Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Παραμένει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας ο Ιωάννης Καραμανλής

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,...

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

Λεωνίδας Παππάς: «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα παίξει τον ρόλο του βολικού εταίρου»

Ακολούθησε μας

spot_img

«Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν θα παίξει τον ρόλο του βολικού εταίρου. Το κόμμα και ο πρόεδρός του έχουν πάρει εντολή από τις 270.000 ψηφοφόρους του, να κινηθεί αυτόνομα, να έχει μια πολιτική αυτονομία, γι’ αυτό και έχει το δικό του ξεκάθαρο πρόγραμμα και τις δικές του ξεκάθαρες προτάσεις που νομίζω ότι απαντούν στα κρίσιμα και τα μεγάλα προβλήματα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας».

Τα παραπάνω δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, το τοπικό στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Π.Ε. Καβάλας, Λεωνίδας Παππάς, ο οποίος χαρακτήρισε προσχηματικό και ψευδεπίγραφο το «άνοιγμα» του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη από την Θράκη προς το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για μετεκλογική συνεργασία.

«Υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι εκλογικοί συνέταιροι για τον κ. Μητσοτάκη και τολμώ να πω ότι ακόμη και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε πολλά ζητήματα έχει πιο κοινές γραμμές με την Νέα Δημοκρατία από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.»

«Δεν έχουμε κανέναν σκοπό να συνεργαστούμε. Άλλωστε υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι εκλογικοί συνέταιροι για τον κ. Μητσοτάκη και τολμώ να πω ότι ακόμη και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε πολλά ζητήματα έχει πιο κοινές γραμμές με την Νέα Δημοκρατία από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Και μόνο στο ζήτημα των τραπεζικών «κόκκινων» δανείων, επιδερμικά έστω να δούμε την πορεία των δύο κομμάτων θα γίνει κατανοητό αυτό. Με παραλείψεις και νομοθετικές ρυθμίσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δημιουργήθηκε η δυνατότητα να δοθούν στα ξένα funds τα κόκκινα δάνεια των Ελλήνων πολιτών, χωρίς να ρωτηθούν πρώτα αν θέλουν σ’ αυτές τις εξευτελιστικές τιμές να αγοραστούν. Και με τη Νέα Δημοκρατία προχώρησαν, στήθηκαν και ξεκίνησαν να υλοποιούνται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Με ευθύνη και των δύο κομμάτων που εναλλάχθηκαν στην εξουσία την τελευταία 8ετία, καταργήθηκε η ρύθμιση που είχε ξεκινήσει από το «Νόμο Κατσέλη» που προστάτευσε τις υπερχρεωμένους δανειολήπτες από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Αυτό είναι ενδεικτικό ότι εμείς δεν είμαστε κοντά με κανέναν από τους δύο», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

«Αν υπάρχει κίνδυνος παρατεταμένης κυβερνητικής αστάθειας, που δεν το πιστεύουμε, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν θα αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη…»

«Μου φαίνεται αδιανόητο να απευθύνονται στο τρίτο στις δημοσκοπήσεις και κοινοβουλευτική τάξη κόμμα και να ρωτάνε τι θα κάνει. Γιατί δεν ρωτάνε τι θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης που φέρεται να είναι πρώτος στις δημοσκοπήσεις. Προφανώς έχει πει ότι γράφει στα παλιά του τα παπούτσια το σύνταγμα και το εκλογικό σύστημα και θα πάει κατ’ ευθείαν στις δεύτερες εκλογές, αδιαφορώντας για τυχόν κυβερνητική αστάθεια 40-50 ημερών. Γιατί δεν ρωτάνε τον δεύτερο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει ψηφίσει τον σχετικό εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής που λέει ότι αν βγει δεύτερο δεν θα χρησιμοποιήσει τη διερευνητική εντολή. Σε κάθε περίπτωση, το που θα είναι το κάθε πολιτικό κόμμα θα το αποφασίσει ο λαός. Άρα να μην βιάζονται κάποιοι. Εμείς έχουμε μια αυτόνομη σοσιαλδημοκρατική πρόταση που θέλουμε αργά ή γρήγορα να γίνει πλειοψηφική. Από την άλλη, επειδή και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκαν τελείως ανεύθυνοι την κρίσιμη διετία 2009 – 2011 που βούλιαζε η χώρα και το έπαιζαν αγανακτισμένοι και αντιμνημονιακοί, άσχετα αν μετά εφάρμοσαν πολύ σκληρότερα και επώδυνα μνημόνια. Εμείς λέμε ότι αν υπάρχει κίνδυνος παρατεταμένης κυβερνητικής αστάθειας, που δεν το πιστεύουμε, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν θα αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη. Δεν θα ζητήσουμε καρέκλες ή εξουσία, αλλά όπου χρειαστεί για να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα, θα το κάνουμε. Αλλά δεν είναι αυτοσκοπός μας η συνεργασία και να μπούμε δίπλα σε ένα κόμμα για να μπορέσει να κυβερνήσει ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Τσίπρας», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του ο κ. Παππάς.

«Στόχος μας είναι η αυτόνομη πολιτική πορεία, να γίνουμε ξανά αξιωματική αντιπολίτευση και κάποια στιγμή να γίνουμε πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία…»

«Έχουμε προτάσεις που θεωρούμε κόκκινες γραμμές, όπως νέο ΕΚΑΣ για χαμηλοσυνταξιούχους, πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας, αλλαγή του καθεστώτος στην απόκλιση μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων και επιτοκίων δανείων, η μείωση του Φ.Π.Α. στα καύσιμα και τα καταναλωτικά αγαθά, είναι μερικά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους. Αυτά είναι εκ των ων ουκ άνευ. Όποιος θέλει να μπει σε δημόσιο διάλογο, να ξέρει ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. χωρίς αυτά που αλλάζουν την καθημερινότητα του πολίτη δεν μπορεί να γίνει καμία επαφή και καμία συζήτηση. Στόχος μας είναι η αυτόνομη πολιτική πορεία, να γίνουμε ξανά αξιωματική αντιπολίτευση και κάποια στιγμή να γίνουμε πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία», υπογράμμισε καταληκτικά ο Λεωνίδας Παππάς.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα