Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
spot_img

Καταρρέει η κυβέρνηση από το βάρος της Συμφωνίας

Ημέρα:

«Αυτό το σταθερό προβάδισμα που έχει εδώ και πολύ καιρό η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αποτυπώθηκε και στις δυο τελευταίες δημοσκοπήσεις. Η διαφορά είναι μεγάλη και σταθερή, όμως το σημαντικότερο θεωρώ ότι είναι το ποσοστό των πολιτών που είναι ενάντιοι στη «Συμφωνία των Πρεσπών». Αυτό δείχνει την απογοήτευσή τους για τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν κατέφυγε σε δημοψήφισμα για ένα τόσο σοβαρό θέμα».

Τα παραπάνω δήλωσε στον «Ενήμερο» το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα Μαρίνα Φιλιππίδου, σχολιάζοντας τις δύο νέες δημοσκοπήσεις που έγιναν γνωστές από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την ιστοσελίδα in.gr.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Pulse για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Όσον αφορά τη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, το βράδυ της Πέμπτης (24/1) η Νέα Δημοκρατία προηγείται έναντι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με διαφορά 10,5%.

Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει 33% στην πρόθεση ψήφου έναντι των εγκύρων, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 22.5%, η Χρυσή Αυγή: 8%, το Κίνημα Αλλαγής: 6.5%, το Κ.Κ.Ε.: 5.5%, Το Ποτάμι: 1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες:1% και η Ένωση Κεντρώων:1%.

Στην ίδια δημοσκόπηση προκύπτει ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών είναι ενάντια στη «Συμφωνία των Πρεσπών». Το 62% των πολιτών θεωρεί την συμφωνία μάλλον κακή ή σίγουρα κακή, ενώ θετική γνώμη διατύπωσε το 27%.

Ακόμα και στους κόλπους των ψηφοφόρων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όπου οι περισσότεροι στηρίζουν την συμφωνία, η θετική πλειοψηφία είναι σχεδόν οριακή (53%).

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 20 και 22 Ιανουαρίου, δηλαδή μετά το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος την περασμένη Κυριακή (20/1) σε δείγμα 1.326 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου.

Η δημοσκόπηση της RASS για το in.gr

Η έρευνα της εταιρείας RASS, που διεξήχθη την περίοδο από 21 έως 24 Ιανουαρίου για το in.gr., ήταν τηλεφωνική με 1.004 προσωπικές συνεντεύξεις σε νοικοκυριά.

Στο ερώτημα αν οι εκλογές γίνονταν την Κυριακή, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 31,4% και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 21,6%.

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 8,8%, το Κ.Κ.Ε. με 7,4%, η Χρυσή Αυγή με 7,2%, ενώ εκτός μένουν Ένωση Κεντρώων (2,4%), Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,6%) και Ελληνική Λύση (1,5%).

Στην ερώτηση «με όσα είσαστε σε θέση να γνωρίζετε και την εμπειρία που έχετε από τη διακυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το 71,4% δηλώνει ότι είναι πολύ δυσαρεστημένο ή μάλλον δυσαρεστημένο ενώ μόλις 18,6% δηλώνει πολύ ή μάλλον ικανοποιημένο.

Αν η Νέα Δημοκρατία εκλεγεί θα κυβερνήσει καλύτερα ή χειρότερα από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι το επόμενο ερώτημα και οι πολίτες απαντούν: Το 30.6% ότι θα είναι χειρότερα ή μάλλον χειρότερα, ενώ το 47,4% ότι θα είναι καλύτερα ή μάλλον καλύτερα.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με το συντριπτικό 75% και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. λαμβάνει το 17,2% των απαντήσεων.

Η RASS ερωτά «τι από τα παρακάτω θα παίξει τον πλέον καθοριστικό ρόλο στην απόφασή σας για το κόμμα που θα ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές.

Το 47,5% λέει ότι θα παίξουν ρόλο οι θέσεις του κόμματος για βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, το 21.4% η στάση του κόμματος στην ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών και το 15,8% οι θέσεις του κόμματος για το πώς θα βελτιωθεί η προσωπική οικονομική κατάσταση. Το συντριπτικό 95,6% λέει ότι το κόμμα που θα ψηφίσει πρέπει να καταψηφίσει τη «Συμφωνία των Πρεσπών», κάτι που δείχνει ότι οι Έλληνες δεν θέλουν τη συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση Τσίπρα στη Βουλή.

«Η συμφωνία αυτή θα έχει δυσβάσταχτες συνέπειες που δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να τις σταματήσουμε…»

«Η Παρασκευή (25/1) ήταν μια πένθιμη μέρα, γιατί η Μακεδονία πραγματικά προδόθηκε από την κυβέρνηση και τους πρόθυμους βουλευτές, που χωρίς ίχνος ντροπής ψήφισαν τη «Συμφωνία των Πρεσπών». Η συμφωνία αυτή θα έχει δυσβάσταχτες συνέπειες που δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να τις σταματήσουμε. Εμείς πάντως δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε κι ελπίζουμε ότι τα προβλήματα που πιστεύουμε ότι θα προκύψουν θα είναι διαχειρίσιμα. Για παράδειγμα θέλουμε να μην υπάρχει πρόβλημα με την ιστορία μας, με τα εμπορικά σήματα, τις επιχειρήσεις, με το αν θα μπορούμε να αποκαλούμαστε Μακεδόνες. Θα αλλάξουν πολλά πράγματα, αλλά μένει σ’ εμάς τους πολίτες κατά πόσο θα επιδιώξουμε να μείνει ανίσχυρη αυτή η συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της η Μαρίνα Φιλιππίδου.

«Όσον αφορά τις εθνικές εκλογές, εγώ πιστεύω ότι θα έρθουν σύντομα, πριν τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές, γιατί εκεί δεν θα πάει καλά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

Κληθείσα να σχολιάσει τα ποσοστά που λαμβάνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις δημοσκοπήσεις κι αν συμφωνεί με κάποιους που υποστηρίζουν ότι παραμένουν υψηλά, σε σχέση με τα όσα έχει ψηφίσει η κυβέρνηση, ειδικά με τη «Συμφωνία των Πρεσπών», αλλά και για το πότε θεωρεί ότι θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, η κ. Φιλιππίδου απάντησε: «Το τελικό αποτέλεσμα θα το δούμε στις εκλογές. Εγώ δεν πιστεύω ότι θα είναι τόσο μεγάλο το ποσοστό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις εκλογές όσο είναι στις δημοσκοπήσεις και ιδίως στη Μακεδονία. Νομίζω ότι θα πέσει πολύ, καθώς πολλοί είναι και οι ψηφοφόροι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που τάσσονται εναντίον αυτής της συμφωνίας. Όσον αφορά τις εθνικές εκλογές, εγώ πιστεύω ότι θα έρθουν σύντομα, πριν τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές, γιατί εκεί δεν θα πάει καλά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., οπότε μετά τη «Συμφωνία των Πρεσπών» νομίζω ότι δρομολογούνται και οι εθνικές εκλογές».

 

Είμαστε ΧΟΡΗΓΟΙ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Την επιδότηση ενέργειας καλούνται να επιστρέψουν οι επαγγελματίες

Τα 800 εκατ. ευρώ που είχαν υπολογιστεί δεν εγκρίθηκαν...

«Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη / Πρεμιέρα στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Στις 11 σωζόμενες κωμωδίες του...

Το 25% του ΑΕΠ της Καβάλας καλύπτεται από τον τουρισμό

Κορίνα Γανίτου: Οι δυνατότητες που προσφέρει η πόλη μας...

86χρονος ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα στο Ραχώνι Θάσου

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

Γιορτή Καλαμποκιού στους Αντιφιλίππους

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αντιφιλίππων σας προσκαλεί στην...

Έκαναν αγορές με πλαστά 50αρικα σε Καβάλα και Δράμα

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (11-7-2024) το μεσημέρι στη Δράμα, από...