Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Ισχυρή δράση απέναντι στην εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών από κρατικούς δρώντες

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετέχει στις εργασίες του 15ου Ετησίου Συνεδρίου της Βαλτικής για την Άμυνα (Annual Baltic Conference on Defence).

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο Ταλίν της Εσθονίας και ο Έλληνας Υπουργός συμμετέχει ως ομιλητής της βασικής ενότητας υπό τον τίτλο: «Η νέα Στρατηγική αντίληψη του ΝΑΤΟ» (NATO’s new Strategic Concept)

Στο περιθώριο του συνεδρίου ο κ. Παναγιωτόπουλος προέβη σε κοινή δήλωση για το Μεταναστευτικό μαζί με τον ομόλογό του της Εσθονίας κ. Κάλε Λάανετ (Kalle Laanet), τον Αναπληρωτή Υπουργό Αμύνης της Λιθουανίας κ. Μαργκίρις Αμπουκεβίσιους (Margiris Abukevicius) και τον Υφυπουργό Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Τζέιμς Χέππεϊ (James Heappey).

Η δήλωση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης έχει ως ακολούθως:

«Βρισκόμαστε στα ευρωπαϊκά σύνορα, ο ένας στο πλευρό του άλλου, ως Ευρωπαίοι εταίροι, ενωμένοι με την Πολωνία απέναντι στις προκλήσεις ασφαλείας και τη νέα ιδιαίτερη πρόκληση ασφαλείας που αντιμετωπίζει.

Να αναφέρω ότι είχαμε μια παρόμοια κατάσταση στο παρελθόν στα δικά μας βορειοανατολικά σύνορα. Έχει πάρα πολλές ομοιότητες με την τρέχουσα κατάσταση και αυτό που μετρά είναι ότι οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές εργαλειοποιούνται από κρατικούς δρώντες οι οποίοι αναζητούν γεωπολιτικά ή οικονομικά οφέλη.
Έτσι πρέπει όλοι να αναλάβουμε μια ισχυρή δράση εναντίον αυτών των πρακτικών από κρατικούς δρώντες».

spot_img

Διαφημίσεις