Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Κώστας Μορφίδης: Περίεργη η παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

«Αυτή η Δ.Ε.Θ. ήταν περίεργη, όχι μόνο λόγω της πανδημίας που συνετέλεσε στο να μη γίνει η ίδια η Έκθεση, αλλά ήταν περίεργη και η παρουσία του πρωθυπουργού, καθώς για πρώτη φορά δεν παρουσιάστηκε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, μια οικονομική πολιτική που να ξεκινά και να καταλήγει κάπου με συγκεκριμένα στάδια».

Τα παραπάνω δήλωσε στον «Ενήμερο» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Καβάλα, Κώστας Μορφίδης, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

«Εμείς από τη μεριά μας θα προχωρήσουμε στη δική μας πρόταση, που δεν είναι ευχολόγια, αλλά η συνέχεια του «Μένουμε Όρθιοι» – Ό,τι πούμε θα είναι κοστολογημένο και πραγματοποιήσιμο…»

«Τα περισσότερα από αυτά που ακούσαμε ήταν ευχολόγια, ότι θα τα καταφέρουμε, ότι όλα είναι καλά κι ότι εφόσον υπάρχει αυτός και η Κυβέρνησή του θα τα κάνουν όλα σωστά κι από εκεί και πέρα τίποτα. Δεν υπήρξε για παράδειγμα καμιά αναφορά για τη Θεσσαλονίκη. Το μόνο έργο που αναφέρθηκε ήταν η ανάπλαση της Δ.Ε.Θ., έργο που όμως είχε εγκριθεί επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και μάλιστα μπορώ να πω ότι καθυστέρησε έναν χρόνο να προχωρήσει. Δεν μας είπε κάτι καινούργιο. Εμείς από τη μεριά μας θα προχωρήσουμε στη δική μας πρόταση, που δεν είναι στο πλαίσιο των εξαγγελιών της Κυβέρνησης. Δεν είναι ευχολόγια, αλλά η συνέχεια του «Μένουμε Όρθιοι», που έχουμε παρουσιάσει και θα συνεχίσουμε στην εξειδίκευση και στην πρότασή μας πιο συγκεκριμένα. Ό,τι πούμε θα είναι κοστολογημένο και πραγματοποιήσιμο κι από εκεί και πέρα ο λαός είναι αυτός που θα κάνει τις συγκρίσεις σχετικά με το ποιος μπορεί να καταθέτει προτάσεις που να μπορούν να υλοποιηθούν», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Μορφίδης.

«Είναι μια δύσκολη εποχή που μας θυμίζει την εποχή της αρχής των μνημονίων. Υπάρχει ανασφάλεια και αβεβαιότητα σε όλους μας, όπως και τότε…»

Κληθείς να εκτιμήσει το διάστημα που ακολουθεί κι αν αυτό θα είναι δύσκολο για τους Έλληνες πολίτες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Καβάλα, επισήμανε: «Πραγματικά είναι μια δύσκολη εποχή που μας θυμίζει την εποχή της αρχής των μνημονίων. Υπάρχει ανασφάλεια και αβεβαιότητα σε όλους μας, όπως και τότε. Όχι μόνο αυτά όμως, αλλά και μια διάλυση που βλέπουμε καθημερινά να συμβαίνει σε ό,τι έχει σχέση με τις υπηρεσίες. Είδαμε τις αρρυθμίες με το άνοιγμα των σχολείων για παράδειγμα τη Δευτέρα. Δεν φταίει ο κορωνοϊός, αλλά η ανικανότητα αυτής της Κυβέρνησης που δεν μπορεί να διαχειριστεί τα απλά πράγματα, όχι μόνο στα σχολεία, αλλά σε κάθε τι που έχει να κάνει με τη λειτουργία του Κράτους. Κάθε μέρα είναι χειρότερη από την προηγούμενη και βλέπω έναν πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο χειμώνα για όλους μας».

spot_img

Διαφημίσεις