Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

ΚΚΕ Καβάλας: «Η κυβέρνηση έπαιξε στα ζάρια τις μεγάλες θυσίες του λαού»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Η πορεία της πανδημίας και η κατάσταση των δομών υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ήταν το θέμα συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα (31/8), η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του Κ.Κ.Ε.

«Το κόμμα μας, όπως πάντα, στον δύσκολο καιρό της πανδημίας βάζει σε πρώτη θέση την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών του λαού μας στην υγεία και την πρόνοια. Πήραμε όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας, αναστείλαμε εκδηλώσεις και τηρήσαμε όλα τα μέτρα που συστήνουν οι επιστήμονες», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του για το θέμα ο Βασίλης Καταπόδης.

«Η αυξητική τάση ξεκίνησε εν μέσω του καλοκαιριού, όταν η κυβέρνηση με φόντο το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης έκανε το κάλεσμα στους τουρίστες, συμφωνώντας να κάνει λάστιχο όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα…»

«Όμως δεν υποστείλαμε την σημαία του αγώνα. Δίνουμε την μάχη να μην μείνει κανείς μόνος του. Ο σκοπός της συνέντευξης, είναι να αναδείξουμε όλα τα μεγάλα προβλήματα των δομών υγείας στην Π.Ε.Κ. Είναι δύσκολη η κατάσταση μπροστά στα στοιχεία της πανδημίας, αφού έχουμε περάσει τα 10.000 κρούσματα. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα πανδημίας. Έχει σημασία να δούμε πως φτάσαμε εδώ και η κυβέρνηση ως μοτίβο της είχε την ατομική ευθύνη. Τώρα κουνάει το δάκτυλο στη νεολαία και εμείς πρέπει να δούμε πως φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση. Υπάρχουν βέβαια και οι επιπόλαιοι που επιδεικνύουν κακή συμπεριφορά. Η αυξητική τάση ξεκίνησε εν μέσω του καλοκαιριού, όταν η κυβέρνηση με φόντο το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης έκανε το κάλεσμα στους τουρίστες, συμφωνώντας να κάνει λάστιχο όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για χάρη της κερδοφορίας και όλων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στον τομέα του τουρισμού. Δεν υπάρχουν μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, δεν γίνονται επαναλαμβανόμενα τεστ, στα σύνορα ελέγχεται ο κόσμος δειγματοληπτικά. Ο τρόπος με τον οποίο έγινε η διαχείριση της πανδημίας, έφερε την σημερινή κατάσταση, για να έχουμε πληρότητα σε πλοία και αεροπλάνα. Ο συνωστισμός είναι ανεπανάληπτος», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Καταπόδης.

«Η Καβάλα ήταν καθαρή επιδημιολογικά, όμως δεν είναι πλέον και μπορεί να εμφανιστούν εστίες μόλυνσης από εκεί που δεν τις περιμένει κανείς…»

«Τα στοιχεία μας λένε πως η κυβέρνηση έπαιξε στα ζάρια τις μεγάλες θυσίες που έκανε ο λαός και οι νέοι, στην προηγούμενη φάση όπου κλειστήκαμε στα σπίτια μας, τηρήσαμε όλα τα μέτρα, δεχτήκαμε μια σειρά πραγμάτων και όλο αυτό είχε αντίκτυπο στις θέσεις εργασίας και τα μεροκάματα μας. Η Καβάλα ήταν καθαρή επιδημιολογικά, όμως δεν είναι πλέον και μπορεί να εμφανιστούν εστίες μόλυνσης από εκεί που δεν τις περιμένει κανείς. Εμείς προχωρήσαμε σε επισημάνσεις και ερωτήσεις στην Βουλή. Περιμένουμε ακόμα απαντήσεις και θέλουμε να κάνουμε γνωστό στον λαό, ότι είμαστε πολύ ανήσυχοι γιατί σ’ αυτή την φάση η κατάσταση μπορεί να είναι διαχειρίσιμη, όμως σε μια επόμενη φάση, τα τρομακτικά σενάρια που κυκλοφορούν, μας μιλάνε για τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων σε όλη τη χώρα», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωση ο Βασίλης Καταπόδης.

«Στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ξέρουμε πως είναι επιβαρυμένα τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, δεν υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, χειρουργεία έχουν μείνει πίσω, αναβλήθηκαν εξετάσεις χρονίως πασχόντων…»

Αναφερόμενο στο Γ.Ν.Κ., Το στέλεχος του Κ.Κ.Ε. υπογράμμισε: «Εντοπίσαμε πως υπάρχουν πολλά ζητήματα στην πόλη μας. Στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ξέρουμε πως είναι επιβαρυμένα τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, δεν υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, χειρουργεία έχουν μείνει πίσω, αναβλήθηκαν εξετάσεις χρονίως πασχόντων, γίνονται μόνο 16-17 τεστ για τον ιό την ημέρα και αυτό έχει αντίκρισμα στον κόσμο. Το 20% του νοσηλευτικού προσωπικού είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έχουμε στα επείγοντα τέσσερις γιατρούς για να βγαίνουν μόνο οι βάρδιες, οριακή λειτουργία των κλινικών, τεράστιο πρόβλημα με τους τραυματιοφορείς. Λήγουν και οι συμβάσεις των καθαριστριών και απ’ ό,τι φαίνεται θα πάμε στο μοντέλο του εργολάβου. Χρειάζεται μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας. Χρειάζονται περισσότεροι γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό για να καλυφθούν οι ανάγκες. Για όλα αυτά έχουμε καταθέσει ερωτήσεις και όμως δεν έχουμε πάρει απαντήσεις που τις περιμένουμε. Ο λαός πληρώνει πολύ ακριβά αυτή την κατάσταση και θέλουμε να καλέσουμε τους εργαζόμενους της Καβάλας, να παλέψουμε μαζί».

«Στεκόμαστε δίπλα στους γονείς και επιμένουμε μαζί τους να ανοίξουν τα σχολεία που θα έχουν μόνο 15 παιδιά ανά τάξη. Να γίνονται μαζικά τεστ σε όλους»

«Πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια συσπείρωσης εργαζομένων και νεολαίας στα συνδικάτα, για να βγούμε στους δρόμους και να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει γιατί δεν πρέπει να πληρώσουμε άλλο. Πληρώσαμε πολλά και φτάνει. Καλούμε όλον τον κόσμο με πρώτο το θέμα της υγείας να διεκδικήσει την κάλυψη όλων των κενών, την πλήρη στελέχωση των δομών υγείας. Υπάρχει το ταμείο ανάκαμψης με τα 70 δις ευρώ και να κόψουν από εκεί λεφτά. Να κόψουν από τα 4 δις που δίνουν κάθε χρόνο στις νατοϊκές δαπάνες, να κόψουν από τις φοροαπαλλαγές που δίνουν στο μεγάλο κεφάλαιο και τα πακέτα στήριξης για να τα δώσουν στην υγεία και την παιδεία. Πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία. Στεκόμαστε δίπλα στους γονείς και επιμένουμε μαζί τους να ανοίξουν τα σχολεία που θα έχουν μόνο 15 παιδιά ανά τάξη. Να γίνονται μαζικά τεστ σε όλους και να καλύπτονται τα μέτρα ατομικής προστασίας σε όλους από τον κρατικό προϋπολογισμό», τόνισε καταληκτικά στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο Βασίλης Καταπόδης.

Διαφημίσεις