spot_img

Κώστας Ευθυμιάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες

Ημέρα:

Δεν αποκλείει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας, Κώστας Ευθυμιάδης, ο οποίος με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» τονίζει ότι σε κάθε περίπτωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, στην περίπτωση που υπάρξει αιφνιδιασμός εκ μέρους της κυβέρνησης.

Ήδη, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ., Πάνος Καμμένος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην περίπτωση που οι δανειστές εντείνουν την πίεση τους, σε αντίθεση με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία επισημαίνει ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, όπως και σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης.

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν κατανοεί τα βάρη που έχουν συσσωρευτεί στις πλάτες του λαού…»

«Βεβαίως ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας είναι στημένος, υπαρκτός, καθώς έχει κάνει τρεις εκλογές το 2015 κι αν χρειαστεί να τις κάνει και πρόωρα, πάλι θ’ ανταποκριθεί. Νομίζω ότι το κλίμα είναι καλύτερο τώρα, έχουμε νέο αρχηγό, νέες ελπίδες για το ρόλο του κόμματος στην ελληνική πολιτική σκηνή κι επομένως πιστεύω ότι η προσπάθειά μας θα είναι ευκολότερη απ’ ό,τι ήταν σε όλες τις αναμετρήσεις που προηγήθηκαν μέσα στο 2015. Το καλύτερο βέβαια είναι ένα κόμμα που κερδίζει τις εκλογές να εξαντλεί την τετραετία. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όμως δείχνει ότι δεν κατανοεί ορισμένα πράγματα σε σχέση με τα βάρη που έχουν συσσωρευτεί στις πλάτες του λαού. Το γεγονός ότι οι αγρότες αρκετές μέρες τώρα έχουν αποκλείσει τους δρόμους, χωρίς να υπάρχει καμιά διαμαρτυρία από το κοινωνικό σύνολο, αυτό δείχνει ότι ανάμεσα σ’ αυτό που πιστεύει ο λαός και σ’ αυτό που ισχυρίζεται η κυβέρνηση υπάρχει μια πολύ μεγάλη απόσταση. Καλώς οι αγρότες ζητούν απόσυρση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου, τα οποία σε τελική ανάλυση αφορούν όλο τον ελληνικό λαό», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας.

«Να μην επιβάλλεται ως εκβιαστική λύση η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές»

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αν δεν αντιληφθεί αυτό γρήγορα θα οδηγηθεί στο περιθώριο. Η πιθανότητα για μια οικουμενική κυβέρνηση, απομακρύνεται όσο δεν αναπτύσσεται κάποια κίνηση πολιτικής αναγνώρισης των ευθυνών της κυβέρνησης έναντι του ελληνικού λαού. Οικουμενική δεν μπορεί να είναι μια κυβέρνηση που θ’ αποκλείει το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τους ΑΝ.ΕΛ. Αυτό είναι ουτοπία. Όλα αυτά οδηγούν σε πρόωρες εκλογές. Τίποτα δεν αποκλείεται. Να μην επιβάλλεται όμως ως εκβιαστική λύση που είναι η λογική του κ. Καμμένου. Έτσι δεν προχωρά τίποτα. Η κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να εκβιάζει. Οφείλει να σκύψει το κεφάλι της πάνω στο πρόβλημα που δημιουργεί το ασφαλιστικό να το αναιρέσει, να το διορθώσει, να συμπλεύσει με τις απόψεις των άλλων κομμάτων της Βουλής και να κάνει σύνθεση που επιβάλλεται για την ουσία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Ευθυμιάδης.

Bonus 50 εδρών με 40%;

«Παράθυρο» για την κατάργηση του bonus των 50 εδρών αφήνει ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του στο «Έθνος».
«Το μπόνους, αν θα υπάρξει στον νέο εκλογικό νόμο, πρέπει να συνδέεται με ένα ποσοστό το οποίο θα πιάσει είτε το πρώτο κόμμα ή ο συνασπισμός κομμάτων. Για παράδειγμα το 40%. Τότε μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι ο ελληνικός λαός θέλει να κυβερνήσει αυτό το κόμμα ή αυτός ο συνασπισμός. Τότε, ενδεχομένως, δικαιολογείται ένα κάποιο μπόνους», σημείωσε σχετικά ο κ. Κουρουμπλής.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Οι πολίτες να πάρουν την τύχη της Περιφέρειας στα χέρια τους

«Η διοίκηση Μέτιου δεν οραματίστηκε, δεν υλοποίησε ούτε ένα...

Νίκη στις 13 Περιφέρειες και τους τρεις μεγάλους Δήμους, ο στόχος των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών

Από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο κεντρικό...

Ξενοφών Κροκίδης: Και οι γιατροί χρειάζονται σταυρό

«Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να μιλάω για τη...

Μάκης Παπαδόπουλος: Κάνουμε το Πάρκο Φαλήρου ένα στολίδι για την Καβάλα!

Μεταμορφώνουμε το Πάρκο Φαλήρου σε έναν χώρο αναψυχής υψηλής...

Θάσος: Στον αέρα πάνω από 300 οικοδομικές άδειες για δόμηση σε οικόπεδα κάτω των 4 στρεμμάτων

Σωτήρης Λαζαρίδης: Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την εξάμηνη προθεσμία, γιατί...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ να γυρίσουμε σελίδα και στη Δ. Ε. Φιλίππων!»

Με πλήθος κόσμου και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, πραγματοποιήθηκε...

Την Παρασκευή η κεντρική ομιλία του Χ. Χρυσανίδη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού ΕΡΓΟ...