Κώστας Μορφίδης: «Το μεγάλο στοίχημα για όλους μας η ρύθμιση του χρέους…»

Ημέρα:

Δύσκολο χαρακτηρίζει, με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστας Μορφίδης, το πρώτο εξάμηνο του 2016, καθώς όπως επισημαίνει, η ολοκλήρωση του θα αποτελέσει την αρχή μιας άλλης πορείας για την χώρα.

«Μπροστά μας έχουμε μεγάλα θέματα που σίγουρα είναι και δύσκολα ταυτόχρονα, όπως είναι το ασφαλιστικό. Η πρόταση της κυβέρνησης συζητείται με τους φορείς, αλλά και τους δανειστές. Είναι μια πολύ σημαντική ρύθμιση αυτή του ασφαλιστικού και νομίζω ότι θα καταλήξουμε μέσα από αυτές τις συζητήσεις για ένα βιώσιμο σύστημα που να δίνει τη δυνατότητα στις επόμενες γενιές να έχουν σύνταξη», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Το μεγάλο στοίχημα για όλους μας η ρύθμιση του χρέους…»

Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια ο Κώστας Μορφίδης το σημαντικότερο θέμα από όλα είναι αυτό της ρύθμισης του χρέους, το οποίο θα κρίνει και την πορεία της χώρας στο μέλλον.

«Είναι το μεγάλο στοίχημα συνολικά για όλους μας, διότι αν ρυθμίσουμε το χρέος μπαίνουμε σε μια άλλη περίοδο, στην οποία η σταθερότητα μπορεί να δώσει τη σκυτάλη στην ανάπτυξη. Επίσης φορολογικό και αγροτικό έρχονται στη συνέχεια.

Θα έχουμε ένα δύσκολο εξάμηνο, το οποίο αν καταφέρουμε να πάει καλά, θα είναι η αρχή μιας άλλης πορείας. Αυτές οι συζητήσεις θέλουν και τον χρόνο τους είναι αρκετά δύσκολες, άρα ας βάλουμε ένα εξάμηνο μπροστά για να είμαστε ακριβείς. Νομίζω ότι και η αξιολόγηση πηγαίνει καλά, καθώς οι συζητήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου έχουν θετικά αποτελέσματα κι αυτό το βλέπουμε στις δηλώσεις που κάνουν και οι ξένοι αξιωματούχοι, για την πορεία και το μέλλον της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσει συνολικά ο κ. Μητσοτάκης – Λογικές και χρήσιμες οι αντιδράσεις των πολιτών για ασφαλιστικό και αγροτικό»

Κληθείς να σχολιάσει την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μορφίδης, σημείωσε: «Περιμένουμε να δούμε πως θα λειτουργήσει συνολικά ο κ. Μητσοτάκης και ποιες θα είναι οι θέσεις που θα πάρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και το πως θα τοποθετηθεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας».

Τέλος, σε σχέση με τις αντιδράσεις των πολιτών που ήδη καταγράφονται για το ασφαλιστικό και το αγροτικό, ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απάντησε: «Εμείς συνεχίζουμε να διεκδικούμε. Είναι λογικές οι αντιδράσεις των πολιτών και είναι μάλιστα και χρήσιμες. Η πίεση από τους πολίτες και προς εμάς και συνολικά προς το πολιτικό σύστημα, μόνο καλά μπορεί να αποφέρει».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τουλάχιστον να διορθωθούν κάποια λάθη και αστοχίες στο φορολογικό ν/σ

Μάρκος Δέμπας: Θεωρώ ότι είναι απλώς μία ρύθμιση για...

Τροχαίο ατύχημα με εκτροπή οχήματος στην Κεραμωτή

Χωρίς αισθήσεις ανασύρθηκε ένας άνδρας, από ΙΧΕ όχημα, έπειτα...

Σύστημα ειδοποίησης για επιθέσεις στο προσωπικού του Νοσοκομείου

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εγκατασταθεί στο Γενικό...

Κόβεται στο μισό για όλους τους επαγγελματίες το Τέλος Επιτηδεύματος

Στο μισό περικόπτεται το Τέλος Επιτηδεύματος για όλους από...

Η μετανάστευση και η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

του Σπύρου Μ. Κύρου Η νίκη του δεξιού Κόμματος της...

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου για το θάνατο του Μιλτιάδη Πασσαλίδη

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέστου, με την αναγγελία...

Οι εργαζόμενοι ΚΟΜΥ/ΕΟΔΥ Καβάλας ευχαριστούν τον Μακάριο Λαζαρίδη

Οι εργαζόμενοι στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ εδώ...

Συλλυπητήρια του Δημάρχου Καβάλας για τον θάνατο του Μιλτιάδη Πασσαλίδη

«Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για το γεγονός ότι...