Τετάρτη, 16 Ιουνίου, 2021

Κώστας Μορφίδης: Τα μέτρα της κυβέρνησης «δείχνουν» εκλογές

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, απολύσεις και καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, «βλέπει» πίσω από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στα μέσα της εβδομάδας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Καβάλα, Κώστας Μορφίδης.

«Είναι πραγματικότητα ότι ο κ. Μητσοτάκης σκέφτεται περισσότερο τις εκλογές, γιατί μετά από δυο μήνες αδράνειας, διάστημα κατά το οποίο δεν πάρθηκαν μέτρα που θα στήριζαν εργαζόμενους και επιχειρήσεις, βλέπουμε αποφάσεις και μέτρα, όχι με στόχο να ενισχύσει την πραγματική οικονομία, αλλά για να δημιουργήσει εντυπώσεις, ώστε κάποια στιγμή να προσφύγει στις κάλπες», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Μορφίδης.

«Όλα αυτά τα μέτρα δεν έχουν πρακτικό αποτέλεσμα για την καλυτέρευση της ζωής των πολιτών και των επιχειρήσεων»

«Τα μέτρα που εμφανίστηκαν ως σχέδιο για την επόμενη μέρα προβλέπουν μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, εκ περιτροπής εργασία, απολύσεις για εργαζόμενους και στην ουσία μια «ανοσία αγέλης» για τις επιχειρήσεις, με στόχο να επιβιώσουν οι ισχυροί και να καταστραφούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό είναι ένα σχέδιο που το ζήσαμε την περίοδο των μνημονίων και δυστυχώς επιστρέφουμε στο ίδιο σχέδιο που ήταν αποτυχημένο και καταστροφικό για την ελληνική οικονομία. Όλα αυτά τα μέτρα δεν έχουν πρακτικό αποτέλεσμα για την καλυτέρευση της ζωής των πολιτών και των επιχειρήσεων», αναφέρει ακόμη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Καβάλα.

Τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ στήριξης υπάρχουν μόνο στα όνειρα του κ. Μητσοτάκη, υποστηρίζουν στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το επόμενο διάστημα είναι να αναδείξει τις ανακολουθίες της κυβέρνησης και «τα ψέματα των αρμοδίων υπουργών», όπως λένε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., υπογραμμίζοντας ότι «τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ στήριξης υπάρχουν μόνο στα όνειρα του κ. Μητσοτάκη».

Παράλληλα, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αναφέρουν ότι με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση θα υπάρξει επιστροφή στο 2010, με χιλιάδες λουκέτα μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ μιλούν για μειώσεις κατά 20% στους μισθούς, κατηγορώντας μάλιστα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για παραποίηση της αλήθειας.

Απόλυτα κοστολογημένες οι προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σύμφωνα με τον Κώστα Μορφίδη

«Έχουμε ετοιμάσει το δικό μας σχέδιο που είναι η επικαιροποίηση αυτού που είχαμε παρουσιάσει από την αρχή της κρίσης, με την ονομασία «Μένουμε όρθιοι», το οποίο και θα παρουσιαστεί από τον Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα και εκεί θα γίνουν γνωστές οι προτάσεις μας, οι οποίες είναι απόλυτα κοστολογημένες και θα δείξουμε στους πολίτες τη δική μας οπτική για το πως μπορεί η χώρα να μείνει όρθια από αυτήν την κρίση», επισημαίνει καταληκτικά ο Κώστας Μορφίδης.

Τα πραγματικά δημοσιονομικά μέτρα της κυβέρνησης από την αρχή της κρίσης μέχρι και τον Οκτώβρη του 2020 ανέρχονται σε 8,5 δισ. ευρώ κι όχι στα 24 δισ. ευρώ

Στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υποστηρίζουν ότι τα νούμερα τα οποία επικαλείται η κυβέρνηση δεν βγαίνουν.

«Τα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα, που έχει νομοθετήσει μέχρι και τα τέλη Μαΐου και δεν αφορούν δάνεια, δεν ξεπερνούν τα 6,4 δισ. ευρώ, ενώ τα όσα εξήγγειλε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός προσθέτουν στο αρχικό πακέτο μόλις 2,1 δισ. ευρώ. Επομένως, τα πραγματικά δημοσιονομικά μέτρα της κυβέρνησης από την αρχή της κρίσης μέχρι και τον Οκτώβρη του 2020 ανέρχονται σε 8,5 δισ. ευρώ κι όχι στα 24 δισ. ευρώ τα οποία, όπως προκύπτει από τα ίδια τα στοιχεία, υπάρχουν μόνο στα όνειρά του κ. Μητσοτάκη», αναφέρουν στην Κουμουνδούρου.

Διαφημίσεις