Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

ΚΙΝΑΛ: Πρώτο ζητούμενο ένα καθαρό πολιτικό στίγμα

Χαρά Κεφαλίδου, Δημήτρης Παπουτσής και Ιορδάνης Χοροζίδης μιλούν για την επόμενη μέρα στο ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Η βουλεύτρια Δράμας του ΚΙΝ.ΑΛ., Χαρά Κεφαλίδου, ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Δημήτρης Παπουτσής, καθώς και ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ. Καβάλας, Ιορδάνης Χοροζίδης, μίλησαν στον «Ενήμερο», σχετικά με το αποτέλεσμα της εσωκομματικής διαδικασίας για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ., η οποία ολοκληρώθηκε την Κυριακή (12/12) με την συντριπτική επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη, έναντι του Γιώργου Παπανδρέου.

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια, πρώτα απ’ όλα σε όλους τους πολίτες που και τη δεύτερη Κυριακή συμμετείχαν στις εκλογές, δείχνοντας ότι η παρουσία τους δεν ήταν ευκαιριακή, αλλά ανθεκτική. Φαίνεται ότι ένας κόσμος έχει στραφεί με ενδιαφέρον προς εμάς και περιμένει την επόμενη ημέρα».

Τα παραπάνω τόνισε αρχικά η βουλεύτρια Δράμας του ΚΙΝ.ΑΛ., Χαρά Κεφαλίδου, η οποία παράλληλα υπογράμμισε ότι σε πρώτη φάση το κόμμα έχει ως στόχο να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση!

«Να δώσει (η νέα ηγεσία) μια καθαρή πρόταση στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του ο πολίτης, ειδικά οι πιο ευάλωτοι κι αυτοί που είναι σε παραγωγική ηλικία…»

«Η μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία έχει δυο αποδέκτες. Πρώτα απ’ όλα το ίδιο το ΠΑ.ΣΟ.Κ., που δείχνει ότι το πρόσταγμα για ανανέωση που σχηματοποιήθηκε στην σαρωτική επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη, έχει να κάνει με το ηλικιακά νέο. Ωστόσο από εδώ και πέρα θα κριθεί με όρους διαφορετικούς, για το κατά πόσο θα μπορέσει να ανταποκριθεί η νέα ηγεσία στην τεράστια ευκαιρία που οι προοδευτικοί πολίτες της πρόσφεραν, καθώς έχει άμεσα να λύσει υπαρκτά προβλήματα της κοινοβουλευτικής και κομματικής εκπροσώπησης, αλλά και τα πιο ουσιαστικά, να αποσαφηνίσει το πολιτικό της στίγμα. Να δώσει μια καθαρή πρόταση στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του ο πολίτης, ειδικά οι πιο ευάλωτοι κι αυτοί που είναι σε παραγωγική ηλικία με μεγάλες αγωνίες για το μέλλον τους», σημείωσε χαρακτηριστικά στα όσα είπε στον «Ε» η κ. Κεφαλίδου.

«Μήνυμα στο πολιτικό σκηνικό ότι δεν είναι πια για δυο παίκτες. Έχει εισβάλλει δυναμικά ένας τρίτος παίκτης που είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ…»

«Υπάρχει και το άλλο κοινό που απευθύνεται αυτή η ξεκάθαρη και συμβολική παράλληλα εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη. Αυτό έχει να κάνει με το ότι υπάρχουν κενά στην κυβερνητική πολιτική, όσον αφορά τη διαχείριση της καθημερινότητας, της πανδημίας, αλλά και της οικονομίας, της ενεργειακής κρίσης και τα μεγάλα θέματα που η εποχή δημιουργεί. Από την άλλη υπάρχει ένας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με μεγάλη ανικανότητα στο να μπορέσει να παίξει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που χρειάζεται ο τόπος και το πολιτικό σύστημα. Δεν μπορεί να αφουγκραστεί τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και να δώσει πειστικές απαντήσεις. Αυτό το τοπίο δίνει τη δυναμική στον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ., να βγει δυναμικά μπροστά από τη στιγμή που θα μιλήσει με γενναιότητα και θάρρος και να απαντήσει στην καρδιά της καθημερινότητας του πολίτη. Να δώσει ένα μήνυμα στο πολιτικό σκηνικό ότι δεν είναι πια για δυο παίκτες. Έχει εισβάλλει δυναμικά ένας τρίτος παίκτης που είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Και προσπαθεί σε πρώτη φάση να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη κυρίως ο τόπος, αλλά και το πολιτικό σύστημα για να βρει μια ισορροπία», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις της στον «Ε» η βουλεύτρια Δράμας του ΚΙΝ.ΑΛ.

Δημήτρης Παπουτσής: «Πράγματι βρισκόμαστε στην επόμενη ημέρα της ιστορικής δημοκρατικής παράταξης»

«Πράγματι βρισκόμαστε στην επόμενη ημέρα της ιστορικής δημοκρατικής παράταξης της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, έτσι όπως διαχρονικά την εξέφρασε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην περίοδο της μεταπολίτευσης. Πέρα από τους συμβολισμούς και τη σημαντική αξία που έχει αυτή η επόμενη μέρα για όλους εμάς, νομίζω ότι διαμορφώνει ταυτόχρονα την αλλαγή σελίδας, αναφορικά με τη δημιουργία νέων συνθηκών στο πολιτικό σκηνικό ευρύτερα».

Τα παραπάνω σημείωσε από τη μεριά του στο πλαίσιο δηλώσεών του στον «Ενήμερο», ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Δημήτρης Παπουτσής.

«Μένει σ’ εμάς να σταθούμε με υπεύθυνο τρόπο, απέναντι σε αυτήν την καλή στιγμή, να δείξουμε την μέγιστη δυνατή σοβαρότητα, αρχής γενομένης από τη νέα ηγεσία…»

«Τα μηνύματα από την κοινωνία προς εμάς και τις δυο Κυριακές των εσωκομματικών εκλογικών διαδικασιών, πέρα από την μαζική συμμετοχή, είναι ενθαρρυντικά και αισιόδοξα. Μένει σ’ εμάς να σταθούμε με υπεύθυνο τρόπο, απέναντι σε αυτήν την καλή στιγμή, να δείξουμε την μέγιστη δυνατή σοβαρότητα, αρχής γενομένης από τη νέα ηγεσία και μέχρι την οργανωμένη βάση, ώστε να αξιοποιήσουμε θετικά αυτήν την συγκυρία πρώτα χάριν της χώρας και κατά δεύτερον της ίδιας της παράταξής μας», επισήμανε στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ε» ο Δημήτρης Παπουτσής.

Αδιανόητο ο Γ. Παπανδρέου να ασκήσει κάποιου είδους εσωκομματική αντιπολίτευση

Σε ερώτηση για το αν θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει κάποιου είδους εσωκομματική αντιπολίτευση εκ μέρους του Γιώργου Παπανδρέου, ο Δημήτρης Παπουτσής απάντησε: «Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι αδιανόητο. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένα πρόσωπο με μεγάλη, συμβολική και ουσιαστική συνεισφορά στον χώρο μας. Κατανοεί νομίζω τον νέο του ρόλο, όπως αυτός προκύπτει από το αποτέλεσμα της 12ης Δεκεμβρίου. Είναι κατά τη γνώμη μου σημαντικός ρόλος, που πρέπει να στοχεύει στην ενότητα και στην ανυστερόβουλη στήριξη των κοινών προσπαθειών που πρέπει να γίνουν στην παράταξη μας, προεξάρχοντος του νέου αρχηγού μας, ώστε να μη διαψεύσουμε αυτή τη φορά τη νέα προσδοκία που έχει γεννηθεί ήδη στους κόλπους της παράταξης μας και ευρύτερα στην κοινωνία».

«Πιστεύω ακράδαντα ότι θα έχουμε μια σημαντική άνοδο των ποσοστών του κόμματός μας»

Αναφορικά με το αν «βλέπει» σημαντική αύξηση των ποσοστών του κόμματος το επόμενο διάστημα, ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τόνισε: «Πιστεύω ακράδαντα ότι θα έχουμε μια σημαντική άνοδο των ποσοστών του κόμματός μας, λόγω άλλωστε της κινητικότητας που δημιουργήθηκε από την πρώτη στιγμή τους τελευταίους μήνες, αλλά και με τα όσα δύσκολα και οδυνηρά ακολούθησαν αναφορικά με την απώλεια της αείμνηστης προέδρου μας, Φ. Γεννηματά και το εκ νέου ενδιαφέρον που άρχισε να εκδηλώνεται και να καταγράφεται με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών στις διαδικασίες και φυσικά το αποτέλεσμα αυτής της συμμετοχής που κατέγραψε μια αδιαμφισβήτητη υπεροχή του νέου μας αρχηγού που όμοιά της δεν έχουμε δει στη διαδρομή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά και άλλων κομμάτων. Με αυτού του είδους την υπεροχή έναντι του δεύτερου, ο οποίος δεν είναι ένα απλό στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά ένα ιστορικό στέλεχος, πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός, αυτή η επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη του προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη νομιμοποίηση αλλά και δύναμη ευρύτερα έναντι των ομολόγων του των άλλων πολιτικών κομμάτων. Μένει σε αυτόν να αξιοποιήσει αυτήν την αποδοχή, την εμπιστοσύνη προς αυτόν και την δυναμική και είμαι βέβαιος ότι θα το καταφέρει. Στόχος μας κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι κι αυτό πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε, μέχρι το καλοκαίρι του 2022 το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να περάσει στη δεύτερη θέση, από πλευράς δύναμης των κομμάτων μέσα στην κοινωνία».

Ιορδάνης Χοροζίδης: «Νομίζω ότι το πολιτικό σκηνικό άλλαξε…»

«Νομίζω ότι το πολιτικό σκηνικό άλλαξε από τη βούληση που έδειξαν τόσες χιλιάδες άνθρωποι που έσπευσαν να ψηφίσουν σε μια εσωκομματική διαδικασία. Όλο και περισσότερο φαίνεται, ότι η κοινωνία περιμένει μια παράταξη σαν τη δική μας να μπει στο κυβερνητικό παιχνίδι και να δώσει μια άλλη προοπτική στη χώρα».

Τα παραπάνω υπογράμμισε από την πλευρά του, ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ. Καβάλας, Ιορδάνης Χοροζίδης, ο οποίος σημείωσε ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους, όλους τους πολίτες της χώρας και της Π.Ε. Καβάλας, που παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες έδωσαν το «παρών» με μια συμμετοχή που ξεπέρασε την προηγούμενη καλύτερη του κόμματος κατά 25%.

«Στην ουσία δεν αλλάζουμε ιδεολογία, αλλά παραμένουμε στις αξίες μας. Απλά μπαίνουν μπροστά οι νέοι…»

«Η συμμετοχή αυτή δείχνει πολλά πράγματα. Πρώτον και κύριον ότι δεν είναι επαρκή όλα όσα υποσχέθηκαν οι παρατάξεις που κυβερνούν τα τελευταία χρόνια για να αισθανθεί ο λαός σιγουριά. Κατά δεύτερον, αυτή η αλλαγή ηγεσίας σηματοδοτεί ότι η γενιά μας, ημών των μεγαλύτερων, έχει παρέλθει από τη δυνατότητα να ασκεί εξουσία. Έχει δημιουργηθεί ένα κενό, το οποίο θα μπορούσαν να γεμίσουν άνθρωποι με τις ίδιες ιδέες και αξίες με νεότερη όμως ηλικία. Στην ουσία δεν αλλάζουμε ιδεολογία, αλλά παραμένουμε στις αξίες μας. Απλά μπαίνουν μπροστά οι νέοι. Αυτό έχει σαν καλό επακόλουθο το ότι δεν είναι αναμεμιγμένοι σε συγκρούσεις του παρελθόντος μέσα στην παράταξη κι επομένως εύκολα θα μπορούν να κάνουν κινήσεις προοπτικής κι όχι κινήσεις «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» ας το πούμε έτσι», επισήμανε σχετικά στα όσα δήλωσε στον «Ε» ο κ. Χοροζίδης.

«Νομίζω ότι τα ποσοστά μας θα αυξηθούν με έναν εκρηκτικό τρόπο από εδώ και πέρα…»

Παράλληλα, ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Π.Ε. Καβάλας, εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι με την νέα ηγεσία τα ποσοστά του κόμματος θα εκτοξευτούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Νομίζω ότι τα ποσοστά μας θα αυξηθούν με έναν εκρηκτικό τρόπο από εδώ και πέρα, γιατί οι πολίτες θα συμπαρασταθούν σε έναν χώρο, ο οποίος ανανεώθηκε και ιστορικά έχει προσφέρει πολλά στην πατρίδα μας σε θεσμικό επίπεδο, αλλά και στην ευημερία των πολιτών. Προβλέπω σημαντική αύξηση των ποσοστών μας το επόμενο διάστημα».

«Ο Γ. Παπανδρέου τοποθετήθηκε ξεκάθαρα, αλλά και ο κόσμος που τον στήριξε προσβλέπει σε μια νέα γενιά και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έχει απόλυτη συνεργασία…»

Τέλος, κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα για το αν υπάρχει περίπτωση εσωκομματικής αντιπολίτευσης εκ μέρους της πλευράς του Γ. Παπανδρέου, ο κ. Χοροζίδης απάντησε: «Δεν υπάρχει ηττημένη πλευρά, αυτό φαίνεται και από το κλίμα. Ο Γ. Παπανδρέου τοποθετήθηκε ξεκάθαρα, αλλά και ο κόσμος που τον στήριξε προσβλέπει σε μια νέα γενιά και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έχει απόλυτη συνεργασία με τον υπόλοιπο κορμό και θα έχουμε τη δυνατότητα να αποτρέψουμε δυσλειτουργίες. Όλα θα ομαλοποιηθούν άμεσα».

 

spot_img

Διαφημίσεις