός την πρώτη μέρα, πήραμε μετά από πέντε μέρες μια συγγνώμη. Τι μεσολάβησε; Προφανώς η αξιολόγηση της κατάστασης από τον κ. πρωθυπουργό. Αυτή η εικόνα και η παραίτηση ενός υπουργού που από κάποιους εκλήφθηκε ως πράξη ευθύνης, να μετατρέπεται σε 10 μέρες σε μια δημόσια δήλωση ότι θα είναι υποψήφιος, είναι τουλάχιστον ντροπιαστική και εξοργιστική για τους πολίτες».

«Προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης με διάφορους τρόπους να βάλει στις επιτροπές ανθρώπους που έχουν διαχειριστεί το πρόβλημα, να σβήσει ευθύνες και δεν έχει το σθένος να επιβάλει στον υπουργό του που παραιτήθηκε να μην είναι υποψήφιος. Αυτή είναι λαϊκή απαίτηση…»

 Για τη γενικότερη διαχείριση της κατάστασης από την κυβέρνηση, ο κ. Παππάς, σχολίασε: «Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα, βάλαμε να κάνουν τον έλεγχο άνθρωποι που ήταν εμπλεκόμενοι στις συμβάσεις και στην κακοδιαχείριση του ΟΣΕ. Θα έπρεπε να υπάρχει μια διακομματική επιτροπή, κοινώς αποδεκτή, χωρίς φωνές και διαφωνίες, να προτείνει πέντε λύσεις και να τις υλοποιήσουμε ως πολιτεία πέρα και πάνω από κόμματα. Δεν γίνεται αυτό. Προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης με διάφορους τρόπους να βάλει στις επιτροπές ανθρώπους που έχουν διαχειριστεί το πρόβλημα, να σβήσει ευθύνες και δεν έχει το σθένος να επιβάλει στον υπουργό του που παραιτήθηκε να μην είναι υποψήφιος. Αυτή είναι λαϊκή απαίτηση. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., για έναν εξαιρετικό γιατρό, που έδωσε όμως μια αναρρωτική κατά τρόπο παράτυπο χωρίς να επηρεάζει την υπόθεση, τον έθεσε απευθείας εκτός ψηφοδελτίων του. Η Νέα Δημοκρατία ανέχεται τον κ. Καραμανλή να είναι υποψήφιος, ο κ. Τσίπρας ανέχεται τον Παππά που καταδικάστηκε από το ειδικό δικαστήριο να είναι και πάλι υποψήφιος. Πρέπει να δείξουμε ένα νέο ήθος. Αν δεν δείξουμε ότι κάτι αλλάζει και σε νοοτροπίες, θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό και σε έναν μήνα θα έχει ξεχαστεί το θέμα. Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε, γιατί μόνο έτσι θα βοηθήσουμε να δικαιωθεί η μνήμη αυτών των ανθρώπων. Να αλλάξουμε νοοτροπίες και πρακτικές».

«Σε αυτό το κλίμα δεν μπορούν να προκηρυχθούν εκλογές. Ο κόσμος είναι οργισμένος, στεναχωρημένος, ψυχοπλακωμένος – Δεν μπορεί να αξιολογηθεί η οργή του κόσμου πως θα αποτυπωθεί πολιτικά»

 Αναφορικά με την εκτίμησή του, για το πότε θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, ο Λεωνίδας Παππάς, τόνισε: «Σε αυτό το κλίμα δεν μπορούν να προκηρυχθούν εκλογές. Ο κόσμος είναι οργισμένος, στεναχωρημένος, ψυχοπλακωμένος. Το μόνο που δεν τον ενδιαφέρει είναι το πολιτικό διακύβευμα και οι εκλογές. Είναι βέβαιο ότι αυτές θα πάνε πιο πίσω. Το σύνταγμα επιτρέπει μέχρι μια συγκεκριμένη προθεσμία μέσα στον Ιούνιο ή και τέλη Ιουνίου. Μέσα στον Απρίλιο αποκλείεται να προκηρυχθούν».

Σε σχέση με το αν πρέπει να γίνονται δημοσκοπήσεις στην παρούσα φάση, ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ. σημείωσε: «Ακόμη και δημοσκοπήσεις να γίνουν, οι πολίτες θα αντιδράσουν πολύ αρνητικά. Είναι αυτό το κλίμα και δεν μπορεί να αξιολογηθεί η οργή του κόσμου πως θα αποτυπωθεί πολιτικά».

«Αυτό το πρωτόγνωρο δυστύχημα, κατάφερε να ξυπνήσει τον κόσμο, να τον κάνει να αντιδράσει και να απαιτήσει από την ελληνική πολιτεία να ανταποκριθεί απέναντι στους πολίτες…»

 Για αυτή καθ’ αυτή την οργή των πολιτών τέλος, ο κ. Παππάς υπογράμμισε: «Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να καπηλευτούν αυτό το κίνημα, διότι αυτή η οργή είναι μια γνήσια λαϊκή αντίδραση. Ο κόσμος είπε φτάνει ως εδώ. Λέγαμε μέχρι τώρα ότι οι πολίτες κάθονται στον καναπέ, δεν διαμαρτύρονται. Όμως νομίζω η κατάσταση με αυτό το πρωτόγνωρο δυστύχημα, κατάφερε να ξυπνήσει τον κόσμο, να τον κάνει να αντιδράσει και να απαιτήσει από την ελληνική πολιτεία να ανταποκριθεί απέναντι στους πολίτες. Το ελληνικό κράτος είναι αυτό που δεν τηρεί τις δικές του στοιχειώδεις υποχρεώσεις απέναντι στον πολίτη. Νομίζω αυτή η οργή είναι κάτι θεμιτό, αρκεί να μην καπηλευτεί από ένα μικρό ποσοστό που κάνουν επεισόδια, σπάνε και γκρεμίζουν. Το μόνο που δεν χρειαζόμαστε τώρα είναι αυτό. Πρέπει να υπάρξει μια υγιής αντίδραση απέναντι σε ένα σάπιο πολιτικό κατεστημένο. Αυτό πρέπει να μείνει».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ στην πλατεία Καπνεργάτη την Κυριακή των Βαΐων;

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Γιάννης Κελγιώργης έκανε...

Δημήτρης Παπουτσής: Θα δώσουμε έναν αγώνα σαν έτοιμοι από παλιά

«Είμαστε αισιόδοξοι, θα δώσουμε έναν αγώνα σαν έτοιμοι από...

Μ. Χατζηκωνσταντίνου: Σημαντικός μοχλός ανάπτυξης για όλη την Π.Ε. Καβάλας ο τουρισμός της Θάσου

«Έχουμε μπροστά μας μια «βαριά» τουριστική περίοδο, πολλές συμφωνίες...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...