Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Κατερίνα Νοτοπούλου: Επίθεση στην κυβέρνηση για τουρισμό και εμβόλια

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα θέματα του τουρισμού, αλλά και του εμβολιαστικού προγράμματος, εξαπέλυσε από την Καβάλα όπου βρέθηκε τη Δευτέρα (19/7), η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καβάλας, παρουσία και της βουλεύτριας, Τάνιας Ελευθεριάδου, αλλά και του Σωτήρη Σωτηριάδη, η κ. Νοτοπούλου, υπογράμμισε ότι η μεγαλύτερη δυσφήμιση της χώρας γίνεται από την ίδια την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας – Τορπιλίζει το πρόγραμμα του εμβολιασμού, μέσα από τις αντιφατικές της δηλώσεις…»

«Η κυβέρνηση είναι αυτή που τορπιλίζει το πρόγραμμα του εμβολιασμού, μέσα από τις αντιφατικές της δηλώσεις και πρακτικές. Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν έγιναν προσλήψεις ιατρικού ή νοσηλευτικού προσωπικού. Εφαρμόζεται και πάλι το αποτυχημένο εκ του αποτελέσματος σύστημα ιχνηλάτησης στα σύνορα. Έχουμε ακούσει για παραδείγματα είτε πλαστογραφημένων τεστ, ενώ έχουμε ήδη μια σειρά από αγορές που αφορούν και την περιοχή σας, Γερμανία και Ρουμανία, να αναθεωρούν τις ταξιδιωτικές οδηγίες, ενώ άλλες αγορές όπως η βρετανική ή της Αμερικής μένουν κλειστές», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις της η Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Το μάρμαρο το πληρώνουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού και της εστίασης…»

«Είχαμε κρούσει επανειλημμένα τον κώδωνα του κινδύνου και η βουλευτής μας η κ. Ελευθεριάδου, αλλά και συνολικά η κοινοβουλευτική μας ομάδα, επέμενε έγκαιρα στο άνοιγμα όλων των πυλών εισόδου και της Νυμφαίας, με τους απαραίτητους ελέγχους και προσωπικό. Τίποτα από αυτά δεν έγινε κι έτσι ζήσαμε τις ουρές και τις παλινωδίες με τα κλειστά σύνορα. Το μάρμαρο το πληρώνουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού και της εστίασης», επισήμανε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου η τομεάρχης Τουρισμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αντί η κυβέρνηση να στηρίξει για άλλη μια φορά με ρευστότητα τις επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης, επέλεξε να τους πετάξει το μπαλάκι, μια ευθύνη που δεν τους αναλογεί, χωρίζοντας τα εστιατόρια σε χώρους για εμβολιασμένους και μη»

«Είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να κλείσει τη μικρομεσαία επιχείρηση και να πάει να τη δωρίσει στην πραγματικότητα σε συγκεκριμένα συμφέροντα. Αυτό συμβαίνει και κυρίως την πληρώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της βόρειας Ελλάδας. Αντί η κυβέρνηση να στηρίξει για άλλη μια φορά με ρευστότητα τις επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης, επέλεξε να τους πετάξει το μπαλάκι, μια ευθύνη που δεν τους αναλογεί, χωρίζοντας τα εστιατόρια σε χώρους για εμβολιασμένους και μη. Εμείς επιμένουμε να ληφθούν σήμερα όλα τα αναγκαία μέτρα ρευστότητας. Αυτή την στιγμή όλες οι ανάγκες των επιχειρήσεων έχουν γίνει ανελαστικές, από τις πάγιες μέχρι τη ζημία που έχουν. Τα πωλητήρια αυξάνονται, τα funds καραδοκούν, οι επιχειρήσεις παραπέμπονται από την κυβέρνηση στα γκισέ των τραπεζών από όπου δεν μπορούν να πάρουν χρηματοδότηση. Η κυβέρνηση να αφήσει τα ευχολόγια και τους πανηγυρισμούς και να σώσει οτιδήποτε σώζεται και μια πρόταση σε αυτήν την κατεύθυνση θα ήταν ένα σοβαρό πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις της η Κατερίνα Νοτοπούλου.

spot_img

Διαφημίσεις