Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην παραλία Οφρυνίου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο που συνέβη...

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Κώστας Μορφίδης: «Βάζουμε τέλος στην καταστροφολογία…»

Ακολούθησε μας

Προοπτική και ανάπτυξη στην χώρα, δίνει σύμφωνα με τον βουλευτή Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστα Μορφίδη, η απόφαση του eurogroup της 15ης Ιουνίου, με την οποία έκλεισε ουσιαστικά η πολύμηνη διαπραγμάτευση για την δεύτερη αξιολόγηση.

«Το σημαντικό είναι ότι έχουμε μια συμφωνία, καλύτερη απ’ αυτήν που είχαμε τον προηγούμενο μήνα. Είναι μια συμφωνία που δίνει προοπτική για την χώρα. Υπάρχει πλέον ένας ξεκάθαρος δρόμος από εδώ και πέρα και μια συμφωνία που λέει ότι η χώρα πρέπει να βγει στην ανάπτυξη κι ανάλογα με αυτήν να πληρώνει και το χρέος της», επισήμανε σχετικά με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο κ. Μορφίδης.

«Βάζουμε τέλος στην καταστροφολογία…»

«Είναι μια σαφής συμφωνία που μας δίνει ελπίδα να μπορέσουμε τα αναπτυξιακά στοιχεία και τις δυνατότητες που έχει η χώρα μας να τα κάνουμε πράξη και να φανούν σε όλους τους πολίτες θετικά αποτελέσματα, μετά από επτά χρόνια και λιτότητας», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Παράλληλα, ο Κώστας Μορφίδης υπογράμμισε ότι «το σημαντικό είναι ότι βάζουμε ένα τέλος σε όλη αυτήν την καταστροφολογία που είχε αναπτυχθεί το προηγούμενο διάστημα ότι δεν θα κλείσει η διαπραγμάτευση, ότι θα καταστραφούμε και θα γυρίσουμε στο καλοκαίρι του 2015. Όλα αυτά τελειώνουν σήμερα και από εδώ και πέρα είναι ευθύνη όλων μας να εργαστούμε για το πώς αυτή η απόφαση και η συμφωνία θα είναι το ξεκίνημα μιας άλλης ημέρας που θα δίνει προοπτική και ανάπτυξη στον τόπο».

Τι προβλέπει η συμφωνία της 15ης Ιουνίου

Με την συμφωνία για την εκταμίευση δόσης ύψους 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ ολοκληρώθηκε το eurogroup, που συνεδρίασε στο Λουξεμβούργο.
Επιπλέον αποφασίστηκε ότι το ΔΝΤ θα εισέλθει στο πρόγραμμα και χρηματοδοτικά επί της αρχής, αλλά με τη μορφή του stand by έως τον Αύγουστο του 2018, όταν δηλαδή θα αποφασιστούν συγκεκριμένα μέτρα για το χρέος.
Η συμφωνία προβλέπει ακόμη επιστροφή κερδών από ομόλογα της Ε.Κ.Τ., επιμήκυνση των ωριμάνσεων και των επιτοκίων των δανείων έως 15 χρόνια και πρωτογενή πλεονάσματα έως 2% από το 2022 και μετά (3,5% έως το 2022).
Επιπρόσθετα δίνεται έμφαση στην αναπτυξιακή πολιτική, καθώς υιοθετήθηκε ρήτρα ανάπτυξης, ενώ οι ελληνικές αρχές θα δουλέψουν με την Κομισιόν για τη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας.
Τέλος, στις αρχές Ιουλίου θα γίνει η εκταμίευση της πρώτης δόσης, ύψους 7,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα θα καταβληθούν στη μετά το καλοκαίρι.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα